Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκλήρωσαν με ήττα, τερμάτισαν στην 22η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι νεάνιδες

Katsikadelis me_Toliou

Katsikadelis me_ToliouΟι νεάνιδες ολοκλήρωσαν πρώτες την παρουσία τους από την ελληνική πλευρά στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τσεχίας. Αρκέστηκαν τελικά στην 22η θέση κι έμειναν εκτός στόχου, που ήταν να διατηρηθούν στην Α΄κατηγορία της Ευρώπης. Είχαν συνολικό απολογισμό μία νίκη και έξι ήττες και μόλις έναν χρόνο μετά την άνοδο στην 1η κατηγορία επιστρέφουν για τη σεζόν 2013-2014 στη 2η.  Στον τελευταίο αγώνα τους έχασαν από τη Σλοβενία με 3-2, το σκορ που… στοίχειωσε την προσπάθειά τους για την παραμονή. Οι νέοι κατέβαλλαν την Εσθονία με 3-0 και παίζουν αύριο για τις θέσεις 25-26, οι κορασίδες έχασαν από την Ουγγαρία με 3-1 και πάνε για δύο ακόμα αγώνες στο ταμπλό 25-28 και οι παίδες ολοκληρώνουν τους αγώνες τους την Τρίτη σε μίνι ταμπλό για τις θέσεις 21-24.

Οι νεάνιδες, αφού άρχισαν τη μέρα με νίκη 3-1 επί της Αγγλίας, το απόγευμα κάμφθηκαν από τη Σλοβενία με 3-2 στο τελευταίο παιχνίδι κατάταξης για τις θέσεις 21-22. Ήταν η 5η φορά, που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα στην Οστράβα και σε όλες γνώρισαν την ήττα, σημάδι ότι έχασαν στις λεπτομέρειες την ευκαιρία για την παραμονή στο επίπεδο Α του πρωταθλήματος. Στη συνάντηση με τις Σλοβένες υπέστη δύο ήττες η Κωνσταντίνα Παρίδη. Στο πρώτο ματς από τη Νίνα Ζούπανσιτς με 3-0 σετ και στο τελευταίο από τη Ζάλα Βερονίκ με το ίδιο σκορ. Η Κατερίνα Τόλιου, που όπως αναμενόταν ήταν το βασικό «όπλο» της ομάδας, ισοφάρισε δύο φορές με νίκες 3-0 σετ επί της Ζ. Βερονίκ και της Ζούπανσιτς. Ενδιάμεσα, στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι, η Φιλία Εμίρη κάμφθηκε από τη Νίκα Βερονίκ με 3-2 σετ. Έτσι, οι νεάνιδες έμειναν στην 22η θέση.

Οι νέοι, που δεν είχαν βάλει στόχο την άνοδο, αλλά μπορούσαν αναμφίβολα να έχουν καλύτερη πορεία, κατέκτησαν το πρωί την 1η θέση στο γκρουπ R (νίκη 3-1 εναντίον της Φιλανδίας) και το απόγευμα επιβλήθηκαν της Εσθονίας με 3-0 στο μίνι ταμπλό για τις θέσεις 25-28. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης νίκησε τον Αλεξάντρ Λούσιν με 3-0 σετ, ο Ηλίας Μιχαηλίδης τον Ρίβο Σαρεμάε με 3-1 και ο Πάρις Ζώνιος τον Μίκελ Πάε με 3-0 σετ. Η εθνική μας δίνουν αύριο στις 14.00 τον τελευταίο αγώνα κατάταξης (θέσεις 25-26) με αντίπαλο τη Νορβηγία.

Οι κορασίδες συνάντησαν το βράδυ την Ουγγαρία στο δεύτερο και τελευταίο ματς για το γκρουπ Ν. Χτες έχασαν 3-0 από τη Λιθουανία, σήμερα ηττήθηκαν 3-1 και από την Ουγγαρία και περιορίστηκαν στην 3η θέση του γκρουπ. Αρχικά η Φιλία Εμίρη ηττήθηκε με 3-0 σετ από τη Λέονι Χάρτμπριτς και στη συνέχεια η Στέλλα Πατεράκη με το ίδιο σκορ από την Ορσόλια Φέχερ. Στο διπλό τα κορίτσια πέτυχαν δύσκολη νίκη εναντίον των Μάρτα Νάγκιπαλ/Ορσόλια Πέτος με 3-2 σετ και στο τέταρτο στη σειρά ματς η Σοφρά κάμφθηκε με 3-1 από τη Φέχερ. Αύριο στις 10.00 η εθνική κορασίδων παίζει με το Ισραήλ για τις θέσεις 25-28 και θα κλείσει τα παιχνίδια της λίγες ώρες μετά (16.00).

Για τους παίδες ξεκαθάρισε και τυπικά το απόγευμα ότι έμειναν έξω από τη διεκδίκηση της 17ης θέσης, που οδηγεί στην Α΄κατηγορία. Η Σλοβακία (από την οποία είχαν χάσει 3-0 την Κυριακή) επικράτησε και της Αγγλίας με 3-2, ήρθε 1η στο γκρουπ Ν και συνεχίζει αυτή στο ταμπλό 17-20. Η Ελλάδα, που ήρθε 2η στο γκρουπ, δίνει τα τελευταία (και άνευ σημασίας) ματς για τις θέσεις 21-24. Επόμενη αντίπαλος η Ολλανδία στις 10 το πρωί της Τρίτης.

 

Φωτό: Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης δίνει οδηγίες στην Κατερίνα Τόλιου υπό το βλέμμα της Κωνσταντίνας Παρίδη

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ