Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Δαμιανής στο απλό παίδων και η Τζίμου στο απλό κορασίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2013

Aponomi aplo_paidon

Aponomi aplo_paidonΟ Στράτος Δαμιανής στους παίδες και η Βασιλική Τζίμου στις κορασίδες αναδείχτηκαν το μεσημέρι, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Aponomi aplo_korasidonΕιρήνης και Φιλίας, νικητές στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος για τη σεζόν 2012-2013. Ο αθλητής της Ελευσίνας έκανε ένα βήμα παραπάνω μετά το χρυσό μετάλλιο στο απλό παμπαίδων το 2011, ενώ η προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη αθλήτρια του Ρουφ 80 έφτασε πρώτη φορά σε κορυφαία πανελλήνια διάκριση. Στο διπλό παίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Νίκος Αντωνιάδης/Ανδρέας Τσόπελας του Δ.Α.Ο. Ταύρου και στο διπλό κορασίδων οι Στέλλα Πατεράκη/Έλλη Φίσερ από τον Άρη Βούλας. Τα ατομικά αγωνίσματα χάρισαν συγκινήσεις στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο, καθώς επιφύλαξαν εκπλήξεις και πολλές συναρπαστικές αναμετρήσεις. Ενδεικτικά σημειώνεται πως στο απλό δεν επικράτησαν τα πρώτα φαβορί.

Στο απλό παίδων ο Στράτος Δαμιανής βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα. Στον τελικό πέρασε την τακτική του απέναντι στον Ανδρέα Τσόπελα και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-3, 11-8, 13-11). Νωρίτερα, στα ημιτελικά, σημείωσε σπουδαία νίκη κόντρα στον φετινό φιναλίστ του απλού νέων Νίκο Αντωνιαδη με 3-1 σετ, ενώ ο Τσόπελας απέκλεισε τον Γιώργο Σταματούρο επίσης με 3-1.

Η πορεία του Δαμιανή μέχρι την πρωτιά περιλάμβανε τέσσερα ακόμα παιχνίδια. Αρχικά πρώτευσε στο 3ο προκριματικό γκρουπ επικρατώντας με 3-0 σετ του Νίκου Σωτηρίου (Ε.Α. Βόχας) και του Νίκου Γενεράλη (Φοίνικας Πειραιά). Στον γύρο των «16» έκαμψε τον Ανδρέα Παμβουξόγλου (Ε.Α. Βόχας) με 3-0 και στους «8» τον Βασίλη Αντωνιάδη (Έσπερος) με 3-1. Ο Τσόπελας βγήκε πρώτα νικητής στο 4ο γκρουπ επικρατώντας του Ξάνθου Παναγόπουλου (Φοίνικας Πειραιά) και του Κώστα Αλμπανάκη (Ο.Ε.Α. Βέροιας) με 3-0 σετ. Στη 16άδα απέκλεισε με 3-0 τον Νίκο Σωτηρίου και στην 8άδα τον Μάριο Ελέζογλου (Πέρα 2005) επίσης με 3-0 σετ.

Στο απλό κορασίδων η Βασιλική Τζίμου, μία αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της. Στον τελικό έχασε το 1ο σετ από την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, όμως στη συνέχεια φάνηκε ότι είχε τον πρώτο λόγο κι επικράτησε με 3-1 (7-11, 11-8, 11-6, 11-5). Η 14χρονη αθλήτρια ζει στη Θεσσαλονίκη και η τελευταία της ομάδα ήταν η Σίνδος, όμως κατάγεται από τη Βέροια, όπου κι έκανε τα πρώτα της βήματα στο άθλημα.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Τζίμου ήταν αρχικά νικήτρια στο 6ο γκρουπ με νίκες 3-1 επί της Παναγιώτας Ανδριανού (Τελαμών Σαλαμίνας) και 3-0 επί της Αλεξάνδρας Τσακαλίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης). Στον 1ο γύρο του ταμπλό επιβλήθηκε της Χριστίνας Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) με 3-0, στον 2ο της Μαρίας Αντωνιάδου με 3-1 και στα ημιτελικά της Κατερίνας Ράπτη, επίσης με 3-1 σετ.

Η Ισαμπάλογλου πρώτευσε στο 2ο  γκρουπ νικώντας την Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Ρουφ 80) με 3-2 σετ και τη Χριστίνα Αθανασοπούλου (Ρουφ) με 3-1. Στη 16άδα νίκησε την Κριστίν Σενβνταγιάν της Πεύκης με 3-1, στην 8άδα την Τουντακώβα με 3-1 και στα ημιτελικά την Ελένη Σοφρά ξανά με 3-1.

Στα αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση συμπεριλαμβάνονται η νίκη του Γιώργου Σταματούρου επί του Γιάννη Σγουρόπουλου με 3-1 σετ στην 8άδα του απλού παίδων και η επικράτηση της Ελένης Σοφρά απέναντι στην Έλλη Φίσερ, επίσης με 3-1 στα προημιτελικά του απλού κορασίδων.

Antoniadis-TsopelasΟ τελικός του διπλού παίδων ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Νίκος Αντωνιάδης/Ανδρέας Τσόπελας προηγήθηκαν Telikos diplou_korasidonδύο φορές των Στράτου Δαμιανή/Γιάννη Σγουρόπουλου, ισοφαρίστηκαν ισάριθμες και τελικά πήραν τη νίκη με 3-2 σετ (3-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-7).

Στον τελικό του διπλού κορασίδων αναμετρήθηκαν δύο ζευγάρια από τον Άρη Βούλας. Έγινε αμφίρροπη κόντρα ώσπου οι Στέλλα Πατεράκη/Έλλη Φίσερ ξεπέρασαν με 3-2 σετ το εμπόδιο των Μαρίας Αντωνιάδου/Ιφιγένειας Ισαμπάλογλου (11-6, 11-7, 2-11, 8-11, 11-7).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Νίκος Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

-. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80)

2. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Άρης Βούλας)

3. Κατερίνα Ράπτη (Α.Ο. Πεύκης)

-. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

1. Νίκος Αντωνιάδης/Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Στράτος Δαμιανής/Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος/Γιώργος Σταματούρος (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας/Ολυμπιακός), Γιάννης Πετρόπουλος/Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Α.Ο. Καρέα)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Στέλλα Πατεράκη/Έλλη Φίσερ (Άρης Βούλας)

2. Μαρία Αντωνιάδου/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Άρης Βούλας)

3. Ελισάβετ Τέρπου/Ροδόπη Πιπεράκη (Α.Ο. Διόνυσου/Ο.Α. Χανίων 2000)

-. Αλεξάνδρα Τουντακόβα/Νεραντζιά Μυτακίδου (Ρουφ 80)

 

Φωτό 1: Η απονομή στο απλό παίδων από τον προπονητή και πρώην διεθνή αθλητή Γιάννη Κορδούτη. Ο Στράτος Δαμιανής σηκώνει το κύπελλο κι έχει δεξιά του τον Ανδρέα Τσόπελα και αριστερά του τον Γιώργο Σταματούρο και τον Νίκο Αντωνιάδη

Φωτό 2: Οι νικήτριες στο απλό κορασίδων. Από αριστερά η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, η πρωταθλήτρια Βασιλική Τζίμου, η Κατερίνα Ράπτη και η Ελένη Σοφρά

Φωτό 3: Οι πρωταθλητές του διπλού παίδων Ανδρέας Τσόπελας και Νίκος Αντωνιάδης

Φωτό 4: Τα τέσσερα κορίτσια του Άρη Βούλας σε αναμνηστική φωτό με τον διαιτητή Ζαφείρη πριν από την έναρξη του τελικού. Αριστερά Φίσερ/Πατεράκη και δεξιά Αντωνιάδου/Ισαμπάλογλου

Φωτογραφίες Δημήτρη Πατεράκη 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ