Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κράτησαν τους τίτλους τους ο Ζανγκ Τζικ στο απλό ανδρών, οι Γκούο Γιε/Λι Ξιάο Ξια στο διπλό γυναικών

Zhang Jike

Zhang JikeΟ Ζανγκ Τζικ παρέμεινε στην κορυφή του κόσμου. Το απόγευμα της Δευτέρας διατήρησε τα σκήπτρα στο απλό ανδρών του Παγκοσμίου Champions women_doubleπρωταθλήματος κι έγινε ο μακράν πιο πετυχημένος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης των τελευταίων χρόνων. Παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό ανδρών το 2011 στο Ρότερνταμ, επανάληψη της ύψιστης διάκρισης το 2013 στο Παρίσι κι ενδιάμεσα «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο ίδιο αγώνισμα! Στην 8η και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στο Παλέ ντε Μπερσί έγινε και ο τελικός του διπλού γυναικών όπου οι Κινέζες Γκούο Γιε/Λι Ξιάο Ξια κατάφεραν να φτάσουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στη σειρά!

Στον τελικό του απλού ανδρών βρέθηκαν οι ίδιοι αντίπαλοι με το 2011 στην Ολλανδία. Η εξέλιξη θύμισε επίσης τον τελικό του 2011, καθώς το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ζανγκ Τζικ, έκαμψε την αντίσταση του Γουάνγκ Χάο με 4-2 σετ (11-7, 11-8, 6-11, 14-12, 5-11, 11-7). Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά, που ο Ζανγκ επιβάλλεται σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης του Γουάνγκ. Προηγήθηκαν ο τελικός του Ρότερνταμ, ο τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 επίσης στο Παρίσι και ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά! Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Κινέζοι Ξου Ξιν και Μα Λονγκ.

Στο διπλό γυναικών οι Γκούο Γιε/Λι Ξιάο Ξια έγραψαν ιστορία, καθώς με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου έκαναν το χατ τρικ μετά τις πρωτιές στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στον τελικό αντιμετώπισαν τις συμπατριώτισσές τους Ντινκ Νινγκ/Λιου Σιβέν και αφού έχασαν το 1ο σετ πήραν σχετικά εύκολα τη νίκη με 4-1 (5-11, 11-5, 11-7, 11-5, 11-7). Η Λι Ξιά Ξια έφυγε από το Παρίσι με δύο τρόπαια, καθώς την Κυριακή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο απλό. Το χάλκινο μετάλλιο από το διπλό γυναικών φόρεσαν στο στήθος οι Φενγκ Τιανβέι/Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη και οι Τσεν Μενγκ/Ζου Γουλίνγκ από την Κίνα.

* Στο περιθώριο του τελικού του απλού ανδρών εκτυλίχτηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία…επανάληψη του τελικού Ζαν Φιλίπ Γκατιέν-Ζαν Μισέλ Σέιβ, που είχε γίνει 20 χρόνια πριν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Ο Γάλλος και ο Βέλγος πρωταθλητής αντίστοιχα, έδωσαν μία ακόμα…παράσταση, που ενθουσίασε τους 8 και πλέον χιλιάδες φιλάθλους. Αργότερα ανέβηκαν στο πόντιουμ για να βραβευτούν και στα μάτια και των δύο έτρεξαν δάκρυα χαράς όταν άκουσαν τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά τα ονόματά τους. Ο Γκατιέν, που είχε κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με 3-2 σετ το 1993, επικράτησε και στο σημερινό ματς επίδειξης.   

                                                

Φωτό: Αριστερά και δεξιά οι νικητές στο απλό ανδρών και το διπλό γυναικών, τα αγωνίσματα που έριξαν την αυλαία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού (από το Phοto Gallery της I.T.T.F.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ