Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έξι Έλληνες αύριο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

120 national_team

120 national_teamΈξι αθλητές κι αθλήτριες μπαίνουν πρώτοι από ελληνικής πλευράς στη «μάχη» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων, 188 national_teamτο οποίο κάνει πρεμιέρα αύριο στο Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού. Η κορυφαία διοργάνωση αρχίζει με προκριματικούς αγώνες και οι ελληνικές συμμετοχές θα έρθουν στο απλό ανδρών, το απλό γυναικών και το διπλό μικτό. Σε αυτό το στάδιο στόχος των παιδιών είναι να επιτευχθούν όσο γίνεται περισσότερες προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό πράγμα διόλου απλό στο συγκεκριμένο αγωνιστικό επίπεδο. Στα γκρουπ του απλού μόνο με την 1η θέση μπορούν να συνεχίσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στη δεύτερη προκριματική φάση και να διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν συνολικά 113 γκρουπ. Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι επικεφαλής στο 8ο κι έχει τον Μπιορν Μούσμπε από τις Σεϊχέλες και τον Μαλέκ Ελ Ταβίλ από το Λίβανο. Δίνει αύριο και τους δύο αγώνες του, στις 16.45 ώρα Ελλάδας με τον Ελ Ταβίλ και στις 19.45 με τον Μούσμπε.

Ο Κώστας Λαγογιάννης είναι επικεφαλής στο 39ο γκρουπ. Τη Δευτέρα θ’ αντιμετωπίσει τον Άντριου Γκάμπινα από τη Μάλτα (17.15) και τον Κόνορ Έντουαρντς από την Ουαλία (20.30).

Ο Λευτέρης Μάκρας τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 110ο γκρουπ. Αύριο θα βρει μπροστά του τον Ανβάρ Καρίμοφ από το Ουζμπεκιστάν (17.45) και τον Σάμουελ Νοβότα από τη Σλοβακία (21.15).

Στο απλό γυναικών έγιναν 82 προκριματικά γκρουπ. Η Αγγελίνα Παπαδάκη είναι επικεφαλής στο 39ο και κληρώθηκε με την Ίντα Ζνμτάνοβσκα από τη Λετονία και τη Κάρμεν Ρίβας από τη Βενεζουέλα. Αύριο στις 19.15 συναντά τη Λετονή και την Τρίτη στις 10.15 τη Ρίβας.

Η Μαρία Χριστοφοράκη μπήκε επικεφαλής στο 41ο γκρουπ. Τη Δευτέρα στις 19.15 θ’ αναμετρηθεί με την Κέλσεϊ Λε Μεστρέ από το Τζέρσεϊ και την Τρίτη στις 10.15 τη Τβιν Μουμγιοτζιλιάν από το Λίβανο.

Η Φιλαρέτη Εξάρχου είναι επικεφαλής στο 54ο γκρουπ. Αύριο στις 18.45 κοντράρει τη Μπιλιάνα Μλαντένοβα από τα Σκόπια και την Τρίτη στις 09.30 την Αντρέα Μοντουφάρ από τη Γουατεμάλα.

Στο διπλό μικτό και για τον προκριματικό γύρο των «128» οι Μάκρας/Χριστοφοράκη αντιμετωπίζουν αύριο στις 11.00 τους Αγκαμιράτ Αλαναζάροφ/Μαχριμπάν Μεχτίγιεβα από το Τουρκμενιστάν. Αναφορά με το δίδυμο Λαγογιάννη/Εξάρχου, που στην ιστοσελίδα των αγώνων δεν εμφανίζεται ακόμα σε κάποιο ταμπλό, να σημειωθεί ότι έκανε σχετική ερώτηση και η ελληνική πλευρά. Η απάντηση, που πήρε από τους υπεύθυνους, είναι ότι Λαγογιάννης/Εξάρχου θα παίξουν απευθείας στον 1ο γύρο του αγωνίσματος, απλά δεν έχουν μπει όλα τα seeding στο ταμπλό.

 

Φωτό: Αριστερά ο Λευτέρης Μάκρας και δεξιά η Αγγελίνα Παπαδάκη, δύο παιδιά που αύριο κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ