Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρατείνεται η αγωνία για τις γυναίκες, που ηττήθηκαν με 3-1 από τη Βενεζουέλα

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών θα γνωρίζει σε λίγες ώρες από τώρα αν θα διατηρηθεί, με βάση τα αγωνιστικά της πεπραγμένα στο Ντόρτμουντ, στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ή θα βρεθεί σε θέσεις υποβιβασμού και θα ελπίζει στο μέλλον σε παραμονή μέσα από το παγκόσμιο ranking list. Το μεσημέρι, στον αγώνα για τις θέσεις 37-44, κάμφθηκε από τη Βενεζουέλα με 3-1 κι έτσι έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία (μετά τους αγώνες στα γκρουπ) για την εξασφάλιση της «σωτηρίας». Η τρίτη και τελευταία ευκαιρία της είναι σήμερα στις 5 το απόγευμα. Αντιμετωπίζει τη Νιγηρία για τις θέσεις 41-44 και θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να ξέρει ότι στη χειρότερη περίπτωση θα τερματίσει 42η και θα σιγουρέψει την παραμονή στη 2η κατηγορία του θεσμού!

Ανεξάρτητα από το φυσιολογικό άγχος για την επίτευξη του στόχου η επικράτηση στον αγώνα με τη Βενεζουέλα σαφώς και ήταν μέσα στις δυνατότητες της εθνικής μας ομάδας. Στο πρώτο στη σειρά παιχνίδι όμως, η Μαρία Χριστοφοράκη (νούμερο 390 στον κόσμο κατάταξη) δεν έκανε καλή εμφάνιση και γνώρισε ήττα στα πέντε σετ από την Γκρέμλις Αρβέλο, η οποία βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 637).

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ανέτρεψε τα πλάνα των διεθνών μας και σαν να μην έφτανε αυτό η Φαμπιόλα Ράμος (νούμερο 251 στο rankinglist) έγινε ακολούθως μία ακόμα πρώτη αθλήτρια αντίπαλης ομάδας, που σημειώνει δύο νίκες εναντίον της Ελλάδας. Ήρθαν δύσκολα και οι δύο, καθώς διεκδίκησαν γερά τη νίκη και η Κατερίνα Τόλιου (Νο 585) και η Χριστοφοράκη στο τέταρτο στη σειρά ματς, όμως η ουσία είναι ότι οι αθλήτριές μας δεν είχαν τις απαντήσεις στις πιο κρίσιμες στιγμές και ήρθε έτσι η ήττα με 3-1.

Ενδιάμεσα, η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 439), που τοποθετήθηκε τρίτη παίκτρια, δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί της Ρόξι Γκονζάλεζ (Νο 654) με 3-0 σετ και να μειώσει σε 2-1. Στο τελευταίο παιχνίδι η Χριστοφοράκη πήρε το 1ο σετ με οριακή διαφορά απέναντι στη Ράμος, αλλά έχασε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα…

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις πάντως, τα κορίτσια του Γιώργου Καρύτσα εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και η Νιγηρία είναι μία ακόμα ομάδα στα μέτρα τους. Οι Αφρικανές έχασαν το πρωί 3-0 από τη Σλοβενία για τις θέσεις 37-44, ενώ την Πέμπτη στον 1ο γύρο του ταμπλό των νοκ άουτ είχαν νικήσει τη Νέα Ζηλανδία με 3-2. Στην πρώτη φάση των αγώνων η Νιγηρία τερμάτισε 5η στο γκρουπ Ε της Second Divisionέχοντας μία νίκη κόντρα στην Εσθονία με 3-0 και τέσσερις ήττες από Ιταλία, Ινδία, Ισραήλ με 3-0 και την Αγγλία με 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βενεζουέλα 1-3:

Μαρία Χριστοφοράκη-Γκρέμλις Αρβέλο 2-3 (11-7, 9-11, 5-11, 11-8, 4-11)

Κατερίνα Τόλιου-Φαμπιόλα Ράμος 1-3 (10-12, 11-7, 1-11, 9-11)

Φιλαρέτη Εξάρχου-Ρόξι Γκονζάλεζ 3-0 (11-4, 11-6, 11-7)

Χριστοφοράκη-Ράμος 1-3 (12-10, 9-11, 10-12, 9-11)

* «Πινγκ πονγκ για την ειρήνη». Η χτεσινή ημέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένη σε παιδιά από το Μπουρούντι, τα οποία στο πλαίσιο προγράμματος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος με αυτό τον τίτλο βρέθηκαν στο Ντόρτμουντ, ψυχαγωγήθηκαν παίζοντας πινγκ πονγκ, ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους της Ι.T.T.F. στο «Westfalenhallen» και απόλαυσαν σπουδαίους αγώνες. Κατάφεραν να ζήσουν μία πολύ όμορφη εμπειρία παρότι ταλαιπωρήθηκαν στο ταξίδι τους, με καθυστερήσεις των πτήσεων λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, χαμένες αποσκευές και εκκένωση του εμπορικού κέντρου της πόλης εξαιτίας πυρκαγιάς!

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ