Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βγήκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ τα κλαμπ του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

Gionis sel_16

Gionis sel_16Οι γαλλικές ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη εξασφάλισαν άλλη μία παρουσία στα…χλιδάτα τραπέζια του Kreanga HennebontΤσάμπιονς Λιγκ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Το βράδυ της Τρίτης γράφτηκε το φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας και η βασική είδηση είναι ότι η Ενεμπόν και η Ανζέ πήραν το εισιτήριο για τη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση. Το πήραν ευνοημένες κι από μία συγκυρία, καθώς τερμάτισαν μαζί στην 4η (και τελευταία προνομιούχο) θέση, όμως η 3η της βαθμολογίας Λα Ρομάν ανακοίνωσε ότι δεν θέλει για οικονομικούς λόγους να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ κι επιπλέον το σημερινό της ρόστερ δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις με το rankinglist. Χτες τελείωσε και το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας, όμως δεν είναι όλα ξεκάθαρα για τις ομάδες των Ελλήνων αθλητών, που πάλευαν για την παραμονή! Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη σώθηκε σίγουρα, όμως η Αμικάλ του Κώστα Λαγογιάννη, η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου και άλλη μία ομάδα ισοβάθμησαν στην τελευταία θέση! Κανονικά πέφτουν δύο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως μία-δύο ομάδες επιλέξουν τον υποβιβασμό λόγω έλλειψης χρημάτων, συνεπώς το τι θα γίνει οριστικά θα το ανακοινώσει η γαλλική ομοσπονδία το προσεχές διάστημα!

Στη γαλλική λίγκα η Ενεμπόν και η Ανζέ έκλεισαν νικηφόρα τη φετινή πορεία τους. Η πρώτη επικράτησε εκτός έδρας της πρωταθλήτριας Σαρτρ με 4-2 και σίγουρα επρόκειτο για σπουδαίο αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το αν η πρώην ομάδα του Γιάννη Βλοτινού είχε εξασφαλισμένο τον τίτλο και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Ο Κρεάνγκα κάμφθηκε στον πρώτο του αγώνα 3-2 από τον Σουηδό διεθνή Παρ Γκέρελ, αν και προηγήθηκε 2-0 σετ, ενώ στον δεύτερο κατέβαλλε τον Γάλλο Νταμιέν Ελουά με 3-1.

Η Ανζέ είχε εύκολο έργο στο σπίτι της απέναντι στη Σεν Λουί και επιβλήθηκε με 4-0. Ο Γκιώνης έδωσε έναν αγώνα και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ούγγρου διεθνή Άνταμ Πατάντιους με 3-1 σετ.

Στην τελική βαθμολογία έπειτα από 18 αγωνιστικές Ενεμπόν και Ανζέ ισοβάθμησαν στην 4η θέση με 42 βαθμούς και όπως προαναφέραμε ευνοήθηκαν αμφότερες και πήραν το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για την ιστορία 4η είναι η Ενεμπόν και 5η η Ανζέ, καθώς στα μεταξύ τους ισόπαλα ματς ήταν καλύτερη η ομάδα του Κρεάνγκα για ένα σετ! Η Λα Ρομάν συγκέντρωσε έναν βαθμό περισσότερο (43). Η Σαρτρ κράτησε τα πρωτεία με 50 βαθμούς.

Χτες διεξήχθη και στη Β΄εθνική κατηγορία η 18η και τελευταία αγωνιστική. Όσον αφορά στις προσπάθειες με ελληνικό ενδιαφέρον, εκείνη που πέτυχε απόλυτα ήταν της Μετς του Τάσου Ρηνιώτη. Πέτυχε άλλη μία νίκη, τώρα εκτός έδρας κόντρα στη Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου με 4-0 και σιγούρεψε την παραμονή. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές αναμετρήθηκαν μάλιστα στο εναρκτήριο παιχνίδι και νικητής αναδείχτηκε ο Ρηνιώτης με 3-2 σετ (11-8 το κόντρα σετ). Ο τελευταίος έδωσε και δεύτερο αγώνα και νίκησε και τον Γάλλο Άρνο Ντερόν.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ έκλεισε με μία ακόμα ισοπαλία, αυτή τη φορά εκτός έδρας με τη Μορέ (3-3). Ο Λαγογιάννης έκαμψε αρχικά τον Σλοβάκο διεθνή Τόμας Κέινατ και στη συνέχεια έχασε από τον Κινέζο Τσεν Για.

Στη βαθμολογία η Μετς κατετάγη 7η με 32 βαθμούς. Η Φοντενέι, η Αμικάλ και η Μπρουίγ ισοβάθμησαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 29 βαθμούς. Κι ενώ η προκήρυξη προβλέπει ότι πέφτουν οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης, υπάρχει αναμονή για την τελική διαμόρφωση των πραγμάτων επειδή μπορεί να υπάρξουν υποβιβασμοί εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας και από την Α΄και από τη Β΄κατηγορία! Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι η Φοντενέι του Παπαγεωργίου είναι από τις ομάδες, που έχουν πάρει απόφαση ν’ αποσυρθούν για οικονομικούς λόγους… Επιπλέον, δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε η βαθμολογία, καθώς  η γαλλική ομοσπονδία σημειώνει σαν 8η τη Μπρουίγ και μετά αναφέρει τη Φοντενέι και την Αμικάλ, χωρίς όμως τελικό αριθμό κατάταξης…

Εξάλλου, στη Β΄εθνική κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με τη Σερί. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια, που είναι από καιρό γνωστό ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την ομάδα, δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Η Ελανκούρ τερμάτισε στην 5η θέση του πίνακα με 35 βαθμούς. 

Να ρίξουμε μία ματιά τέλος και στον προσωπικό απολογισμό των διεθνών μας μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων κατηγοριών στη Γαλλία για τη σεζόν 2012-2013. Ο Παναγιώτης Γκιώνης πήρε μέρος σε 17 αγώνες της ομάδας του κι εμφάνισε συνολικά 16 νίκες και 12 ήττες (9-7 στον 2ο γύρο). Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετείχε σε 16 ματς και είχε 18 νίκες και 9 ήττες (10-4 στον 2ο γύρο). Ο Κώστας Παπαγεωργίου 15 νίκες-11 ήττες (6-6 στον 2ο γύρο) σε 15 συμμετοχές, ο Κώστας Λαγογιάννης 11-15 (6-8 στον 2ο γύρο) σε 17, ο Τάσος Ρηνιώτης 14-17 (8-8 στον 2ο γύρο) επίσης σε 17 και η Μαρία Χριστοφοράκη 6 νίκες-21 ήττες (1-11 στον 2ο γύρο) σε 14 συμμετοχές.

 

Φωτό: Ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα με τις φανέλες των ομάδων τους

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ