Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους παίδες και τις κορασίδες εστιάζεται το ενδιαφέρον το προσεχές τριήμερο

DSC03076

DSC03076Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων δεσπόζει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το προσεχές τριήμερο. Οι καλύτεροι αθλητές κι αθλήτριες έως 15 ετών συγκεντρώνονται από αύριο στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και μέχρι την Κυριακή θα διεκδικήσουν τους τίτλους για τη σεζόν 2012-2013 στα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα. Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει στις 09.30 το πρωί της Παρασκευής με την κλήρωση των γκρουπ του ομαδικού και μισή ώρα αργότερα θ’ αρχίσουν οι αγώνες.

Στο ομαδικό έχουν πάρει την πρόκριση για την τελική φάση 14 σωματεία στους παίδες και 11 στις κορασίδες. Στα αγόρια είναι οι ομάδες: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Γ.Α.Σ. Ελευσίς, Α.Ο. Καρέα, Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, Α.Ο. Διόνυσου, Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Ο.Ε.Α. Βέροιας, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Α.Ο. Φάρος Αλεξανδρούπολης, Ε.Α. Βόχας, Α.Ο. Παγώνα Πάτρας, και Μ.Ε.Σ.Ν. Η Βοκαριά από τη Χίο. Στα κορίτσια είναι οι: Α.Ο. Πεύκης, Γ.Σ. Άρης Βούλας, Ρουφ 80, Τελαμών Σαλαμίνας, Α.Ο. Διόνυσου, Ο.Α. Χανίων 2000, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας και Παγχιακός Γ.Σ.

Στο απλό παίδων έχουν δικαίωμα συμμετοχής 32 αθλητές, στο απλό κορασίδων 23 αθλήτριες, στο διπλό αγοριών έχουν σχηματιστεί 15 ζευγάρια και στο διπλό κοριτσιών 10. Την Παρασκευή οι αγώνες θα προχωρήσουν μέχρι και τους ημιτελικούς, οι οποίοι υπολογίζεται ν’ αρχίσουν γύρω στις 17.00. Το Σάββατο οι τελικοί θα γίνουν στις 10.00 και περίπου στις 12.00 (κι αφού έχει προηγηθεί η κλήρωση των γκρουπ) θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια στο απλό. Η αγωνιστική ημέρα θα κλείσει το απόγευμα με νοκ άουτ ματς για το απλό και το διπλό και την Κυριακή στις 10.00 θ’ ακολουθήσουν τα προημιτελικά του απλού σε παίδες και κορασίδες. Οι τελικοί υπολογίζεται ν’ αρχίσουν στις 11.45. Όπως πάντα θα γίνουν πρώτα αυτοί του διπλού και στη συνέχεια εκείνοι του απλού. Θυμίζουμε ότι στο ομαδικό επικρατεί η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες και αν ένα ματς φτάσει στο 2-2 τότε ο νικητής θα κριθεί σε διπλό. Επίσης, στο ατομικό όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα του καλύτερου των πέντε σετ, δηλαδή κάθε παιχνίδι μπορεί να λήξει μέχρι και 3-2 σετ.

 

Φωτό: Έτοιμοι να βγάλουν πάθος και ικανότητες στο αγωνιστικό τραπέζι οι μικροί σε ηλικία αθλητές, αλλά και πάντα πρόθυμοι ν’ ακούν προσεκτικά τις συμβουλές καταξιωμένων αθλητών, όπως έκαναν πέρσι τέσσερις αθλητές του Πέρα με τον προπονητή τους Γιάννη Βλοτινό. Διακρίνονται από τα αριστερά οι παίδες Β. Αντωνιάδης, Σ. Δαμιανής, Κ. Ξυπολυτάς και Σ. Σαλίπας (φωτογραφία Απόστολου Σαλίπα).

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ