Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρεις ουσιαστικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη νέα σεζόν

Filippeio 1

Filippeio 1Το ετήσιο αγωνιστικό της πρόγραμμα ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το καλεντάρι για τη σεζόν 2013-2014, το οποίο επηρεάστηκε βέβαια, από την περικοπή της ετήσιας επιχορήγησης και τις μειωμένες οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας. Οι βασικές αλλαγές είναι τρεις: Η πρώτη ότι δεν πρόκειται να γίνουν δύο διοργανώσεις πανελληνίου επιπέδου, η δεύτερη ότι εισήχθη στο πρόγραμμα ένα Κύπελλο ατομικού χαρακτήρα με προσκλήσεις και η τρίτη ότι αυξήθηκαν τα ανοιχτά τουρνουά μικρών ηλικιών και φτάνουν συνολικά τα 13 σε όλη τη χώρα! Τη χρονιά θ’ ανοίξει στις 7-8 Σεπτεμβρίου το όπεν νέων με την επωνυμία «Ελευσίνια» και θα το κλείσει παρόμοιο όπεν στη Φλώρινα στις 21 και 22 Ιουνίου.

Έξω από το πρόγραμμα έμειναν το Κύπελλο Ελλάδας και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων Γυναικών. Πέρσι το Κύπελλο Ελλάδας βρισκόταν στο αγωνιστικό καλεντάρι, όπως και η διοργάνωση των Ελπίδων στα ατομικά της αγωνίσματα. Στη πορεία έγινε μόνο το Τοπικό Κύπελλο, που είναι ουσιαστικά η προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Λόγω της έλλειψης χρημάτων όμως, δεν δόθηκε η συνέχεια κι επιπλέον η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υποχρεώθηκε να ματαιώσει και το event για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 χρονών.

Κι ενώ φέτος περιορίζει τέτοια πρωταθλήματα για να μειώσει τα κόστη, βάζει περισσότερα ανοιχτά τουρνουά μικρών ηλικιών, όπως κι ένα ατομικό Κύπελλο της μεγάλης κατηγορίας, διοργανώσεις που δεν υπάγονται στην οικονομική της εγκύκλιο. Για τα όπεν είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από σωματεία, όμως η ομοσπονδία αποφάσισε να γίνουν συνολικά 13 και σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας.  Πέντε στην Αττική, 6 στη Βόρεια Ελλάδα και 2 στην Πελοπόννησο. Έτσι, στα καθιερωμένα «Τερζάκεια», το Παναττικό, τα όπεν της Πορταριάς Πηλίου, της Σίνδου, του Α.Σ. Πέρα, της Πάτρας, αλλά και αυτά που έγιναν την περασμένη σεζόν πρώτη φορά στο Μέτσοβο, την Ελευσίνα και τη Φλώρινα, προστέθηκαν φέτος τέσσερις ακόμα ανάλογοι αγώνες στη Βέροια, τη Δράμα, τη Βόχα της Κορινθίας και τον Πειραιά. Εξαιτίας του συγκεκριμένου περιορισμού μάλιστα, έμειναν έξω δύο αιτήσεις που είχαν καταθέσει ο Α.Ο. Πεύκης και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

Το καινούργιο event για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι το ΤΟΠ 16 και πρόκειται ουσιαστικά για Κύπελλο ατομικού χαρακτήρα. Το ΤΟΠ 8 θ’ αφορά φέτος μόνο τις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων (θα λάβει χώρα στις 14-15 Ιουνίου 2014) και το ΤΟΠ 16 θα είναι αποκλειστικά για τη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι επίσης με προσκλήσεις προς τους καλύτερους αθλητές/τριες βάσει πίνακα αξιολόγησης και προγραμματίστηκε για τις 26-27 Οκτωβρίου 2013.

Τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας θα κάνουν πρεμιέρα στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθούν στις 5-6 Απριλίου 2014, ενώ η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί  στις 22-23 Μαρτίου 2014 (τα προκριματικά στις 2-3 Νοεμβρίου 2013). Επίσης, το όπεν με χρηματικά έπαθλα, που έγινε πρώτη φορά τον περασμένο χειμώνα, θα έχει συνέχεια, όπως είχε προαναγγελθεί από την ομοσπονδία. Μπήκε ένα στο πρόγραμμα και θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά από την αλλαγή του χρόνου, στις 4-5 Ιανουαρίου.

Ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στη διεύθυνση www.httf.gr και την ενότητα των ανακοινώσεων. Να σημειωθεί απλά ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θ’ ανακοινωθεί εμπλουτισμένο με τις ημερομηνίες δηλώσεων, κληρώσεων, δημοσιεύσεων ελληνικών ranking list κ.λ.π..

 

Φωτό: Ανοιχτά πρωταθλήματα για τις μικρές ηλικίες, όπως αυτό που έγινε πέρσι στη Βέροια, θα επαναληφθούν και φέτος και μάλιστα σε μεγαλύτερη δόση

                                                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ