Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στην πρώτη φάση για την Ελλάδα στο ομαδικό των Μεσογειακών

Mesogeiakoi 2013

Mesogeiakoi 2013Χωρίς κάτι το ουσιαστικό στο αγώνισμα του ομαδικού κλείνει η ελληνική παρουσία στο Yenişehir Fuar Alanı και το Μεσογειακό τουρνουά της Μερσίνας. Το ανδρικό συγκρότημα με τον Λευτέρη Μάκρα και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο σημείωσε μία νίκη και δύο ήττες και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά μένοντας στην 3η θέση του δικού του γκρουπ, ενώ το γυναικείο με την Κατερίνα Τόλιου και την Αγγελίνα Παπαδάκη έχασε τα δύο πρώτα ματς και δίχως ελπίδες πρόκρισης στην 4άδα δίνει τον τελευταίο του αγώνα αύριο το πρωί. Στην πρώτη τους εμφάνιση στον θεσμό οι τέσσερις διεθνείς πάλεψαν για το καλύτερο στα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα, όμως απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν σε διάκριση. Άλλωστε, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τις δύο ομάδες στην Τουρκία, είχε τονίσει ότι δεν μπορούσε να είναι στόχος το μετάλλιο, αλλά οι αξιόλογες εμφανίσεις.

Στο ομαδικό ανδρών το ελληνικό δίδυμο μετείχε στο 2ο προκριματικό γκρουπ. Το πρωί αντιμετώπισε την Αίγυπτο κι έχασε με 3-0. Ο Κωνσταντινόπουλος κάμφθηκε από τον 1ο Μεσογειονίκη του απλού, τον Ασάρ με 3-1 σετ, ο Μάκρας από τον Αλί Σαλέχ με 3-0 και στο διπλό οι αθλητές μας ηττήθηκαν 3-0 από τους Αλί Σαλέχ και Λασίντ.

Το μεσημέρι η Ελλάδα επιβλήθηκε εύκολα 3-0 της Λιβύης. Ο Μάκρας κατέβαλλε τον Λαρίφι με 3-0, ο Κωνσταντινόπουλος τον Αμπασούβασι με 3-0 και οι δύο τους πήραν και το διπλό με τους ίδιους αντιπάλους και το ίδιο σκορ. Το απόγευμα συνάντησαν την οικοδέσποινα Τουρκία, η οποία με την πλέον δυνατή σύνθεση ήταν ασυναγώνιστη. Το τελικό 3-0 καταγράφηκε με ήττες του Κωνσταντινόπουλου από τον Βανγκ Μπόρα με 3-0 σετ, του Μάκρα από τον Λι Αχμέτ με 3-1 (αθλητές κινεζικής καταγωγής και οι δύο), ενώ στο διπλό ήρθε ήττα επίσης με 3-0 από τους Μένγκε και Λι.

Στο ομαδικό γυναικών η Ελλάδα βρέθηκε στο 2ο γκρουπ και στα πρώτα της παιχνίδια έχασε 3-0 από την Ιταλία και 3-1 από την Τουρκία. Η Ιταλία αγωνίστηκε με δύο παίκτριες, που χρησιμοποίησε και τον περασμένο Μάρτιο στον καθοριστικό αγώνα με την εθνική μας για την παραμονή στη 2η ευρωπαϊκή κατηγορία. Αυτή τη φορά ήταν καλύτερη κι επικράτησε του ελληνικού διδύμου με 3-0. Η Παπαδάκη έχασε 3-0 σετ από τη Στεφάνοβα, η Τόλιου με το ίδιο σκορ από τη Βιβαρέλι, ενώ το διπλό με τις ίδιες αντιπάλους έληξε 3-2 σετ.

Απέναντι στην Τουρκία η εθνική μας ήταν έτσι κι αλλιώς αουτσάιντερ, ωστόσο κατάφερε να γίνει πολύ ανταγωνιστική. Στο πρώτο επί μέρους παιχνίδι η Τόλιου ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελ Σαχίν με 3-1 σετ. Ακολούθως η Παπαδάκη έχασε 3-0 από τη «χρυσή» Μεσογειονίκη Χου Μελέκ, στο διπλό ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση οι Ελληνίδες λύγισαν με 3-2 και στο τέλος η Παπαδάκη ηττήθηκε με 3-1 σετ από τη Σαχίν.

Δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είχε σήμερα μόνο η Γαλλία, την οποία κοντράρει η εθνική μας το Σάββατο στις 10.00. Ο αγώνας έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, διότι ακόμα και στη μεγάλη έκπληξη της νίκης να φτάσει η Ελλάδα, μία από τις Ιταλία και Τουρκία, που παίζουν μεταξύ τους θα πάει στις δύο νίκες και θα είναι, μαζί με τη Γαλλία, μέσα στις δύο πρώτες ομάδες του γκρουπ, που θα περάσουν στα ημιτελικά. Πέρα από τα αποτελέσματα, το άσχημο είναι ότι είχε τραυματισμό η Κατερίνα Τόλιου. Από τις προηγούμενες ημέρες είχε ενοχλήσεις στον ώμο, όμως σήμερα, στον αγώνα με την Ιταλίδα Βιβαρέλι, οι πόνοι έγιναν έντονοι και ανάγκασαν τη νεαρή πρωταθλήτρια να σταματήσει για πέντε λεπτά. Εν τέλει συνέχισε, έβγαλε το πρόγραμμα κι αμέσως μετά έκανε θεραπεία. Αύριο-μεθαύριο θα φανούν περισσότερα για την κατάστασή της και μπορεί και προληπτικά βέβαια να μειώσει την αγωνιστική ένταση καθώς σε δύο εβδομάδες ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.    

* Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Τρίτη η κοινή προετοιμασία των νεαρών αθλητών, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων (Οστράβα 13 -22 Ιουλίου). Την προετοιμασία συντονίζουν οι σωματειακοί προπονητές Λουίτζι Σκέμβρης (από τον Α.Σ. Πρόοδος) και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (Άρη Βούλας).

 

Φωτό: Η ελληνική αποστολή στη Μερσίνα: Από αριστερά Παπαδάκη, Τόλιου, Βατσακλής, Μάκρας και Κωνσταντινόπουλος ποζάρουν στο γυμναστήριο των αγώνων.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ