Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα 4-1 από Γιαν Αν και αποκλεισμός τους «32» για Κρεάνγκα

Parisi Kreanga_2

Parisi Kreanga_2Στον γύρο των «32» έμεινε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (φωτό) στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Παρισιού. Το εμπόδιο του νεαρού Κινέζου Γιαν Αν αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για εκείνον και σήμερα το βράδυ γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό με 4-1 σετ. Άρχισε καλά, κράτησε το ματς ισορροπημένο στα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει το πολύ δυνατό παιχνίδι του Ασιάτη κι έχασε εύκολα. Συνεχίστηκε έτσι η πολύ αρνητική παράδοση της τελευταίας δεκαετίας, που τον θέλει να έχει 25 διαδοχικές ήττες από Κινέζους πρωταθλητές, πάντως η πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση κρίνεται ικανοποιητική και στο φινάλε εισέπραξε κι αυτός το θερμό χειροκρότημα του γαλλικού κοινού για την προσπάθειά του. Η εξέλιξη: 8-11, 12-10, 3-11, 3-11 και 3-11.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 70 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήταν το αουτσάιντερ απέναντι σ’ ένα νέο φυντάνι του κινεζικού πινγκ πονγκ, που έχει τα… μισά του χρόνια. Ο Γιαν φιγουράρει στο νούμερο 14 του rankinglistτων ανδρών και παράλληλα είναι νούμερο 1 στην κατηγορία under 21. Ενδεικτικό της πολύ καλής του κατάστασης και το γεγονός ότι στα τράιαλς των Κινέζων για να βγάλουν την ομάδα, που θα πήγαινε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχασε μόνο από τον κορυφαίο παίκτη της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ξου Ξιν.

Οι βασικές προϋποθέσεις για τον Κρεάνγκα ήταν να εμφανίσει πολύ καλή πρώτη μπαλιά ώστε να περιορίσει τη δυνατότητα του Ασιάτη να βγάζει άμεσα ισχυρές επιθέσεις και η δεύτερη να έχει καλά ποσοστά στα δικά του σπιν και κυρίως στους πόντους διαρκείας. Ειδικά μετά το 1-1 τίποτα από τα δύο δεν δούλεψε, όπως φάνηκε στην απευθείας μετάδοση του διαδικτυακού προγράμματος itTV (το κανάλι Eurosport έδειξε τελικά λίγα στιγμιότυπα σε μαγνητοσκόπηση) και μοιραία ήρθε η ήττα με 4-1 σετ. Ο Κινέζος επέβαλλε το παιχνίδι του με εξαιρετικές επιθέσεις και την ίδια ώρα κάποια αβίαστα λάθη σε forehandκαι backhandγέμισαν νευρικότητα τον Έλληνα πρωταθλητή και τον έκαναν να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Ο Ασιάτης είχε καλές εκκινήσεις σε όλα τα σετ και γενικά διατηρούσε τον έλεγχο. Απλά στο 2ο σετ ο Κρεάνγκα είχε ξέσπασμα προς το τέλος, που τον οδήγησε στο 12-10 με τέσσερις πόντους στη σειρά. Ο 41χρονος πρωταθλητής δεν κατάφερε να σπάσει τη δυσμενέστατη παράδοση, που έχει κόντρα στους Κινέζους. Από τον Οκτώβριο του 2003 και μετά αυτή ήταν η 25η συνεχόμενη ήττα, που υπέστη σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις και από όγδοο διαφορετικό Κινέζο διεθνή.

Ο 21χρονος Γιαν Αν κατέκτησε φέτος τη 2η θέση στο Ασιατικό Κύπελλο ανδρών, το χρυσό μετάλλιο στα επαμειβόμενα όπεν του Κατάρ και του Κουβέιτ στο διπλό ανδρών κι ένα ασημένιο στο Κατάρ στο απλό ανδρών. Από κει και πέρα, έχει αναδειχτεί πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε επίπεδο νέων. Τρεις στο ομαδικό (2007, 2008, 2009) και δύο στο διπλό (2007, 2008). Επίσης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του 2009 ήταν φιναλίστ στους τελικούς του απλού και του διπλού, ενώ πάντα σε επίπεδο νέων έχει δύο πρωτιές στο διπλό του Ασιατικού πρωταθλήματος, μία στο απλό παίδων, δύο στο ομαδικό νέων και μία στο ομαδικό παίδων.  

Parisi Xristofor_1Απόψε ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παρίσι. Γενικά δεν άφησε κάτι ιδιαίτερο για να θυμάται κάποιος, απλά συγκαταλέγονται στις θετικές στιγμές οι προκρίσεις του Κώστα Παπαγεωργίου και της Μαρίας Χριστοφοράκη (φωτό από αγώνα της στη διοργάνωση) στον 1ο γύρο του απλού και φυσικά η νίκη από 1-3 σετ πίσω του Κρεάνγκα στον 2ο γύρο εναντίον του Κορεάτη Κιμ Μιν Σέοκ, νούμερο 36 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και 4 σε αυτή των Νέων ανδρών. Προφανώς όμως, ήταν ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών για την ελληνική πλευρά και σίγουρα όχι με θετικές προϋποθέσεις, αφού λόγω της μεγάλης οικονομικής αδυναμίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τα παιδιά πήγαν με δικά τους έξοδα στο Παρίσι και παράλληλα δεν είχαν προπονητές στο πλευρό τους. 

 

* Και οι δύο φωτογραφίες είναι απο το photo gallery της I.T.T.F. από το Παρίσι

 

 

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ