Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαθητές δημοτικών σχολείων απόλαυσαν πινγκ πονγκ στην Πάτρα και την Καβάλα

Dimotiko Patras

Dimotiko PatrasΜέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την τιμητική τους σε δύο πόλεις της περιφέρειας. ΣτηνDimotiko 2013_Kavalas_2 Καβάλα το Σάββατο και στην Πάτρα την Κυριακή έγιναν τα ετήσια πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τα δημοτικά σχολεία και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Στην πόλη της Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν 128 αγόρια και κορίτσια, αριθμός ρεκόρ στην τρίχρονη ιστορία του τουρνουά, ενώ στην πρωτεύουσα της Αχαΐας πήραν μέρος στην προβολή και διάδοση του αθλήματος 160 παιδιά! Τα πρωταθλήματα είχαν και μία ουσιαστική διαφορά, καθώς αυτό της Καβάλας έγινε σε ανοικτό χώρο, κι εκείνο της Πάτρας στην κεντρική σάλα του ΠΕΑΚ «Δημήτριος Τόφαλος».

Το τουρνουά των δημοτικών σχολείων της Καβάλας γνώρισε μεγαλύτερη απήχηση από ποτέ και φυσικά έχει ως μεγάλο συν την πρωτοτυπία ότι είναι το μόνο που γίνεται σε ανοικτό χώρο και συγκεκριμένα στην κεντρική παραλιακή οδό της πόλης. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν στις κατηγορίες μαθητών-τριών Α-Β-Γ-Δ και Ε-Στ τάξεων δημοτικού. Σε επτά τραπέζια τα παιδιά επιδόθηκαν σε ασταμάτητο παιχνίδι για περίπου πέντε ώρες και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους! Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΑΣΕΑ Καβάλας με τη συγκατάθεση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (για την παραχώρηση του χώρου), τη βοήθεια από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Καβάλας (για την ενημέρωση όλων των σχολείων), τη Δημωφέλεια (για την αθλοθέτηση) και την ευγενική προσφορά της εταιρείας «Μασούτης» για την προμήθεια χυμών για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη μεγάλη κατηγορία των μαθητών Έ-΄Στ αναδείχτηκε νικητής ο Γιώργος Πασχαλέρης. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Κωνσταντίνο Σπανό. Στην κατηγορία των μαθητών΄Ά-΄Β-΄Γ-Δ  πρώτευσε ο Κίμων Αντωνιάδης και στο τελικό νίκησε 3-0 σετ  τον Νίκο Πασχαλέρη. Στις μαθήτριες Έ-΄Στ πήρε την 1η θέση η Καλλιόπη Τζουνοπούλου, που στον τελικό επιβλήθηκε 3-0 της Φωτεινής Δήμου και τέλος στις μαθήτριες Ά-΄Β-΄Γ-Δ την 1η θέση κατέκτησε η Λαμπρινή Γκαβαλιά, η οποία νίκησε στον τελικό την Θεοδώρα Πάτρα επίσης με σκορ 3-0.

Ο ΑΣΕΑ Καβάλας αθλοθέτησε μετάλλια στους πρώτους, τους δεύτερους και τους τρίτους αθλητές των τεσσάρων κατηγοριών, ενώ έδωσε και αναμνηστικά διπλώματα σε όσους έλαβαν μέρος.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία και τα σχολεία στα οποία ανήκουν:

ΜΑΘΗΤΕΣ  Ε-ΣΤ

1. Γεώργιος Πασχαλέρης (16ο)

2. Κωνσταντίνος Σπανός (2ο)

3. Πρόδρομος Τζουνόπουλος (16ο)

-. Νικόλαος Δημοσθενόπουλος (25ο)

ΜΑΘΗΤΕΣ Α-Β-Γ-Δ

1. Κίμων Αντωνιάδης (25ο)

2. Νικόλαος Πασχαλέρης (16ο)

3. Βασίλειος Θωμαΐδης (18ο)

-. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου (19ο)

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Ε-ΣΤ

1. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (16ο)

2. Φωτεινή Δήμου (25ο)

3. Μαρία Λαμπρινού (19ο)

-. Έλενα Αρτεμίου (24ο)

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Α-Β-Γ-Δ

1. Λαμπρινή Γκαβαλιά (33ο)

2. Θεοδώρα Πάτρα (19ο)

3. Μαρία Ναλμπάντη (16ο)

-. Αναστασία Κλιτσειώτου (16ο)

ΑΠΟ 32 ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα οι 160 μαθητές και μαθήτριες προέρχονταν από συνολικά 32 σχολεία της πόλης. Πλημμύρισαν τον αγωνιστικό χώρο και διασκέδασαν με το αγαπημένο τους άθλημα. Μάλιστα, πολλά από τα παιδιά μετείχαν πρώτη φορά στους αγώνες και από την εξέδρα είχαν για συμπαραστάτες τους γονείς τους, που τα ενθάρρυναν συνεχώς. Το πρωτάθλημα διοργάνωσαν η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το τμήμα Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών. Οι αγώνες είχαν εορταστικό χαρακτήρα και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τη σχολική χρονιά, όσο και την αγωνιστική περίοδο για την ομοσπονδία.

Στη διοργάνωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η προϊσταμένη του τμήματος Φυσικής Αγωγής Γεωργία Μητρογιάννη, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Παναγιώτης Κογκόλης, που έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι τα παρακάτω:

ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ ΣΤ΄

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ρίου)

2. Γεώργιος Ηλιόπουλος (Αγίου Βασιλείου)    

3. Δημήτρης Παναγιώτου (4ο)

-. Θεμιστοκλής Αδριανός (Ρίου)

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Ε΄ ΣΤ΄

1. Αθηνά Λιβιεράτου (48ο)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Αγίου Βασιλείου)  

3. Αθηνά Γκανοπούλου (24ο)

-. Μαρία Καλύβα (Κ. Καστριτσίου)

ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄

1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Κ. Καστριτσίου)

2. Παναγιώτης Ανδριανός (Ρίου)

3. Νικόλαος Καπόλος (Κ. Καστριτσίου)

-. Μιχαήλ Βοριζάνος (Ρίου)

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Α΄Β΄Γ΄Δ΄

1. Μαρίσα Μαστρογιάννη (16ο)

2. Γεωργία Κωνσταντίνου (64ο)

3. Ναταλία Καφάτου (16ο)

-. Νεφέλη Καφάτου (16ο)

Στα παιδιά μοιράστηκαν διάφορα προϊόντα που είχαν προσφέρει εταιρίες της πόλης, όπως  χυμοί από την εταιρία αναψυκτικών «Λουξ», αλλά και γάλατα από τη Βιομηχανία Γάλακτος «Πρώτο», η οποία ήταν και χορηγός των αγώνων και οι διοργανωτές την ευχαριστούν για την προσφορά τους. Τέλος, οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που και πάλι ήταν παρόντες σε διοργάνωση της Τοπικής Επιτροπής και κάλυψαν τους αγώνες σε θέματα πρώτων βοηθειών.

 

Φωτό 1: Η απονομή στη μεγάλη κατηγορία των μαθητών στους αγώνες της Πάτρας από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Παναγιώτη Τζόβολο. Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλιόπουλος, Χατζηλυγερούδης, Παναγιώτου και Αδριανός

Φωτό 2: Γενικό πλάνο από τους αγώνες στην κεντρική παραλιακή οδό της Καβάλας

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ