Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύσκολη κλήρωση για Γκιώνη, Κρεάνγκα στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Kim Minseok

Kim MinseokΔεν ευνόησε τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα η αποψινή κλήρωση για τα ταμπλό των πέντε αγωνισμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ανοίγει μεθαύριο τις πύλες του στο Παρίσι. Οι μοναδικοί Έλληνες αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται απευθείας στον 1ο γύρο του απλού ανδρών και αποτελούν και τις ελπίδες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για κάποια υψηλή θέση θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσουν τους πρώτους γύρους. Σήμερα δεν έμαθαν τους αντιπάλους τους στον γύρο των «128», διότι αυτοί θα προκύψουν από τα προκριματικά γκρουπ, ωστόσο ξέρουν ότι αν περάσουν στους «64» θα βρουν μπροστά τους πολύ δυνατούς αθλητές. Ο Γκιώνης διασταυρώνεται μάλλον με τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, νούμερο 11 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη και ο Κρεάνγκα με τον Κορεάτη Κιμ Μιν Σέοκ (Νο 36).

Ο Γκιώνης βρέθηκε στο πάνω μέρος του ταμπλό, ο Κρεάνγκα στο κάτω και τα πρώτα ματς για το απλό στο Παλέ ντε Μπερσί τα δίνουν την Τετάρτη 15 του μήνα. Εφόσον προκριθεί στον 2ο γύρο ο 1ος Μεσογειονίκης αναμένεται ν’ αντιμετωπίσει τον Σαμσόνοφ, που είναι στα 16 φαβορί. Εναντίον του έχει πετύχει πολύ μεγάλη νίκη το 2008 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, όμως ακολούθως υπέστη ήττες και γενικά δεν έχει τα προγνωστικά υπέρ του. Πάντως, αν δημιουργήσει νέα έκπληξη (όπως συνηθίζει σε μεγάλους αγώνες κόντρα σε τοπ αθλητές) τότε θεωρητικά θα είναι πιο εύκολη υπόθεση η πρόκριση στη 16άδα γιατί οι παίκτες, που βρίσκονται ακριβώς από κάτω κι έχουν μπει απευθείας στο ταμπλό είναι ο Αυστριακός Ντάνιελ Χάμπεσον και ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα. Να σημειωθεί ότι ο Σαμσόνοφ είναι τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών (1998, 2003, 2005), μία στο ομαδικό (2003), «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό ανδρών το 1997 και τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1999, 2001, 2009).

Τα προκριματικά περιμένει και ο Κρεάνγκα για να δει ποιον θα έχει στον 1ο γύρο στο γυμναστήριο όπου μεγαλούργησε πριν από δέκα χρόνια ακριβώς και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αν μπει στους «64» πιθανότατα θα κοντράρει τον Κορεάτη Κιμ Μιν Σέοκ. Έξτρα κίνητρο το γεγονός ότι είναι αρκετές θέσεις χαμηλότερα από τον Ασιάτη στο rankinglistκι αν νικήσει θα έχει και βαθμολογικό όφελος. Είναι και ο Κιμ ωστόσο, αθλητής με υψηλές διακρίσεις: «Χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011 στο διπλό ανδρών, φιναλίστ με την Κορέα στο Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικών ομάδων  την ίδια χρονιά, 3ος πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και πρωταθλητής Ασίας στο απλό νέων το 2009.

Τα υπόλοιπα έξι μέλη της ελληνικής αποστολής οι αθλητές Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας και οι αθλήτριες Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου αρχίζουν τα παιχνίδια τους στο απλό από τα προκριματικά γκρουπ και περιμένουν με ζωηρό ενδιαφέρον τη σχετική κλήρωση, που γίνεται αύριο. Στόχος τους άλλωστε να πάρουν την πρόκριση για τον 1ο γύρο εφόσον συναντήσουν και αντιπάλους στα μέτρα τους.

Στο διπλό ανδρών είναι κατευθείαν στον γύρο των «64» οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου. Οι αντίπαλοι στον 1ο γύρο θα προέλθουν από τα νοκ άουτ προκριματικά, ενώ αν νικήσουν τότε στους «32» θα κοντράρουν λογικά τους Κορεάτες Λι Σανγκ Σου/Τζου Γιουνγκσίκ. Οι Κρεάνγκα/Λαγογιάννης είναι 2ο φαβορί στους προκριματικούς γύρους. Περνάνε χωρίς αγώνα στους «64» κι εκεί θ’ αναμετρηθούν με το ζευγάρι, που θα επικρατήσει από την αναμέτρηση Αντέμ Ιμάμ/Έντσο Λουμπρόζο από την Τουρκία με Σάμουελ Γκάλβεζ/Εμίλ Σάντος από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Επίσης από τα φαβορί των προκριματικών είναι στο διπλό γυναικών οι Χριστοφοράκη/Παπαδάκη κι έχουν bye στον γύρο των «128». Σ’ εκείνον των «64» θα κοντράρουν το δίδυμο, που θα πάρει τη νίκη από τον αγώνα Τσέλσι Έντγκχιλ/Τρενάσε Λοόυε (Γουιάνα)-Μουένα Μοχάμεντ/Αμινάθ Σαρίφ (Μαλδίβες).

Τέλος, στο διπλό μικτό μπήκαν απευθείας στο ταμπλό μόνο οι Παπαγεωργίου/Παπαδάκη. Στους «128» θ’ αντιμετωπίσουν ζευγάρι από τα προκριματικά κι εφόσον προχωρήσουν στους «64» πιθανότατα τους Λευκορώσους Πάβελ Πλατόνοφ/Αλεξάνδρα Πριβάλοβα. Στον προκριματικό γύρο των «128» οι Μάκρας/Χριστοφοράκη κληρώθηκαν με τους Αγκαμιράτ Αλαναζάροφ/Μαχριμπάν Μεχτίγιεβα από το Τουρκμενιστάν. Στην ίδια διαδικασία θα είναι και οι Λαγογιάννης/Εξάρχου, αλλά προφανώς από λάθος δεν φαίνονταν μέχρι αργά το βράδυ ούτε στην κλήρωση των προκριματικών ούτε σε αυτή του κεντρικού ταμπλό… Το πρωί της Δευτέρας το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει με προκριματικά του διπλού μικτού. Από το μεσημέρι γίνονται τα γκρουπ του απλού και το βράδυ υπάρχουν ματς για τα προκριματικά του διπλού σε άνδρες και γυναίκες.

 

Φωτό: Ο Κιμ Μιν Σέοκ από την Κορέα, που πολύ πιθανό να βρει μπροστά του ο Κρεάνγκα στον 2ο γύρο του απλού ανδρών (από το Photo Gallery της I.T.T.F.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ