Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Αετός Κορυδαλλού στους παμπαίδες και ο Άρης Βούλας στις παγκορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας 2013

Αpon omades_pagkorasidon_2013

Αpon omades_pagkorasidon_2013Με τον Αετό Κορυδαλλού στα αγόρια και τον Άρη Βούλας στα κορίτσια να κατακτούν τα χρυσά μετάλλια στο ομαδικό ολοκληρώθηκε σήμερα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το πρώτο κομμάτι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων για τη σεζόν 2012-2013. Το σωματείο του Κορυδαλλού κατακτά πρώτη φορά πανελλήνιο τίτλο στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ ο Άρης διευρύνει παράδοση της τελευταίας 5ετίας, που θέλει τις ομάδες της Βούλας να κατακτούν το τρόπαιο στις παγκορασίδες. Φέτος ήταν αυτός νικητής, το 2009, το 2010 και το 2012 πρώτευσε η θυγατρική του ομάδα του, ο Α.Ο. Άρης 2006. Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι έδειξε τη δύναμή της και η περιφέρεια μ’ ένα ασημένιο (από τα Χανιά) και δύο χάλκινα μετάλλια (από ισάριθμα σωματεία της Πάτρας). Η διοργάνωση συνεχίστηκε από το μεσημέρι με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο. Το πρόγραμμα θ’ αρχίσει στις 10.00 με τα προημιτελικά του απλού, ενώ οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 11:30 των διπλών και για τις 12:00 του απλού.

Στο ομαδικό παμπαίδων ο Αετός αποδείχτηκε πολύ δυνατός κι έχοντας στον πάγκο τον Χρήστο Λάμη (καθώς τα παιδιά προέρχονται από τον Α.Ο. Ταταύλα) επιβεβαίωσε με ιδανικό τρόπο τον ρόλο του 1ου φαβορί. Έφτασε στον τελικό χωρίς να χάσει επί μέρους παιχνίδι κι εκεί κατέβαλλε με το ίδιο σκορ το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Ζήνωνα Γλυφάδας! Πάντως το 3-0 δεν βγάζει πιστά την εικόνα του ματς, αφού οι αθλητές του Αετού επικράτησαν πολύ δύσκολα στους δύο από τους τρεις αγώνες του τελικού. Την ομάδα αποτέλεσαν οι Γιάννης Δαμιανής, Γιάννης Μπόσκοβιτς και Αλκίνοος Παγόπουλος. Για τον Ζήνωνα, που είχε την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Κορδούτη, αγωνίστηκαν ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος και ο Ιάσονας Κορδούτης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού-Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας 3-0:

Γιάννης Μπόσκοβιτς-Μιχάλης Διαμαντόπουλος 3-0 (11-7, 11-4, 11-8)

Γιάννης Δαμιανής-Ιάσονας Κορδούτης 3-1 (6-11, 11-9, 13-11, 12-10)

Δαμιανής/Μπόσκοβιτς-Διαμαντόπουλος/Κορδούτης 3-2 (9-11, 8-11, 11-7, 11-8, 11-5)

Την 3η θέση κατέκτησαν ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, που είχε ανέβει πέρσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ο Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών. Με την ομάδα της Ελευσίνας έπαιξαν ο Αλέξιος Κουλουριώτης και ο Κώστας Στάμου (προπονητής ο Γιάννης Λογοθέτης) και με τον Αναγεννησιακό ο Θεμιστοκλής Ανδριανός και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (τεχνικοί υπεύθυνοι ο Κώστας Χατζηλυγερούδης και ο Θανάσης Τσοκανάς).

Ο Αετός ήρθε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 του Παράδεισου Αμαρουσίου και του Ο.Ε.Α. Χαλκίδας. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Διαγόρα Βέλου (ομάδα από την Κορινθία) με 3-0 και στα ημιτελικά την Ελευσίνα, επίσης με 3-0. Ο Ζήνων πρώτευσε στο 2ο προκριματικό γκρουπ με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (νίκες με 3-0). Στην 8άδα έκαμψε τον Ο.Ε.Α. Χαλκίδας με 3-0 και στην 4άδα τον Αναγεννησιακό Πατρών με 3-1.

Στο ομαδικό παγκορασίδων έφτασαν επίσης στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί και χάρισαν όμορφο θέαμα και σασπένς στους συγγενείς και φίλους, που γέμισαν τις εξέδρες. Τελικά οι αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου έκαμψαν τον Ο.Α. Χανίων 2000 με 3-1 βοηθούμενες ίσως κι από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων σε τόσο σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια. Διότι πρέπει να σημειωθεί ότι οι ίδιες αθλήτριες (Έλλη Φίσερ, Φοίβη Πεχλιβανίδη) είχαν κατακτήσει και πέρσι την πρωτιά παίζοντας με τα φανελάκια του Άρη 2006.  Στον σημερινό τελικό ήταν πολύ κρίσιμα τα παιχνίδια της Φίσερ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων επικράτησε στο…όριο της Μαρίας Λαδάκη και της Ρόδως Πιπεράκη κι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της. Τα Χανιά, που μετά από κάποια χρόνια δημιούργησαν ξανά στις μικρές ηλικίες ομάδες για πρωταθλητισμό, είχαν ακόμα στο ρόστερ τη Στέλλα Λαδάκη. Τεχνικοί υπεύθυνοι είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης και ο Μανώλης Σγουρομάλλης.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και οι Φοίνικες Πάτρας. Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκαν η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Μαίρη Κουκουτού (προπονητής ο Γιώργος Χριστοφοράκης) και στο σωματείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, που είχε κατακτήσει και πέρσι την 3η θέση, η Βασιλική Ηλιοπούλου και η Μαρία Καλύβα (την τεχνική καθοδήγηση είχαν αναλάβει ο Γιάννης Ξουρίδας και ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος).  

Δύο ομάδες παγκορασίδων δεν «κατέβηκαν» στην τελική φάση και ήταν ο Φάρος Α.Ο. και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Έγιναν έτσι δύο γκρουπ των 4ων ομάδων κι αμέσως μετά τα νοκ άουτ άρχισαν από την 4άδα. Ο Άρης Βούλας κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ με νίκες επί των Φοινίκων Πάτρας (3-1), του Α.Ο. Καρέα (3-1) και του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων (3-0). Στα ημιτελικά επιβλήθηκε 3-1 του Ολυμπιακού. Τα Χανιά πρώτευσαν στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους τον Ολυμπιακό (3-1), τον Παγχιακό (3-0) και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας (3-0). Στην 4άδα κατέβαλλαν τους Φοίνικες Πάτρας με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ο.Α. Χανίων 2000-Γ.Σ. Άρης Βούλας 1-3:

Ρόδω Πιπεράκη-Φοίβη Πεχλιβανίδη 3-0 (11-9, 11-8, 11-7)

Μαρία Λαδάκη-Έλλη Φίσερ 2-3 (11-9, 9-11, 13-11, 10-12, 2-11)

Στέλλα Λαδάκη/Πιπεράκη-Πεχλιβανίδη/Φίσερ 0-3 (4-11, 3-11, 10-12)

Πιπεράκη-Φίσερ 2-3 (11-7, 4-11, 10-12, 11-8, 5-11)   

                                                

 Φωτό: Οι νικήτριες ομάδες στις παγκορασίδες την ώρα της απονομής με τους προπονητές τους

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ