Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 37 της ευρωπαϊκής κατάταξης παίδων «σκαρφάλωσε» ο Αντωνιάδης

Αntoniadis Malta

Αntoniadis MaltaΣημαντική άνοδο 29 θέσεων σημείωσε ο Νίκος Αντωνιάδης (φωτό) στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των παίδων μετά την πετυχημένη παρουσία του τον προηγούμενο μήνα στο διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών της Μάλτας. Λίγες ημέρες μετά την έκδοση του παγκοσμίου ranking list του Μαΐου από την I.T.T.F., κυκλοφόρησε και το αντίστοιχο μηνιαίο της E.T.T.U., εκεί όπου στις νεαρές ηλικίες οι θέσεις και οι βαθμοί δεν βγαίνουν μόνο μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Ο 15άχρονος πρωταθλητής λοιπόν, παρουσιάζει και για την Ευρώπη βαθμολογική βελτίωση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όμως αυτό που έχει σημασία είναι η άνοδός του στο νούμερο 37 των παίδων. Βρέθηκε 29 θέσεις ψηλότερα, καθώς τον Απρίλιο ήταν στο νούμερο 66. Πέραν του Αντωνιάδη αγωνίστηκε στη Μάλτα και ο συμπαίκτης του φέτος στον Δ.Α.Ο. Ταύρου Ανδρέας Τσόπελας και χάρη σε αυτή τη διεθνή συμμετοχή επανήλθε στους ευρωπαϊκούς πίνακες.

Στο νησί της Μεσογείου ο Αντωνιάδης προχώρησε μέχρι το ταμπλό του απλού παίδων και του απλού νέων, ενώ είχε καλή παρουσία και στο ομαδικό (θυμίζουμε ότι τα παιδιά πήραν δύο μετάλλια, ασημένιο στο διπλό και χάλκινο στο ομαδικό παίδων). Τα θετικά αποτελέσματα χάρισαν στον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού νέων 240 βαθμούς κι έτσι από τους 420 του Απριλίου ανέβηκε τώρα με 660 στο νούμερο 37 της Ευρώπης! Αυτό που έχει περισσότερη ουσία είναι ότι μια τέτοια καλή θέση μπορεί θεωρητικά να τον βοηθήσει στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Οστράβα. Αν δηλαδή, συμπεριληφθεί στους πρώτους 32 του απλού, βάσει του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης, τότε ενδέχεται να έχει όφελος στην κλήρωση των πρώτων γύρων του αγωνίσματος.

Ο Τσόπελας τώρα, είναι τον Μάιο στο νούμερο 99 των παίδων. Τους δύο τελευταίους μήνες είχε βγει από τους πίνακες και τον Φεβρουάριο, την αμέσως προηγούμενη φορά, που ήταν παρών, βρισκόταν στο νούμερο 86. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στο ίδιο rankinglistείναι και οι συμπαίκτες στον Γ.Α.Σ. Ελευσίς Γιάννης Σγουρόπουλος (13 ετών) και Στράτος Δαμιανής (14 ετών), άσχετα αν δεν συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή κατάταξη. Ο πρώτος εμφανίζεται στο νούμερο 189 και ο δεύτερος στο 201.

Στο μεταξύ, το αξιολογημένο όπεν νέων και παίδων της Ισπανίας θα γίνει αυτή την εβδομάδα το 3ο της φετινής σειράς του Global Junior Circuit, στο οποίο θα είναι διευθυντής αθλήματος (competition manager) ο Δημοσθένης Μεσσήνης. Το δυνατό τουρνουά θα διεξαχθεί από την Τετάρτη έως την Κυριακή 12 του μήνα στην πόλη Πλάγια ντ’ Άρο, είναι της κατηγορίας premium και θα συγκεντρώσει περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες. Ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα βρίσκεται από σήμερα στην Ισπανία.

                                                

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ