Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ελληνική παρουσία τον Ιούνιο το World Tour της Κροατίας

109 national_team

109 national_teamΜετά την Αυστρία και την Αίγυπτο η Κροατία θ’ αποτελέσει το τρίτο επαμειβόμενο διεθνές τουρνουά ανδρών-γυναικών μέσα στο 2013, που 230 national_teamθα έχει ελληνική εκπροσώπηση. Στο καθιερωμένο World Tour του Ζάγκρεμπ δήλωσαν συμμετοχή ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά και οι νεαροί Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Το όπεν θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου και περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού, με πρόσθετους αγώνες ωστόσο και για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 ετών. Είναι ενταγμένο παράλληλα στην κατηγορία των Euro-Africa Challenge Series, όπως ήταν κι εκείνο του Καΐρου τον Μάρτιο, άσχετα αν δέχεται κανονικά και συμμετοχές από χώρες άλλων ηπείρων.

Το όπεν του Ζάγκρεμπ είχε πάντα απήχηση και φέτος οι σχετικές δηλώσεις έφτασαν τις 218. Προέρχονται από 30 χώρες και μεταξύ αυτών υπάρχουν κι εκπρόσωποι από την Ασία και την Αμερική, όπως η Κορέα, η Βενεζουέλα, η Χιλή, το Ιράν, το Μεξικό και η Κούβα. Ο Γκιώνης θέλει να τσεκάρει την αγωνιστική του φόρμα και μετά το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού. Τα αδέρφια Κωνσταντινόπουλοι και η Ζαβιτσάνου θα μετάσχουν σε δεύτερο διεθνές τουρνουά μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με πολύ αξιόλογους αντιπάλους και την ίδια ώρα θ’ αποκομίσουν μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς μάλιστα, ότι θα παίξουν και στα παιχνίδια της ηλικιακής κατηγορίας U21.

* Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων παρέμεινε η Ελλάδα στους άνδρες τον Μάιο. Ισοβαθμεί και πάλι με τη Λευκορωσία, όπως και τον Απρίλιο, έχουν από 204 βαθμούς, ενώ ακριβώς από πάνω τους είναι η Βραζιλία με 206. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των γυναικών βελτίωσε κι άλλο τη θέση του, στοιχείο πολύ θετικό στην προσπάθειά του να βρεθεί και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 στη 2η κατηγορία του κόσμου μέσα από το World Team Ranking. Με 120 βαθμούς λοιπόν, ανέβηκε στο νούμερο 37 από το 41 στο οποίο ήταν τον προηγούμενο μήνα. Φυσικά, εφόσον διατηρηθεί σε αυτά τα βαθμολογικά επίπεδα δεν θα έχει κίνδυνο να βγει από τις έξι προνομιούχες θέσεις, που την κρατάνε στη Second Division.

       

Φωτό 1: Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Φωτό 2: Η Γεωργία Ζαβιτσάνου (φωτογραφίες του Πέτρου Γιαννακούρη από προπόνηση των διεθνών αθλητών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)                                       

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ