Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Έλληνες αθλητές για το Μεσογειακό τουρνουά: «Θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο»

Μersin-2013

Μersin-2013Το τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να είναι πρόκληση για την αποστολή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης όταν την αποτελούν τέσσερις αθλητές χωρίς ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν. Ναι μεν δεν υπάρχει φέτος η πίεση για κάποια μεγάλη διάκριση, όμως είναι δεδομένο ότι ο Λευτέρης Μάκρας, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Αγγελίνα Παπαδάκη θέλουν πολύ να φέρουν συνολικά ένα αξιόλογο αποτέλεσμα εφόσον δοκιμάζουν νέα εμπειρία σε μία τόσο σημαντική και ιστορική διοργάνωση. Μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των ανδρών Κώστα Βατσακλή, οι τέσσερις διεθνείς έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στη Μερσίνα, αφού πρώτα είχαν δύο πτήσεις αρχικά για Κωνσταντινούπολη και μετά για Άδανα και τέλος οδικό ταξίδι μίας ώρας. Πριν την αναχώρηση από την Αθήνα ο Λευτέρης Μάκρας και η Αγγελίνα Παπαδάκη είπαν δύο λόγια για τις προσδοκίες τους στο Μεσογειακό τουρνουά αντιπροσωπεύοντας και τους συμπαίκτες τους. Υπογράμμισαν ότι αν αποδώσουν το πινγκ πονγκ των δυνατοτήτων τους θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε κάτι ουσιαστικό.

Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο γυμναστήριο Yenisehir Exhibition Centre, θ’ αρχίσει μεθαύριο Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου. Το πρόγραμμα ανοίγουν τα ατομικά αγωνίσματα και οι αθλητές μαθαίνουν αύριο το βράδυ τους αντιπάλους τους μετά την κλήρωση των γκρουπ. Θ’ ακολουθήσει το ομαδικό.

«Σίγουρα είναι μία διοργάνωση με πολύ καλό επίπεδο και αξιόλογους αθλητές. Μπορεί να είναι για όλα τα παιδιά η πρώτη μας παρουσία σε Μεσογειακούς Αγώνες, όμως θεωρώ ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι θετικό», δήλωσε ο 26άχρονος Μάκρας, ενώ η 24χρονη Παπαδάκη ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε σε αυτούς τους αγώνες. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ομάδες που είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από εμάς, αλλά και άλλες καλύτερες. Σε κάθε περίπτωση είναι μία καλή ευκαιρία να δώσουμε δυνατούς αγώνες. Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για διάκριση, αλλά σίγουρα όλοι θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο».

Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να προπονηθεί σήμερα επειδή το γυμναστήριο του τουρνουά χρησιμοποιείτο ακόμα για τους αγώνες της ξιφασκίας, αλλά τουλάχιστον βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί έπειτα από κοπιαστικό ταξίδι. Για αύριο έχει προγραμματίσει δύο προπονήσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις από τη Μερσίνα και την οργάνωση του event είναι καλές, απλά επισημάνθηκε ότι αργεί η μετάδοση πληροφοριών. Ο ακριβής αριθμός των συμμετοχών στην επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι γνωστός, πάντως απουσιάζουν πολλές χώρες από τις 24 με δικαίωμα συμμετοχής.

 

* Στη φωτό το σήμα των Μεσογειακών Αγώνων της Μερσίνας

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ