Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στον 1ο γύρο του διπλού γυναικών για Παπαδάκη/Χριστοφοράκη

Papadaki-Xristoforaki

Papadaki-XristoforakiΗ Αγγελίνα Παπαδάκη και η Μαρία Χριστοφοράκη δεν κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση στις δευτεραθλήτριες Ευρώπης του 2012 στο διπλό γυναικών και πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2008 Κριστίνα Τοτ/Τζορτζίνα Πότα. Έχασαν απόψε από τις Ουγγαρέζες με 4-0 σετ και αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του διπλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού. Έτσι στο κλείσιμο της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε και η αγωνιστική παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών στη γαλλική πρωτεύουσα. Από δω και πέρα υπάρχουν τα παιχνίδια του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο απλό, όπως και το διπλό του Γκιώνη με τον Κώστα Παπαγεωργίου στο κυρίως ταμπλό.  

Στον γύρο των «64» του διπλού γυναικών οι Παπαδάκη/Χριστοφοράκη γνώριζαν ότι ουσιαστικά τους…καταδίκασε η κλήρωση, αλλά παράλληλα καταλάβαιναν ότι είχαν μία καλή ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις σε παιχνίδι χωρίς άγχος. Άλλωστε, τον στόχο τους τον πέτυχαν με την πρόκριση στο ταμπλό. Κατά διαστήματα τα πήγαν καλά, όμως το πανίσχυρο δίδυμο από την Ουγγαρία (που έχει ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 2007) δεν χαλάρωσε στιγμή, έπαιξε με πολύ καλή τακτική και μεγάλη προσοχή. Οι Ελληνίδες διεθνείς πίεσαν μόνο στο 3ο σετ, ώσπου τελικά γράφτηκε η ήττα με 4-0 ύστερα από 25 λεπτά (5-11, 6-11, 8-11, 3-11).

* O Καναδός Άνταμ Σαράρα επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) στην ετήσια Γενική Συνέλευση, που έγινε στο Παρίσι με την ευκαιρία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στην εκλογική διαδικασία υπερίσχυσε του δεύτερου υποψήφιου, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος Στέφανο Μπόζι και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του για ακόμη τέσσερα χρόνια, τα οποία θα προσθέσει στα 14 που ήδη έχει διανύσει.

* Στη Συνέλευση αποφασίστηκε ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2016 θα γίνει στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και η αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 στο Χάλμσταντ της Σουηδίας λόγω της υψηλής ποιότητας και των δύο προσφορών. Να σημειωθεί ότι η I.T.T.F. αριθμεί πλέον 218 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη και είναι παγκοσμίως η δεύτερη διεθνής ομοσπονδία με τα περισσότερα μέλη έχοντας μόλις δύο λιγότερα από την ομοσπονδία του βόλεϊ. 

 

Φωτό: Παπαδάκη και Χριστοφοράκη μαζί πριν από μερικά χρόνια σε πανελλήνιο τίτλο, που κατέκτησαν στο διπλό Νέων γυναικών 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ