Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρεις προκρίσεις στα ταμπλό του απλού για την ελληνική πλευρά στο Ευρωπαϊκό βετεράνων

Vremi Veteranoi_oloi

Vremi Veteranoi_oloiΤρεις προκρίσεις σε κυρίως ταμπλό του απλού κατάφεραν τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων, το οποίο είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στη Βρέμη της Γερμανίας. Το απόγευμα της χτεσινής πρώτης ημέρας πέρασαν με επιτυχία από τα προκριματικά γκρουπ ο Νίκος Δούης στην κατηγορία 50-59 ετών και ο Σταύρος Πλακαντωνάκης σε αυτή των 70-75 ετών, ενώ σήμερα προχώρησε στην επόμενη φάση και ο Κώστας Νικόπουλος στην ηλικιακή κατηγορία των 40-49 ετών. Αντίθετα έμειναν στα γκρουπ και θα συνεχίσουν σε αγώνες «παρηγοριάς» ο Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Πάνος Γιάκας στις κατηγορίες 40-49 και 50-59 ετών αντίστοιχα.

Ο Δούης αγωνίστηκε στο 102ο γκρουπ και πήρε την πρόκριση ως 2ος με δύο νίκες και μία ήττα. Έκαμψε τον Γερμανό Γκράμπερ με 3-2 σετ και τον συμπατριώτη του Χέρμαν με 3-1 και ηττήθηκε από τον Ρώσο Μπίκοφ με 3-0 σετ. Ο Μπίκοφ, που θυμίζουμε ότι θα είναι συμπαίκτης του Νικόπουλου στο διπλό, πήρε αήττητος την πρωτιά στο γκρουπ.

Ο Πλακαντωνάκης μετείχε στο 63ο γκρουπ και κατέκτησε την 1η θέση ευνοημένος από τριπλή ισοβαθμία. Είχε δύο νίκες και μία ήττα, ισοβάθμησε με τον Γερμανό Κράουζε και τον Σλοβάκο Βάλαρικ και υπερίσχυσε με συντελεστή +2 (5 σετ υπέρ-3 κατά). Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε του Βάλαρικ και του Γερμανού Μπενγκς με 3-0 σετ και κάμφθηκε από τον Κράουζε με 3-2. Να σημειωθεί ότι χάρη στην πρωτιά αυτή έχει byeστον 1ο γύρο του ταμπλό (των «256») και περνάει απευθείας στον 2ο.

Την Τρίτη ο Νικόπουλος πήρε επίσης τη 2η προνομιούχο θέση στο 107ο γκρουπ. Έχασε από τον επικεφαλής (κι εν τέλει κυρίαρχο του γκρουπ) Ράπρεχτ από τη Γερμανία με 3-0, ωστόσο νίκησε με το ίδιο σκορ δύο άλλους αθλητές από την ίδια χώρα τον Γκόμεζ και τον Ράουπας.

Το πρωί της Δευτέρας ο Γιάκας γνώρισε τρεις ήττες, έμεινε τελευταίος στο 71ο γκρουπ και δεν μπόρεσε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας του. Στον εναρκτήριο αγώνα του λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τον Ουκρανό Ντούλιτς κι ακολούθως έχασε από τους Γερμανούς Λάουπισλερ και Σχάφαρτζικ με 3-0 σετ.

Ο Κυριακόπουλος τέλος, αποκλείστηκε σήμερα από τον 1ο γύρο της κατηγορίας 40-49 ετών. Στην πρεμιέρα του σε διεθνή διοργάνωση βετεράνων βρέθηκε στο 81ο γκρουπ και ήρθε 3ος με δύο ήττες. Κάμφθηκε από τον Γερμανό Μερκλ με 3-0 και από τον Σλοβάκο Πάπακ με 3-1 σετ.

Σήμερα το απόγευμα άρχισαν και τα διπλά, για αύριο έχει προγραμματιστεί ρεπό και η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη με τα ατομικά. Θυμίζουμε ότι στο διπλό τα ελληνικά ζευγάρια είναι Κυριακόπουλος/Γιάκας στην κατηγορία 40-49 και Δούης/Πλακαντωνάκης στην κατηγορία 50-59. Ο Νικόπουλος επαναλαμβάνουμε ότι είναι συμπαίκτης με τον Ρώσο Μπίκοφ στην κατηγορία 40-49 ετών.

 

Φωτό: Η πενταμελής ελληνική αποστολή στη Βρέμη σε γωνιά του γυμναστηρίου, που φιλοξενεί τους αγώνες.  Από αριστερά Κυριακόπουλος, Γιάκας, Δούης, Πλακαντωνάκης και κάτω ο Νικόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ