Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η κλήρωση για τις εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Evropaiko Neon_2013

Evropaiko Neon_2013Η προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων μικρών ηλικιών προχωρά, το ίδιο και η προσπάθεια της ομοσπονδίας για εξασφάλιση της αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και στο μεταξύ σήμερα έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ελλάδας στη διοργάνωση. Στο Λουξεμβούργο έλαβε χώρα η κλήρωση του ομαδικού και τα τέσσερα ελληνικά συγκροτήματα έμαθαν τα γκρουπ για την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Οστράβα από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τα μέλη των προεθνικών ομάδων θα δώσουν τους αγώνες κατάταξης. Στην Τσεχία έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 ομάδες νέων, 41 παίδων, 36 νεανίδων και 40 κορασίδων. Η Ελλάδα θα έχει τις νεάνιδες και τις κορασίδες στην 1η κατηγορία, ύστερα από την άνοδο, που κατέκτησαν πέρσι τα κορίτσια στο Σβέσατ της Αυστρίας.

Οι έφηβοι κληρώθηκαν στο 2ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας (το 6ο στο πρωτάθλημα) και θα έχουν αντιπάλους τη Δανία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και τη Μολδαβία.

Οι νεάνιδες βρίσκονται στο 2ο γκρουπ και (γνωρίζοντας εδώ και καιρό ότι ανεβαίνει πολύ ο βαθμός δυσκολίας) θα τεθούν αντιμέτωπες με τις Γερμανία, Κροατία και Τσεχία.

Οι παίδες είναι στο 3ο γκρουπ της 2η κατηγορίας (το 7ο της διοργάνωσης) και θα συναντήσουν τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο.

Οι κορασίδες τέλος, κληρώθηκαν στο 1ο γκρουπ και θα βρουν απέναντί τους (επίσης σε ξεκάθαρα πιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο) τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία και τη Σλοβενία. Σε νέους και νεάνιδες σχηματίστηκαν από 8 γκρουπ, σε παίδες και κορασίδες από 10.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ 2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Η ΑΜΙΚΑΛ ΤΟΥ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

Λίγες ημέρες μετά το φινάλε των πρωταθλημάτων στη Γαλλία αποσαφηνίστηκαν τα πράγματα αναφορικά με τις ομάδες, που οδηγούνται στον υποβιβασμό. Κι επειδή υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και για τους Έλληνες αθλητές η θετική εξέλιξη είναι ότι την παραμονή στη 2η εθνική κατηγορία εξασφάλισε η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ του Κώστα Λαγογιάννη και η δυσάρεστη ότι η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου έπεσε λόγω οικονομικής αδυναμίας να συντηρήσει και για φέτος την ομάδα στη λεγόμενη ProB.

Ο υποβιβασμός της Φοντενέι εξυπηρέτησε την Αμικάλ! Οι δύο ομάδες και η Μπρουίγ είχαν ισοβαθμήσει στην τελευταία θέση με 29 βαθμούς. Βάσει κανονισμών θα έπεφταν η 9η και η 10η ομάδα, υπολογίστηκαν τα μεταξύ τους παιχνίδια κι εκεί έμεινε τελευταία η Μπρουίγ και προτελευταία η Αμικάλ. Εάν δηλαδή, η Φοντενέι δεν δήλωνε ότι αποχωρεί για οικονομικούς λόγους τότε θα υποβιβαζόταν και η ομάδα του Λαγογιάννη μαζί με τη Μπρουίγ. Με το νέο δεδομένο όμως, υποβιβάστηκε μία ομάδα και ήταν η Μπρουίγ. Η Φοντενέι επιλέγει να πάει στην 5η κατηγορία για να μειώσει τα έξοδα και θα δώσει το βάρος στα νεαρά παιδιά.

Ως εκ τούτου ο Παπαγεωργίου βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης ξένης ομάδας και το πιο πιθανό είναι να τη βρει ξανά στη Γαλλία. Ο Λαγογιάννης άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Αμικάλ και αναμένεται να συνεχίσει εκεί και την επόμενη σεζόν. Σε συμφωνία για την περίοδο 2013-2014 πρόκειται να έρθει και ο Τάσος Ρηνιώτης με τη Μετς, με την οποία εξασφάλισε την περασμένη βδομάδα την 7η θέση και την παραμονή στη 2η κατηγορία. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι παραμένουν στις ομάδες τους και ο Γκιώνης με τον Κρεάνγκα. Ο πρώτος είχε από πέρσι συμβόλαιο δύο ετών με την Ανζέ, ενώ ο δεύτερος έκλεισε για έναν ακόμα χρόνο στην Ενεμπόν.

* Άρχισε σήμερα η μεταγραφική περίοδος στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα και θυμίζουμε ότι από πέρσι έχει διάρκεια 20 ημερών.

* Με παρούσες την Ενεμπόν του Κρεάνγκα και την Ανζέ του Γκιώνη γίνεται αύριο στο Ντίσελντορφ η κλήρωση της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα φαβορί της διοργάνωσης είναι η κάτοχος του τίτλου Όρενμπουργκ και η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ. Στην κληρωτίδα μπαίνουν ακόμα οι γερμανικές Βέρντερ Βρέμης, Σααρμπρίκεν, Οχσενχάουζεν, η ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ, οι γαλλικές Σαρτρ, Ποντουάζ, οι αυστριακές Νιντερόστεριχ, Βάλτερ Βελς και η σουηδική Έσλοβ. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θ’ αρχίσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

 

Φωτό: Τα μέλη των εθνικών μας ομάδων σε βόλτα με τους προπονητές και τους συνοδούς τους στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Σβέσατ της Αυστρίας 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ