Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι οικογένειες διασκέδασαν παίζοντας πινγκ πονγκ στο Ελληνικό

Oikogeneion Aponomi

Oikogeneion AponomiΆφθονη διάθεση για παιχνίδι, χαμόγελα και ξεγνοιασιά λίγων ωρών. Για μέλη οικογενειών, που έχουν ως κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Περισσότερα από 120 συγκεντρώθηκαν χτες και σήμερα στην  Ολυμπιακή εγκατάσταση του Ελληνικού, πήραν μέρος στο 1ο ανεπίσημο τουρνουά με την επωνυμία «πινγκ πονγκ, μία άκρως οικογενειακή υπόθεση» και διασκέδασαν πραγματικά. Νυν και πρώην αθλητές, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία έχουν χαλαρή σχέση με το άθλημα, συγκρότησαν συνολικά 55 ομάδες κι έζησαν ξεχωριστή εμπειρία. Οι προσδοκίες της Α.Ε. Σούρμενα–Ελληνικό, που διοργάνωσε τους αγώνες με τη συνεργασία του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α., καλύφθηκαν απόλυτα και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν να λένε για την επιτυχία του τουρνουά και την επιθυμία τους να ξαναγίνει του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

KostopouloiΤο πρώτο βασικό στοιχείο, που πρέπει να σημειωθεί για να φανεί η ανταπόκριση του event, είναι ότι οι φίλοι του αθλήματος δεν προέρχονταν μόνο από την Αττική καθώς ταξίδεψαν στην Αθήνα και άτομα από το Άργος, την Πάτρα, το Λουτράκι και τη Χαλκίδα. Ήταν επίσης πολύ τιμητική για την προσπάθεια η παρουσία σημερινών αλλά και παλιών διεθνών αθλητών. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου με τον αδερφό του, με τον πατέρα του και με θείο του, ο δευτεραθλητής Ελλάδας Λευτέρης Μάκρας με ξάδερφό του και με ανιψάκι του, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας των νεαρών ηλικιών Στέφανος Μανουσώφ με τον πατέρα του, ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κωστόπουλος με τον γιο του και την κουνιάδα του (τον Κωνσταντίνο και τη Λίλιαν, επίσης διακριθέντες παλιότερα σε πανελλήνιο επίπεδο), η φετινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων Κωνσταντίνα Παρίδη με την αδερφή της Παρασκευή και φυσικά οι σύζυγοι Γιάννης Κορδούτης και Διάνα Ζέρδιλα, προπονητές στο Ελληνικό και πρώην διεθνείς αθλητές, με πολλούς συμπαίκτες από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Μάλιστα, ο αγώνας του Μανουσώφ με τον Κορδούτη, που έληξε με σκορ 3-2 σετ για τον 23χρονο αθλητή της Παγώνας Πατρών, ήταν ο πιο συναρπαστικός και θεαματικός του τουρνουά.

Makras me_anipsaki_touΟι ομάδες συγκροτήθηκαν από συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα κι εφαρμόστηκε το σύστημα corbillion. Κάθε ομάδα χρησιμοποίησε ένα επώνυμο για το όνομά της και μπορούσε να έχει από 2 έως 4 αθλητές κι αθλήτριες. Κάθε οικογένεια είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει και με παραπάνω από μία ομάδα. Η προκριματική φάση των αγώνων περιλάμβανε ομίλους και η τελική φάση παιχνίδια νοκ άουτ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα Μουχτούρη, που την αποτέλεσαν ο υιός Γιώργος, πρωταθλητής Ελλάδας με τον Α.Ο. Ταταύλα το 2011 και ο πατέρας Νίκος, αθλητής του Α.Ο. Αμφιθέας. Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-1 την ομάδα Ζέρδιλα.

Πριν από την έναρξη των αγώνων οι διοργανωτές της Α.Ε. Σούρμενα-Ελληνικό απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Νίκο Κωστόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Επίσης, από τα μεγάφωνα ευχαρίστησαν ξεχωριστά για τη συμμετοχή στο τουρνουά τον διεθνή αθλητή Κώστα Παπαγεωργίου και τον πατέρα του Γιώργο, που είναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έδωσαν στον πρώτο αναμνηστική μπλούζα του συλλόγου. Να σημειωθεί τέλος, ότι την απονομή των επάθλων έκανε ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας κι επί σειρά ετών μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών Ντανιέλ Τσιόκας.

Οι νικήτριες ομάδες:

1. Μουχτούρη (με τον Νίκο Μουχτούρη και τον γιο του Γιώργο)   

2. Ζέρδιλα (με τη Διάνα Ζέρδιλα, τον γιο της Ιάσωνα και τον αδερφό της Μίμη)

3. Τσαρσιταλίδη (με τα αδέρφια Χρήστο και Τάκη Τσαρσιταλίδη)

-. Κορδούτη (με τον Γιάννη Κορδούτη, τον γιο του Δημήτρη και τον αδερφό του Γρηγόρη)

 

Φωτό 1: Όλα μαζί τα μέλη των οικογενειών, που έφτασαν στην κατάκτηση μεταλλίου σε αυτό το φιλικού χαρακτήρα νέο τουρνουά. Στο πλάι αριστερά ο Ντανιέλ Τσιόκας, που έκανε την απονομή και ακολουθούν οι ομάδες Ζέρδιλα, Μουχτούρη, Κορδούτη και Τσαρσιταλίδη. 

Φωτό 2: Ο μπαμπάς Νίκος και ο γιος Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

Φωτό 3: “Ορίστε, εκεί πρέπει να στείλεις το μπαλάκι, μπορείς”, θα μπορούσε να λέει στον ανιψιό του ο Λευτέρης Μάκρας 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ