Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Σαββατοκύριακο τα μπαράζ για την Α1 και την Α2 κατηγορία

Στα μπαράζ για την Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία στρέφεται το ενδιαφέρον στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα ειδικά τουρνουά θα γίνουν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα κρίνουν, πρώτον με ποιες ομάδες θα κλείσει ο κατάλογος για την Α1 της νέα σεζόν και δεύτερον ποιες θα είναι οι δύο ομάδες στους άνδρες και οι ισάριθμες στις γυναίκες, που θα εξασφαλίσουν την προαγωγή τους από τη Β΄Εθνική στην Α2.

Στα μπαράζ για την Α1 ανδρών μετέχουν το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο ΑΣ Το Γυμνάσιο, που περιορίστηκαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα στο φετινό πρωτάθλημα της 1η κατηγορίας, ο Γ.Σ. Άρης Βούλας και ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, που κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην Α2.

Στην ανάλογη διαδικασία των γυναικών παίρνουν μέρος οι Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας και το Π.Κ.Δ. Ταύρου με την 6η και την 7η θέση από την Α1, ο ΑΟ Πεύκης και ο ΑΣΕΑ Καβάλας με τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα από την Α2.

Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 θα βρεθούν τα σωματεία που πρωταγωνίστησαν στη Β΄Εθνική ανά την Ελλάδα. Συνολικά θα πάρουν μέρος επτά ομάδες ανδρών και πέντε γυναικών. Στους άνδρες θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, η Πρόοδος, ο Έσπερος Καλλιθέας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, οι Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας και ο ΟΑ Χανίων 2000. Στις γυναίκες θα κοντραριστούν το Ρουφ 80, ο Α.Ο. Καρέα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Αναγέννηση Πατρών και ο ΑΣΕΑ Χίος.

Σημειωτέον, ότι στο ειδικό τουρνουά της Β΄Εθνικής των ανδρών θα εφαρμοστεί διαφορετικό σύστημα φέτος. Αρχικά θα υπάρχουν δύο γκρουπ και στη δεύτερη φάση οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ θα συγκρουστούν «χιαστί». Οι υπόλοιποι αγώνες περιλαμβάνουν το σύστημα «ένας προς όλους» στον ένα γύρο, ενώ και στις τέσσερις περιπτώσεις οι δύο πρώτες θέσεις των μπαράζ θα είναι οι προνομιούχες. Η κλήρωση γίνεται στις 9:30 το Σάββατο επί των παρόντων. Τα ωράρια στα μπαράζ της Α1 είναι 10:00 και 13:00 αύριο και 10:00 την Κυριακή. Στους αγώνες για την άνοδο στην Α2 τα ωράρια είναι 10:00, 13:00 και 16:00 το Σάββατο (το τελευταίο της ημέρας μόνο για τις γυναίκες), 10:00 και 13:00 την Κυριακή.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Με μεγάλη ελληνική συμμετοχή αρχίζει το Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στον ιταλικό νότο θα βρεθούν αύριο το πρωί οκτώ αγόρια και ισάριθμα κορίτσια με στόχο να πετύχουν κάποιο καλό πλασάρισμα. Η αποστολή προέκυψε πριν από τρεις εβδομάδες με βάση τα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, αλλά με τη σημείωση ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τα παιδιά που πηγαίνουν φέτος στην Γ΄τάξη του Λυκείου. Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση σε ομαδικό και ατομικό. Στο ομαδικό θα πάρουν μέρος το 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας και το 2ο ΓΕΛ Πεύκης, τα οποία πρώτευσαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε μαθητές και μαθήτριες αντίστοιχα. Τις ομάδες των δύο σχολείων συγκροτούν οι Κώστας Ρουμελιώτης, Νεοκλής Μπαρής, Άγγελος Δημόγλης, Δημήτρης Παπασωτηρίου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Ειρήνη Γαζεπίδου, Μαρία Αρτσέτου, Μαριάννα Σταμάτη. Με την ομάδα των επιλέκτων πηγαίνουν στη Σαρδηνία οι Ηλίας Μιχαηλίδης (Πειραιάς), Σταύρος Βρεττάκος (Γ’ Αθήνας), Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης (Δυτική Θεσσαλονίκη), Κωνσταντίνος Κώτσης (Καβάλα), Κωνσταντίνα Παρίδη (Αχαΐα), Μαρία-Αγγελική Πανουργιά (Αχαΐα), Άννα Σοφιανού (Καβάλα) και Βασιλική Τζάμου (Ανατολική Θεσσαλονίκη). Το πρόγραμμα αρχίζει με το ομαδικό και θ ακολουθήσουν το απλό και το διπλό.

Αρχηγός αποστολής έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας διά βίου μάθησης και θρησκευμάτων ο Αθανάσιος Ράπτης. Τα παιδιά θα καθοδηγήσουν στο αγωνιστικό κομμάτι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και προπονητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαρία Ηλιάκη (θα είναι υπεύθυνη για το 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας), Χρήστος Βατσακλής (υπεύθυνος για το 2ο ΓΕΛ Πεύκης), Βασίλης Καραουλάνης (υπεύθυνος για τους επίλεκτους αθλητές) και Κατερίνα Βασιλογάμβρου (υπεύθυνη για τις επίλεκτες αθλήτριες). Ως εκπρόσωποι του Υπουργείου είναι επίσης στην αποστολή ο Κωνσταντίνος Ροτζιώκος (φυσιοθεραπευτής) και ο Ευθύμιος Χριστοφιλόπουλος (διερμηνέας), ενώ η Ελλάδα θα έχει στη διοργάνωση και δύο διαιτητές την Ειρήνη Σκάρπου και την Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ