Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγωνίας συνέχεια στην Α΄κατηγορία για νεάνιδες και κορασίδες, ελπίζουν ακόμα σε άνοδο οι παίδες

Toliou se_agona

Toliou se_agonaΟι μεγάλες δυσκολίες για την επίτευξη των στόχων στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα Sofra 2και κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων στην Οστράβα. Οι νεάνιδες και οι κορασίδες, που αγωνίζονται στην Α΄κατηγορία, έμειναν στην τελευταία θέση των ομίλων τους (οι πρώτες ήταν και σήμερα ανταγωνιστικές, οι δεύτερες δεν γινόταν να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό) και στο κυνήγι της παραμονής πηγαίνουν τώρα σε ματς πλέι οφ με σκοπό να βρεθούν ξανά στην πρώτη 16άδα. Οι παίδες έχασαν 3-2 στον καθοριστικό αγώνα με τη Λιθουανία για την κορυφή του 7ου γκρουπ, κατετάγησαν 2οι και μπορούν πια μόνο με τη 17η θέση να κάνουν την υπέρβαση και να πετύχουν την άνοδο. Οι νέοι είχαν σήμερα μία νίκη και μία ήττα, έμειναν 4οι στο 6ο γκρουπ και θ’ αρκεστούν σε αγώνες κατάταξης. Αναλυτικά τι έγινε το Σάββατο στο Sareza venue για την ελληνική πλευρά:

Οι νεάνιδες παρά το καλό αγωνιστικό πρόσωπο δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν την τελευταία θέση στο πολύ δυνατό 2ο γκρουπ και κάμφθηκαν με 3-2 από την Τσεχία και με 3-1 από τη Γερμανία. Στον αγώνα με την Τσεχία η εθνική μας ευτύχησε να προηγηθεί και να γίνει αμέσως απειλητική. Η Κατερίνα Τόλιου (φωτό αριστερά), μετά τη χτεσινή σπουδαία επικράτηση απέναντι στην Κροάτισσα Λία Ράκοβατς, νικήτρια φέτος και πέρσι σε δύο WorldJuniorCircuit, πέτυχε άλλα δύο αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Το 1-0 με την Τσεχία το έκανε κόντρα στην Κριστίνα Στέφκοβα, «χάλκινη» πριν από λίγο καιρό στο όπεν νέων της Σλοβακίας και νούμερο 26 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των νεανίδων (η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι στο 28). Έχανε με 2-0 μάλιστα, κι έφτασε στην ανατροπή παίρνοντας στην παράταση (13-11) το «κόντρα» σετ. Η Φιλία Εμίρη, που τοποθετήθηκε δεύτερη παίκτρια σε αυτό το ματς, έχασε 3-0 από την Κατερίνα Τομάνοβσκα και η Κωνσταντίνα Παρίδη επίσης 3-0 από την Καρολίνα Μινάροβα. Αμέσως μετά η Τόλιου κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Τομάνοβσκα (Νο 32 στην ήπειρο) με 3-0. Στον επίλογο του παιχνιδιού η Εμίρη διεκδίκησε ό,τι μπορούσε με αντίπαλο τη Στέφκοβα ώσπου γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.

Η εθνική μας…ζήτησε πράγματα και στον αγώνα με τη «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 Γερμανία. Η Τόλιου άρχισε και αυτό το ματς, ξεδίπλωσε ξανά τις αρετές της κι έκαμψε με 3-1 σετ την αντίσταση της Σαντάλ Μαντζ, νούμερο 11 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των νεανίδων. Επρόκειτο για ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα, με το οποίο η αμυντικού στυλ πρωταθλήτρια Ελλάδας έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα και για τα ατομικά αγωνίσματα ότι μπορεί να φτάσει σε διάκριση. Ακολούθως η Παρίδη και η Εμίρη γνώρισαν φυσιολογικές ήττες σε παιχνίδια, που τα είδαν βασικά ως τεστ. Η πρώτη έχασε εύκολα 3-0 από την ασιατικής καταγωγής Βαν Γιουάν, η οποία πέρσι αναδείχτηκε με τη Γερμανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό κορασίδων. Η δεύτερη κάμφθηκε με το ίδιο σκορ από τη Νίνα Μίτελχαμ, η οποία πέρσι ήταν μέλος στην ομάδα, που πήρε την 3η θέση στο νεανίδων. Να σημειωθεί ότι η Εμίρη πίεσε πολύ στα δύο πρώτα σετ, τα οποία έχασε με οριακή διαφορά.

Στο 4ο επί μέρους ματς αγωνίστηκε ξανά η Παρίδη, που σε μία ακόμα κίνηση τακτικής από τον προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη, τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας. Η 17χρονη πρωταθλήτρια υπέστη ήττα με 3-0 και ήταν ανταγωνιστική μόνο στο 1ο σετ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Οι νεάνιδες περιορίστηκαν στην 4η θέση του 2ου γκρουπ παίζουν αύριο στις 12.00 ώρα Ελλάδας στα λεγόμενα Playoffmatches 2 και περίμεναν αργά το βράδυ να μάθουν αντίπαλο.

Οι κορασίδες ήταν αδύνατο ν’ αντισταθούν στην ανωτερότητα της δευτεραθλήτριας Ευρώπης Ρουμανίας. Έχασαν 3-0, αλλά ο αγώνας ήταν πολύτιμη εμπειρία για τις άπειρες από τη διεθνή σκηνή πρωταθλήτριές μας. Στο εναρκτήριο παιχνίδι η Ελένη Σοφρά (φωτό δεξιά) ηττήθηκε από την Αντίνα Ντιακόνου με 3-0 σετ. Μετά η Στέλλα Πατεράκη με το ίδιο σκορ από την Αντρέα Κλάρα και μαζί στο διπλό με 3-0 σετ από τις Αντρέα Ντράγκομαν/Μιχαέλα Πλαέσου. Έτσι έμειναν στην 4η και τελευταία θέση του 1ου γκρουπ.

Αύριο στις 10 το πρωί τα κορίτσια του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου δίνουν αγώνα πλέι οφ με αποκλειστικό στόχο τη νίκη για να μπουν ξανά στην πρώτη 16άδα του τουρνουά (μέχρι την ώρα που γράφτηκε το κείμενο δεν ήταν γνωστή η αντίπαλος).

Οι παίδες αναμετρήθηκαν το μεσημέρι με τη Λιθουανία για την πρωτιά στο 7ο γκρουπ. Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι ομάδα στα μέτρα τους, έδωσαν πολύ αμφίρροπη κόντρα, όμως στο τέλος υπέστησαν την ήττα με 3-2. Πρώτος στο τραπέζι μπήκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι έχασε από τον Μεντάρντας Στανκεβίτσιους με 3-1 σετ. Ίδια τύχη είχε μετά και ο Νίκος Αντωνιάδης απέναντι στον Μπένας Σκιρμάντας χάνοντας δύο σετ στην παράταση. Το ελληνικό δίδυμο δεν πτοήθηκε και αφού πήρε με εξαιρετική εμφάνιση και σκορ 3-0 το διπλό ισοφάρισε σε 2-2 με πολύ δύσκολη νίκη του Αντωνιάδη επί του Στανκεβίτσιους. Ο 15άχρονος πρωταθλητής γύρισε την κατάσταση από 2-0, που ήταν πίσω στα σετ. Στο φινάλε ο Σγουρόπουλος άρχισε καλά εναντίον του Σκιρμάντας και του «ξέφυγε» οριακά το 1ο σετ, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να περάσει το παιχνίδι του και κάμφθηκε με 3-0. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασάβογλου κατετάγη 2η στο γκρουπ, από αύριο παίζει σε νέο γκρουπ για τις θέσεις 17-28 και πρέπει ν’ αναδειχτεί νικήτρια για να συνεχίσει να ελπίζει σε κάτι ουσιαστικό (οι αντίπαλοι προκύπτουν αργότερα).

Οι έφηβοι δεν πέτυχαν στην αποστολή τους στο 6ο γκρουπ (το 2ο της Β΄κατηγορίας), ωστόσο από την εικόνα των αγώνων προκύπτει πως είχαν τη δυνατότητα να πάνε καλύτερα. Ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους στην πρώτη φάση με μία νίκη και τρεις ήττες κι έμειναν 4οι. Σήμερα νίκησαν 3-2 τη Μολδαβία κι έχασαν 3-1 από τη Δανία.

Στην αναμέτρηση με τους Μολδαβούς ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πέτυχε δύο νίκες. Αρχικά έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας επικρατώντας με 3-0 σετ του Βλάντισλαβ Ούρσου και στη συνέχεια ισοφάρισε με νίκη 3-1 επί του Κριστιάν Τσίριτα. Ενδιάμεσα ο Ηλίας Μιχαηλίδης έχασε 3-0 από τον Τσίριτα και ο Πάρις Ζώνιος 3-1 (και με όλα τα σετ με απόσταση δύο πόντων) από τον Βίκτορ Σίσα. Στο 2-2 ήταν η ώρα για τον Μιχαηλίδη να μετουσιώσει πρώτη φορά σε νίκη μία καλή του προσπάθεια στη διοργάνωση. Την Παρασκευή είχε χάσει δύο φορές 3-2 και δεν αξιοποίησε προβάδισμα με 2-0, τώρα όμως, κατάφερε να καταβάλλει 3-2 τον Ούρσου από 1-2 που ήταν πίσω στο σκορ.

Στον βραδινό αγώνα με τη Δανία ο Αγγελάκης βγήκε νικητής σε μεγάλη «μάχη» με τον Ρούμπεν Γένσεν κι έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα. Επικράτησε με 3-2 και 12-10 στο τελευταίο σετ. Στο δεύτερο επί μέρους ματς ο Μιχαηλίδης έχασε από τον Τομπίας Ράσμουσεν με 3-1 και στο τρίτο ο Ζώνιος από τον Κλάους Νίλσεν με 3-0 σετ. Ο Αγγελάκης ξαναμπήκε στον αγώνα και αντιμετώπισε τον πρώτο Δανό, τον Ράσμουσεν. Πίεσε με την άμυνα στα δύο πρώτα σετ, όμως έχασε 3-0. Η Δανία, που ήταν επικεφαλής στο γκρουπ, αναδείχτηκε νικήτρια χωρίς ήττα. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω και από την Τουρκία και τη Λιθουανία και μπροστά από τη Μολδαβία. Σε νέο γκρουπ από αύριο η ομάδα του Λουίτζι Σκέμβρη συνεχίζει απλά για την τελική κατάταξη.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ