Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάμφθηκε 3-2 από τη Νιγηρία η εθνική γυναικών και βρέθηκε σε θέσεις υποβιβασμού

Δύσκολες στιγμές για τη γυναικεία εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Στον καθοριστικό αγώνα με τη Νιγηρία έχασε 3-2, κάτι που σημαίνει ότι στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα τερματίσει σε θέσεις υποβιβασμού! Έμεινε εκτός στόχου και ο αυριανός (στις 11:00) τελευταίος αγώνας στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Εσθονία, για τις θέσεις 43-44, αποκτά περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Διευκρινιστικά βέβαια, υπενθυμίζουμε ότι οριστικά δεν κρίνεται τίποτα από τώρα για την επόμενη διοργάνωση ομαδικού, το 2014, διότι τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν από την παγκόσμια κατάταξη. Αν δηλαδή, η Ελλάδα, βρεθεί σε δύο χρόνια από τώρα σε ευνοϊκό, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, σημείο στο Word Team Ranking (σ.σ. τον Μάρτιο έπεσε στο νούμερο 54), τότε δεν θα λάβει ισχύ η θέση υποβιβασμού και θα μείνει στη Second Division.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η ανανεωμένη εθνική μας ομάδα θα έχει τις ευχές όλων των φίλων του ελληνικού πινγκ πονγκ, άλλωστε γνωρίζουν οι πάντες ότι ταλαιπωρημένη από σημαντικότατες αποχωρήσεις τα τελευταία χρόνια έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής της. Επιπλέον, η συνολική πορεία της στη γερμανική πόλη έδειξε ότι άξιζε την απευθείας παραμονή στη 2η κατηγορία. Μπορεί η εξέλιξη να μην ξαφνιάζει, καθώς αναλύοντας τα δεδομένα όλοι είχαν επισημάνει τον κίνδυνο, όμως με την ομάδα να σημειώνει δύο νίκες στην αρχή και να δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόκριση στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας, είναι στενάχωρο να μην φτάνει τελικά ούτε στην 42η θέση και την άμεση παραμονή. Βρήκε μπροστά της εκπροσώπους όλων των ηπείρων, κοντραρίστηκε με την Ευρώπη (Σλοβακία, Βουλγαρία), τηνΑσία (Ταϊλάνδη, Μαλαισία), την Αφρική (Νιγηρία), τη Νότια Αμερική (Βενεζουέλα) ως και την Ωκεανία (Νέα Ζηλανδία) και με εξαίρεση μόνο το παιχνίδι με τη Βουλγαρία ήταν πάντοτε ανταγωνιστική.

Γ. ΚΑΡΥΤΣΑΣ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, Η ΟΜΑΔΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ»

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Καρύτσας δίνει την εξήγησή του για το πώς πήραν τα πράγματα αυτή την άσχημη τροπή. Επίσης, παρά τη δυσάρεστη στιγμή συγχαίρει τις αθλήτριές του για την προσπάθεια και στέλνει αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. «Συγχαρητήρια στα κορίτσια, έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θεωρώ πως είχαμε πολύ καλές στιγμές, είχαμε και κακές. Δυστυχώς, η απογοήτευση που χάσαμε την τριάδα στο γκρουπ και η κούραση επηρέασαν την απόδοσή μας στη συνέχεια. Προχωράμε όμως, γιατί η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν νιάτα και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε. Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω», δήλωσε το βράδυ ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Φ. ΕΞΑΡΧΟΥ: «ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑΝ»

Από την πλευρά των αθλητριών η Φιλαρέτη Εξάρχου απέδωσε στο άγχος και την κούραση την αγωνιστική πτώση στα κρισιμότερα παιχνίδια. «Είμαστε στεναχωρημένες. Δυστυχώς, ούτε το πρωί, ούτε τώρα ήταν καλή η απόδοσή μας και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Άγχος και κούραση ήταν οι λόγοι, που δεν παρουσιαστήκαμε τόσο ανταγωνιστικές και μαχητικές όσο θα θέλαμε και θα έπρεπε».

Στον καθοριστικό απογευματινό αγώνα η Ελλάδα άρχισε με την Κατερίνα Τόλιου τη μεγάλη προσπάθεια για την πολυπόθητη νίκη. Η νεαρή πρωταθλήτρια (νούμερο 585 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε στα ίσια την πρώτη Νιγηριανή, την Έντεμ Οφιόνγκ (Νο 287) και την έφερε σε δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Έχασε τα δύο πρώτα σετ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και θετική σκέψη πήρε στην παράταση τα δύο επόμενα. Τελικά, με όπλο και την εμπειρία η Οφιόνγκ επικράτησε στο «κόντρα» σετ κι έδωσε το προβάδισμα στη Νιγηρία. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ελληνική ομάδα στη συνέχεια, αφού η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 439) δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια στην απόδοσή της και κάμφθηκε από την Ολουφούνκε Οσονέικ (Νο 291). Κατέκτησε το 1ο σετ, αλλά ξαφνικά έχασε τον ρυθμό της, η Αφρικανή το εκμεταλλεύτηκε κι έφτασε με καθαρό σκορ στο 3-1.

Στην τρίτη παίκτρια η εθνική μας υπερτερούσε και η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 390) δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο από το να το επιβεβαιώσει και να κρατήσει την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης. Αυτό έκανε με την κατάλληλη προσοχή και ψυχραιμία και επιβλήθηκε 3-0 σετ της Χαλίμα Χουσεΐν (Νο 676).

Τις ελπίδες της Ελλάδας να «γυρίσει» το ματς αναπτέρωσε η Εξάρχου, η οποία απέδωσε καλύτερα στον αγώνα με την Οφιόνγκ, διαχειρίστηκε το άγχος κι έπαιξε με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Μετά το 1-1 είχε τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 σετ στέλνοντας το παιχνίδι στο 2-2.

Στην καθοριστική τελευταία αναμέτρηση κλήθηκε να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα η Τόλιου, ωστόσο στο πρώτο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα και με μικρή γενικά εμπειρία από διεθνείς αγώνες ίσως να μην μπορούσε να σηκώσει αυτό το βάρος από ψυχολογικής πλευράς. Η εξέλιξη του αγώνα με την Ολουφούνκε έδειξε ότι η 17χρονη πρωταθλήτρια δεν κατάφερε-όσο κι αν το ήθελε-να μπει στο πνεύμα του ματς και ν’ απειλήσει ουσιαστικά. Κάμφθηκε με 3-0 σετ κι έτσι γράφτηκε ο δυσάρεστος επίλογος για την εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Νιγηρία 2-3:

Έντεμ Οφιόνγκ-Κατερίνα Τόλιου 3-2 (11-8, 11-4, 10-12, 12-14, 11-7)

Ολουφούνκε Οσονέικ-Φιλαρέτη Εξάρχου 3-1 (10-12, 11-7, 11-8, 11-5)

Χαλίμα Χουσεΐν-Μαρία Χριστοφοράκη 0-3 (7-11, 10-12, 5-11)

Οφιόνγκ-Εξάρχου 1-3 (3-11, 11-8, 8-11, 12-14)

Οσονέικ-Τόλιου 3-0 (11-6, 11-6, 11-7)

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ