Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγωνία για τις ομάδες των Ελλήνων αθλητών στα γαλλικά πρωταθλήματα

Nikites aplo_andron_2012

Nikites aplo_andron_2012 Ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον κρύβουν οι τελευταίες στροφές στα γαλλικά πρωταθλήματα και για τις πέντε ομάδες, στις οποίες αγωνίζονται Έλληνες αθλητές. Αγωνία, που για άλλες έχει να κάνει με την προοπτική καλού ευρωπαϊκού εισιτηρίου και για άλλες με την προσπάθεια αποφυγής υποβιβασμού. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος στην Α΄κατηγορία η Ενεμπόν του Κρεάνγκα και η Ανζέ του Γκιώνη συγκατοικούν στην 4η θέση, η οποία οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Β΄κατηγορία η Φοντενέι του Παπαγεωργίου, η Μετς του Ρηνιώτη και η Αμικάλ του Λαγογιάννη βρίσκονται πάνω-κάτω στην ίδια μοίρα και τα δίνουν όλα για την παραμονή.

Στη γαλλική Λίγκα έγινε το βράδυ της Τρίτης η 16η αγωνιστική. Η Ανζέ κατέβαλλε στην έδρα της τη Μπαγιάρ Αρζεντάν με 4-1 με τον Παναγιώτη Γκιώνη να δίνει ένα παιχνίδι και να επικρατεί 3-0 σετ του Μάντεϊ Μεροτόχουν.

Η Ενεμπόν κάμφθηκε εκτός έδρας από την 3η της βαθμολογίας Λα Ρομάν με 4-1. Έναν αγώνα έδωσε και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Μπρις Ολιβιέ με 3-2 σετ. Στην κατάταξη Ενεμπόν και Ανζέ έχουν από 36 βαθμούς και η Λα Ρομάν είναι έναν βαθμό πιο πάνω.

Στη Β΄εθνική κατηγορία των ανδρών διεξήχθη επίσης η 16η αγωνιστική. Καμία από τις τρεις ομάδες των Ελλήνων διεθνών δεν σημείωσε νίκη και άλλες με λιγότερες κι άλλες με περισσότερες πιθανότητες κυνηγούν την παραμονή. Κατ’ αρχάς συναντήθηκαν η Φοντενέι και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ στην έδρα της πρώτης, χωρίς όμως να υπάρξει ελληνική κόντρα μεταξύ του Κώστα Παπαγεωργίου και του Κώστα Λαγογιάννη, που είχαν την Τρίτη και την ονομαστική τους εορτή. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 3-3. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών και ο 3ος της φετινής διοργάνωσης αντίστοιχα, ήταν πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αλλά οι ίδιοι δεν συναντήθηκαν. Ο Παπαγεωργίου επιβλήθηκε πρώτα του Τανγκ Σι και μετά του Ρίτσαρντ Βίμπορνι, ενώ ο Λαγογιάννης πέτυχε νίκες εναντίον του Μεχντί Μπουλούσα και του Αρναούντ Ντέιρον.   

Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη έχασε καλή ευκαιρία για νίκη και παραχώρησε ισοπαλία 3-3 εντός έδρας στη Μπρουίγ. Ο 30χρονος διεθνής ξεπέρασε το εμπόδιο του Λουντοβίκ Μπιερνί με 3-1 και ηττήθηκε από τον Σιμόν Άρβιντσον με 3-1 σετ.

Στη βαθμολογία η Φοντενέι βρίσκεται στην 7η θέση με 27 βαθμούς, η Μετς στην 8η με 26 και η Αμικάλ στη 10η και τελευταία με 25 βαθμούς. Οι κανονισμοί προβλέπουν ότι πέφτουν κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης.

Στη Β΄εθνική κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη είναι η μόνη ομάδα με ελληνική παρουσία, που δεν έχει βαθμολογικό άγχος. Ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μαγιέν με 4-2 και βρέθηκε στην 5η θέση του πίνακα με 31 βαθμούς. Ένα καλό νέο πάντως, είχε να κάνει με την Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια, η οποία επανήλθε στις νίκες ύστερα από πολύ καιρό. Στον πρώτο της ατομικό αγώνα απέναντι στη Μαγιέν επικράτησε της Οσεάν Εμπνέρ με 3-1 σετ, ενώ στον δεύτερο έχασε από την Αντρέα Κουελέν με 3-1. Η Χριστοφοράκη, που ως γνωστόν, θ’ αποχωρήσει από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν, είχε να σημειώσει νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα από τις 27 Νοεμβρίου και την 6η αγωνιστική.

Και στα τρία πρωταθλήματα η 17η και προτελευταία αγωνιστική θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 28 του μήνα και το φινάλε θα γραφτεί την άλλη Τρίτη στις 4 Ιουνίου.

 

Φωτό: Ο Λαγογιάννης, ο Παπαγεωργίου και ο Ρηνιώτης (από αριστερά στη φωτό) πηγαίνουν με τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής, προς το φινάλε του γαλλικού διασυλλογικού πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας. 

                                           

Υ.Γ. Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους αμέτρητους ανθρώπους του αθλήματος (διοίκηση και υπαλληλικό προσωπικό της ομοσπονδίας, παράγοντες σωματείων, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και διαιτητές), που συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος της οικογένειας για την απώλεια του αδερφού του και πρώην αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ελισσαίου Φάκαρου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ