Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τεστάρουν δυνάμεις τρεις νεαροί αθλητές από την Πέμπτη στο όπεν του Ζάγκρεμπ

Zavitsanou service

Zavitsanou serviceΚαλή ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση θα έχουν από την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ τρεις Έλληνες πρωταθλητές νεαρής ηλικίας. Ο 20άχρονος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο 19χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η 20άχρονη Γεωργία Ζαβιτσάνου (φωτό) αναχώρησαν απόψε για την κροατική πρωτεύουσα και από αύριο εστιάζουν την προσοχή τους στο καθιερωμένο επαμειβόμενο όπεν, που αρχίζει μεθαύριο εκεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 του μήνα. Το όπεν περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού και θα ‘χει αγώνες και για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 ετών. Επίσης, είναι ενταγμένο στην κατηγορία των Euro-Africa Challenge Series, ανεξάρτητα από το αν δέχεται και συμμετοχές από χώρες άλλων ηπείρων.

Η Κροατία γίνεται ο τρίτος φετινός σταθμός για τα ελληνικά χρώματα σε τουρνουά της σειράς World Tour έπειτα από την Αυστρία και την Αίγυπτο. Τα αδέρφια Κωνσταντινόπουλοι και η Ζαβιτσάνου δε, θα μετάσχουν σε δεύτερο διεθνές τουρνουά μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Οι δύο πρώτοι είχαν παίξει στο δυνατό αυστριακό όπεν, που είχε γίνει στο Βελς της Αυστρίας, ενώ η Πατρινιά πρωταθλήτρια στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φιλανδίας. Εκτός από το απλό ανδρών και γυναικών τα παιδιά θα πάρουν μέρος και στους αγώνες της ηλικιακής κατηγορίας U21 και θα μπορέσουν να τεστάρουν τις ικανότητές τους μέσα από πολλά παιχνίδια. Άλλωστε, με δεδομένες τις μεγάλες δυσκολίες για παρουσία σε τουρνουά στο εξωτερικό είναι σαφές ότι κάθε συμμετοχή αποτελεί κέρδος για νεαρούς διεθνείς.

Το όπεν του Ζάγκρεμπ θα συγκεντρώσει περίπου 200 αθλητές κι αθλήτριες. Προέρχονται από 30 χώρες και μεταξύ αυτών υπάρχουν κι εκπρόσωποι από την Ασία και την Αμερική, όπως η Κορέα, η Βενεζουέλα, η Χιλή, το Ιράν, το Μεξικό και η Κούβα. Θυμίζουμε ότι στο κροατικό τουρνουά είχε δηλώσει συμμετοχή και ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά την απέσυρε για να μην καταπονηθεί περισσότερο από τα συχνά παιχνίδια στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

* Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων διατηρήθηκε η Ελλάδα στους άνδρες τον Ιούνιο. Έχει 233 βαθμούς, άφησε τρεις βαθμούς πίσω της τη Λευκορωσία, ενώ ακριβώς από πάνω της είναι η Βραζιλία με 235. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των γυναικών οπισθοχώρησε στο νούμερο 40 του World Team Ranking από το 37 του Μαΐου κι εμφανίζει 150 βαθμούς.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ