Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην 8άδα του απλού έμεινε η Τόλιου στους Μεσογειακούς Αγώνες

210 national_team

210 national_teamΗ πετυχημένη πορεία της Κατερίνας Τόλιου (φωτό) στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που διεξάγεται για τρίτη ημέρα στη Μερσίνα της Τουρκίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον προημιτελικό γύρο. Η νεαρή πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της πολιτογραφημένης Γαλλίδας Λι Ξούε, έχασε 4-0 και αποκλείστηκε. Με το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 ωστόσο, είχε ικανοποιητικό απολογισμό ειδικά από τη στιγμή, που σημείωσε δύο νίκες εναντίον αθλητριών, οι οποίες βρίσκονται πολλές θέσεις ψηλότερα στη διεθνή κατάταξη. Η Τόλιου μαζί με τους Λευτέρη Μάκρα, Αγγελίνα Παπαδάκη και Γιώργο Κωνσταντινόπουλο τελείωσαν τα παιχνίδια τους στο ατομικό και αύριο περνάνε στο δεύτερο κομμάτι του τουρνουά με το ομαδικό.  

Στον γύρο των «8» του απλού γυναικών η 18άχρονη διεθνής (νούμερο 405 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έπεσε πάνω στο πολύ υψηλό εμπόδιο του 2ου φαβορί των αγώνων, της Λι Ξούε. Κόντρα σε πολύ δυνατή αθλήτρια, που έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να πιέσει σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία έχασε εύκολα με 4-0 σετ (4-11, 3-11, 4-11, 2-11). Πάντως, η κινεζικής καταγωγής Λι, που βρίσκεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 46 του κόσμου, έχασε το μεσημέρι στα ημιτελικά από την Ισπανίδα Σάρα Ραμίρεζ-Μπερμούδεζ με 4-1 σετ. Παίζει για το χάλκινο μετάλλιο με την επίσης Ισπανίδα Σεν Ζανγκ Γιανφέι, ενώ στον τελικό η Ραμίρεζ αντιμετωπίζει τη πολιτογραφημένη Τουρκάλα Χου Μελέκ. Η τελευταία απέκλεισε στα προημιτελικά την Αιγύπτια Ναντίν Μεσρέφ με 4-1 και στα ημιτελικά τη Σεν Ζανγκ ξανά με 4-1 σετ.

Στο απλό ανδρών του Μεσογειακού τουρνουά στον σημερινό τελικό συναντώνται ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ και ο Τούρκος Βανγκ Μπόρα. Ο Ασάρ κατέβαλλε τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα με 4-2 σετ στα προημιτελικά και τον Τούρκο Λι Αχμέτ με 4-3 στα ημιτελικά, από 1-3 που βρέθηκε πίσω στο σκορ! Ο Βανγκ ξεπέρασε τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί με 4-2 σετ στην 8άδα και τον Ισπανό Χε Ζιβέν με 4-1 στην 4άδα. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 παίζουν ο Χε Ζιβέν με τον Λι Αχμέτ.

Στο ομαδικό η εθνική ανδρών κάνει πρεμιέρα αύριο στις 10.00 με την Αίγυπτο για το 2ο προκριματικό γκρουπ. Στη διάρκεια της ημέρας θ’ αναμετρηθεί επίσης με την Τουρκία και τη Λιβύη και οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν πρόκριση για την 8άδα. Η εθνική γυναικών αντιμετωπίζουν στις 12.00 τη Γαλλία και στη συνέχεια συναντούν την Ιταλία και την Τουρκία. Οι δύο πρώτες ομάδες περνάνε στα ημιτελικά. Το έργο για την πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολο και για τις δύο ελληνικές ομάδες.

* Ο Μάριος Γιάγκου εκπροσωπεί την Κύπρο στους Μεσογειακούς Αγώνες και στο απλό αποκλείστηκε στη φάση των «16». Ο πρώην αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα αφού πέρασε με επιτυχία τα προκριματικά ακολούθως έμεινε 4ος στο νέο γκρουπ χάνοντας από τον Γάλλο Αντριάν Ματενέ (4-0 σετ), τον Σέρβο Μάρκο Γιέφτοβιτς (4-2) και τον Ισπανό Κάρλος Μασάδο (4-3).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ