Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για το χάλκινο μετάλλιο παίζουν αύριο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα οι παίδες

Balkan neon_teleti_enarxis

Balkan neon_teleti_enarxisΑπό τους παίδες ήρθαν τα καλά μαντάτα για την ελληνική πλευρά στην πρώτη ημέρα του 21ου Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων, που φιλοξενείται στην Κικίντα της Σερβίας. Η ομάδα, που κοουτσάρει ο Γιώργος Χριστοφοράκης, προχώρησε ως 2η από τον όμιλό της στα ημιτελικά, εκεί γνώρισε την ήττα και αύριο το απόγευμα διεκδικεί την 3η θέση στον «μικρό» τελικό με αντίπαλο τη Σερβία. Οι νεάνιδες έμειναν στην τελευταία θέση του προκριματικού ομίλου τους, συνέχισαν σε παιχνίδια κατάταξης και αύριο Παρασκευή ολοκληρώνουν τα παιχνίδια τους με αγώνα για τις θέσεις 5-6 κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Να δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο City Sport Hall για τα ελληνικά χρώματα:

Στους παίδες (όπου οι αγώνες διεξάγονται τελικά με το κορμπιγιόν σύστημα) σχηματίστηκαν στην πρώτη φάση δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι Έλληνες μετείχαν στο 1ο γκρουπ και είχαν κληρωθεί με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο. Στο εναρκτήριο παιχνίδι έδωσαν γερή κόντρα με τη Βουλγαρία κι επικράτησαν με 3-2. Ο Στράτος Δαμιανής ήταν πρωταγωνιστής, καθώς άνοιξε κι έκλεισε το σκορ. Πρώτα νίκησε τον Ντενίς Μπεκίρ με 3-1 σετ κι έπειτα τον Στεφάν Τοντόροφ με το ίδιο σκορ. Στο δεύτερο στη σειρά ματς ο Ανδρέας Τσόπελας κατέβαλλε τον Τοντόροφ με 3-2 και η εθνική μας προηγήθηκε 2-0. Οι Βούλγαροι πήραν το διπλό με 3-2 σετ (σ.σ. ίδια τετράδα αθλητών) και ισοφάρισαν όταν ο Μπεκίρ επιβλήθηκε 3-1 του Τσόπελα.

Στη συνέχεια η Ελλάδα νίκησε εύκολα 3-0 το Μαυροβούνιο έχοντας στη σύνθεση και τους Γιώργο Σταματούρο και Νίκο Βλαχάκη, που έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο! Ο Σταματούρος ξεπέρασε τον Φιλίπ Ράντοβιτς με 3-0 σετ, ο Δαμιανής τον Ούρος Γιάνκοβιτς επίσης με 3-0, ενώ στο διπλό οι Βλαχάκης/Σταματούρος έκαμψαν με 3-2 τους ίδιους αντιπάλους.

Στον τρίτο αγώνα ήρθε η ήττα με 3-0 από την επικεφαλής κι εν τέλει νικήτρια του γκρουπ Ρουμανία. Τα παιδιά πάλεψαν πάντως, και είναι ενδεικτικό ότι στο εναρκτήριο επί μέρους ματς ο Τσόπελας λύγισε με 3-2 σετ από τον Κριστιάν Πλετέα, αν και είχε προηγηθεί εύκολα με 2-0, ακολούθως ο Δαμιανής έχασε δύο σετ στην παράταση στο 3-0 από τον Ράρες Σίπος, ενώ και ο Σταματούρος με τον Βλαχάκη έχασαν 3-1 σετ στο διπλό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε στα ημιτελικά και βρήκε στα χιαστί την Τουρκία, η οποία είχε πάρει την 1η θέση χωρίς ήττα στο 2ο γκρουπ. Διεκδίκησε γερά τη νίκη τουλάχιστον ως το διπλό, αλλά κάμφθηκε με 3-1. Η μοναδική νίκη επιτεύχθηκε από τον Τσόπελα.

Η εξέλιξη του ημιτελικού:

Μπατουχάν Ουλουτσάκ-Γιώργος Σταματούρος 3-0 (11-6, 11-7, 11-6)

Αμπντουλάχ-Ταλχά Γιγκενλέρ-Ανδρέας Τσόπελας 2-3 (11-8, 5-11, 5-11, 11-9, 5-11)

Ουλουτσάκ/Γιγκενλέρ-Στράτος Δαμιανής/Ανδρέας Τσόπελας 3-1 (11-5, 11-7, 7-11, 12-10)

Ουλουτσάκ-Τσόπελας 3-0 (11-6, 11-4, 11-3)

Στον άλλο ημιτελικό η κάτοχος του τίτλου Ρουμανία έκαμψε πολύ δύσκολα τη Σερβία με 3-2 και στον αυριανό τελικό θα συναντήσει την Τουρκία. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην οικοδέσποινα Σερβία σε αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 17.00 ώρα Ελλάδας. Σημειωτέον, ότι από την ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος (www.balkantabletennis.com), που έδωσε το βράδυ αναλυτική ενημέρωση για όλους τους αγώνες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και μετάδοση των αγώνων σε livestreaming.

Στις νεάνιδες (όπου κάθε ομάδα πρέπει να έχει τρεις αθλήτριες) έγιναν επίσης δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Η εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στο 1ο με αντιπάλους τη Ρουμανία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία κι έμειναν στην 4η θέση χωρίς νίκη.

Το πρωί έχασε 3-1 από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη έδωσε αρχικά το προβάδισμα με δύσκολη επικράτησε 3-2 σετ επί της Εντίνα Χάρατσιτς, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η Χριστιάνα Κανάρη κάμφθηκε με 3-2 σετ από την Εμίνα Χατζιαχμέτοβιτς, η Θάλεια Κορδούτη με 3-1 από την Άιλα Κόβατς και η Χατζηλυγερούδη με 3-0 από τη Χατζιαχμέτοβιτς.

Το μεσημέρι οι αθλήτριες του Γιάννη Σταύρου λύγισαν και από τη Βουλγαρία με 3-1. Εκεί έκανε το 1-0 η Κορδούτη νικώντας 3-1 σετ την Κρασιμίρα Γιόβκοβα, αλλά μετά επικράτησε και πάλι η αντίπαλη ομάδα σε αμφίρροπα παιχνίδια. Η Κανάρη έχασε 3-2 σετ από τη Μόνικα Τσάνεβα, η Χατζηλυγερούδη επίσης 3-2 από την Ντενίς Μπεκίρ και ξανά η Κανάρη στο τέλος 3-1 από τη Γιόβκοβα.

Το απόγευμα η Ελλάδα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της νικήτριας του γκρουπ και κατόχου του τίτλου Ρουμανίας με 3-0. Η Κορδούτη ηττήθηκε 3-0 από την Μπιάνκα Κριζάν, η Κανάρη 3-0 από τη Ντιάνα Λούπου και η Χατζηλυγερούδη επίσης 3-0 από την Μπογντάνα Τρίφου.

Αγώνες κατάταξης προβλέπονται και για τις 3ες και τις 4ες ομάδες των δύο γκρουπ, έτσι στα χιαστί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπεσε με το Μαυροβούνιο, που κατετάγη 3ο στο 2ο γκρουπ. Πήρε τη νίκη στα χαρτιά, καθώς η αντίπαλη ομάδα δεν αγωνίστηκε και αύριο το απόγευμα (17.00) παίζει για τις θέσεις 5-6 με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (σ.σ. κατέβαλλε 3-0 τη FYROM). Το ζευγάρι του τελικού είναι Ρουμανία-Σερβία, ενώ για την 3η θέση θα κοντραριστούν η Τουρκία με τη Βουλγαρία.

Το βράδυ έγινε και η κλήρωση του απλού, το οποίο αρχίζει αύριο το πρωί. Σε όλες τις κατηγορίες έχουν σχηματιστεί από οκτώ γκρουπ και οι δύο πρώτοι αθλητές/τριες από το κάθε ένα περνάνε στα ταμπλό των νοκ άουτ. Στις νεάνιδες η Χατζηλυγερούδη είναι στο 1ο γκρουπ με την Ανέτα Ματσούτι (Σερβία) και την Εντίνα Χάρατσιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη). Η Κανάρη βρίσκεται στο 4ο γκρουπ με την Εμίνα Χατζιαχμέτοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και τη Σόνια Γιάνκοβιτς (Μαυροβούνιο). Η Κορδούτη κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ των τεσσάρων αθλητριών κι έχει αντιπάλους την Γκότσε Νουρ Γκάνγκορ (Τουρκία), την Ιβάνα Βέζνοβιτς (Σερβία) και την Άντζελα Σταμένκοβσκα (Μαυροβούνιο).

 

Στους παίδες ο Τσόπελας είναι στο 1ο γκρουπ με τον Ράρες Σίπος (Ρουμανία), τον Πέταρ Νταβίντοβιτς (Σερβία) και τον Λούκα Μιχαΐλοβιτς (Μαυροβούνιο). Ο Σταματούρος βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στους Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία), Ιβάν Πέτριτς (Μαυροβούνιο) και Φιλίπ Κονσταντινόβσκι (FYROM). Ο Βλαχάκης κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ και θα συναντήσει τους Νικόλα Μαρίνκοβιτς (Σερβία), Μπατουχάν Σαχίν (Τουρκία) και Πέταρ Κοστόβσκι (Μαυροβούνιο). Ο Δαμιανής θ’ αγωνιστεί στο 7ο γκρουπ των πέντε αθλητών κι έχει αντιπάλους τους Ιγκμπάλ Σέτα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Φιλίπ Ραντούλοβιτς (Μαυροβούνιο), Μπόγιαν Ιβάνοφ (Βουλγαρία) και Νερτίλ Φούγκα (Αλβανία).

 

* Φωτό από την τελετή έναρξης του Βαλκανικόύ πρωταθλήματος νέων στη Σερβία. Η ελληνική αποστολή έχει παραταχθεί τέταρτη από τα δεξιά. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ