Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Αγγελάκης στο απλό νέων και η Τόλιου στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2012-2013

Aggelakis

AggelakisΟ Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους νέους και η Κατερίνα Τόλιου στις νεάνιδες κατέκτησαν την πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που Aponomi Neanidesολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ύστερα από ένα κοπιαστικό τριήμερο γεμάτο δράση. Ο 16άχρονος αθλητής της Προόδου Ραφήνας έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην αλλαγή της ηλικιακής του κατηγορίας και μετά τους τρεις διαδοχικούς τίτλους στο απλό παίδων, πήρε φέτος και το εφηβικό! Ουδείς άλλος στην ιστορία του αθλήματος έχει πετύχει κάτι ανάλογο. Η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου κράτησε τα πρωτεία κι έκανε το 3 στα 3 στο αγώνισμα στο κλείσιμο της παρουσίας της ως νεάνιδα! Στο διπλό εφήβων κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος/ Πέτρος Σιαπκαράς από τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς και την Ε.Α. Βόχας αντίστοιχα, ενώ στο διπλό νεανίδων πρώτευσαν οι αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Χριστιάνα Κανάρη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Τα χρυσά μετάλλια και στα ατομικά αγωνίσματα για τις ομάδες της Κορινθίας και της Μακεδονίας ήταν ένα ακόμα πολύ ευχάριστο γεγονός για την επιτραπέζια αντισφαίριση της περιφέρειας.

Τα δύο πρώτα φαβορί του απλού νέων συναντήθηκαν σ’ έναν ακόμα τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Νίκος Αντωνιάδης έδωσαν ένα ματς με πλούσιο θέαμα, σασπένς, ένταση και πάθος, που έληξε με σκορ 4-3! Ο 16άχρονος Αγγελάκης κυριάρχησε στα τρία πρώτα σετ με αποτελεσματική επίθεση και σταθερή άμυνα κυρίως από το ρεβέρ και ο 15άχρονος Αντωνιάδης απάντησε δυναμικά παίζοντας με καλύτερη τακτική και περισσότερη ηρεμία. Στο 7ο σετ όμως, καθόρισε γρήγορα τα πράγματα ένα ξέσπασμα του Αγγελάκη, ο οποίος προηγήθηκε 6-0 με σταθερές και δύσκολες άμυνες κι από τις δύο πλευρές. Ο Αντωνιάδης πλησίασε έως το -4 και τα ρίσκα που πήρε δεν του βγήκαν. Η εξέλιξη 11-7, 11-6, 11-8, 4-11, 9-11, 7-11 και 11-6.

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: “ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ”

Antoniadis-Aggelakis final«Εκτιμώ ότι πήρα σχετικά εύκολα τα τρία πρώτα σετ κι εκεί πίστεψα ότι έτσι ή αλλιώς θα έφτανα στη νίκη χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Ο Νίκος ανέβηκε όμως κι εγώ μετά το 3-1 είδα να μην πηγαίνει καλά το ντράιβ σπιν και να εμφανίζω άγχος. Στο τελευταίο σετ συγκεντρώθηκα περισσότερο κι έδωσα ό,τι είχα από πάθος και δυνάμεις. Έπαιξα περισσότερη άμυνα και όχι μεταφορά από το ντράιβ, έκανα και επιθέσεις εκεί που έπρεπε κι έφτασα στη νίκη», δήλωσε μετά τον σπουδαίο τελικό ο Αγγελάκης.

Συναρπαστικοί ήταν και οι δύο ημιτελικοί. Στον έναν ο Αγγελάκης έκαμψε με 4-2 σετ τον Ηλία Μιχαηλίδη αποτρέποντας τελευταία στιγμή με comeback το 7ο σετ, ενώ στον άλλον ο Αντωνιάδης υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες του Γιάννη Σγουρόπουλου με 4-3 σετ.

Στην πορεία του προς τον τελικό ο Αγγελάκης πήρε αρχικά την 1η θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Κατέβαλλε τον Γιάννη Αϊβαλιώτη (Άνοδος Πατρών) με 3-0 και τον Άνθιμο Τσεντεκίδη (Άρης Νικαίας) με 3-1 σετ. Στο ταμπλό των «32» είχε bye στον 1ο γύρο, αργότερα απέκλεισε τον Λευτέρη Σβάρνα (Πέρα Θεσσαλονίκης) με 3-0 και στην 8άδα τον Κωνσταντίνο Σγουρόπουλο (Ελευσίνα) με 3-1 σετ.

Ο Αντωνιάδης αναδείχτηκε πρώτα νικητής στο 2ο γκρουπ, όπου ξεπέρασε τον Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας) με 3-2 και τον Σεραφείμ Ζήσου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) με 3-0 σετ. Στους «32» είχε bye, στους «16» νίκησε τον Βαγγέλη Τσιαλτζούδη (Ο.Ε.Α. Βέροιας) με 3-0 και στους «8» τον Στράτο Δαμιανή (Ελευσίνα) με 3-1 σετ. Στα προημιτελικά προχώρησαν ακόμα με σπουδαίες νίκες ο Νίκος Σκουτέρης (Άρης Βούλας) και ο Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός). Ο πρώτος άφησε έξω τον Ανδρέα Τσόπελα του Δ.Α.Ο.Τ. (3-2), ενώ ο δεύτερος, αφού επικράτησε στο 9ο γκρουπ (νικώντας και τον Πέτρο Σιαπκαρά), αργότερα απέκλεισε τον Τσεντεκίδη (3-1) και τον Σανίδα (3-2).

Τα δύο πρώτα φαβορί αναμετρήθηκαν και στον τελικό του απλού νεανίδων. Ήταν όμως, αγώνας όπου χωρούσαν προγνωστικά και ήταν υπέρ της βασικής αθλήτριας της εθνικής μας ομάδας γυναικών Κατερίνας Τόλιου. Η 18άχρονη είχε τον πρώτο λόγο με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων του 2011 Κωνσταντίνα Παρίδη και το επιβεβαίωσε με σκορ 4-0 (11-7, 11-8, 11-6, 11-9). Η 17χρονη φιναλίστ έκανε καλή προσπάθεια σε κάθε σετ, δεν έχανε εύκολα τον πόντο, όμως δεν είχε τρόπο να δυσκολέψει ιδιαίτερα την πολύ σταθερή αθλήτρια του Δ.Α.Ο.Τ. είτε με τις επιθέσεις της είτε με την τακτική.

ΤΟΛΙΟΥ: «ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟ»

Τoliou-Paridi finalΕλάχιστα λεπτά μετά το ματς η Τόλιου ρωτήθηκε αν αντιμετωπίζει πλέον με αίσθημα ανωτερότητας τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όχι μόνο λόγω της εμφανούς αγωνιστικής διαφοράς αλλά και της σημαντικής διεθνούς εμπειρίας. «Αντιμετωπίζω όλα τα παιχνίδια με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και δεν υποτιμώ καμία αντίπαλο. Φυσικά μετρά η εμπειρία, όμως είμαι πάντα συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη στο παιχνίδι μου. Σήμερα ήμουν αποφασιστική, απόλυτα έτοιμη και ήθελα πολύ και αυτόν τον τίτλο γιατί ήταν το τελευταίο μου εφηβικό», τόνισε η πρωταθλήτρια Ελλάδας με  τη σεμνότητα που τη διακρίνει, ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει και αυτόν τον τίτλο στον προπονητή της στην εθνική ομάδα Γιώργο Καρύτσα και στη μνήμη του Παναγιώτη Πολίτη, του προπονητή που καλλιέργησε το ταλέντο της.

Στα ημιτελικά η Τόλιου ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Θάλειας Κορδούτη με 4-0 σετ, ενώ η Παρίδη βγήκε νικήτρια ύστερα από πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση με τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Προηγήθηκε με 3-0 σετ, είδε την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων να την ισοφαρίζει αλλά και να παίρνει προβάδισμα στο «κόντρα» σετ, όμως γύρισε την κατάσταση.

Η πορεία της Τόλιου προς τον τελικό άρχισε από το 1ο προκριματικό γκρουπ όπου επικράτησε της Μαριάντζελας Πανουργιά (Φοίνικες Πάτρας) και της Νεραντζιάς Μυτακίδου (Ρουφ 80) με 3-0 σετ. Στο ταμπλό των «16» είχε αρχικά bye και στην 8άδα κατέβαλλε τη Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) με 3-0.

Η Παρίδη ήρθε 1η στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-0 σετ την Ελένη Σοφρά (Τελαμών Σαλαμίνας) και τη Μαρία Μαρκοζάνη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας). Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος προχώρησε χωρίς αγώνα και στα προημιτελικά απέκλεισε την Παναγιώτα Μούρου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ. Στην 8άδα μπήκαν ακόμα η Μαριάντζελα Πανουργιά και η Βασιλική Τζάμου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης). Ξεπέρασαν με 3-2 σετ δύο αθλήτριες της Αθηνάς Μαγκουφάνας, την Εμίρη και τη Νίκη Μπρισκόλα αντίστοιχα.

Kostas SgSiapkarasΣτο διπλό νέων οι Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος/Πέτρος Σιαπκαράς είχαν καταρχάς πολύ καλό ηθικό ύστερα από τη νίκη τους στην 4άδα κόντρα στο 2ο φαβορί του ταμπλό, τους Γιάννη Σγουρόπουλο και Στράτο Δαμιανή, οι οποίοι έχουν αποκτήσει καλή χημεία από τα φετινά παιχνίδια στην Α2. Στον τελικό πέρασαν την τακτική τους και ήταν πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες στιγμές απέναντι στους Γιάννη Σανίδα/Πάρι Ζώνιο κι έφτασαν στη νίκη με 3-1 σετ. Πήραν το 1ο σετ στην παράταση, ενώ στο 3ο και στο 4ο δημιούργησαν διαφορά την οποία κράτησαν (12-10, 7-11, 11-3, 11-7).

Aponomi diplo_neanidonΣτο διπλό νεανίδων η επιτυχία από τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη προκάλεσε αίσθηση! Όχι τόσο γιατί σημειώθηκε απέναντι στο 1ο φαβορί του ταμπλό (άλλωστε οι νικήτριες ήταν το 2ο κι επιπλέον έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο διασυλλογικό πρωτάθλημα), όσο γιατί τα κορίτσια της Καβάλας βρήκαν τις καλύτερες λύσεις κόντρα στο αμυντικό στυλ της Κατερίνας Τόλιου και το πολύ επιθετικό παιχνίδι της Κωνσταντίνα Παρίδη. Το 3-0 μαρτυρά από μόνο του ότι οι Χατζηλυγερούδη/Κανάρη έκαναν το τέλειο παιχνίδι και είχαν πολύ δυνατή ψυχολογία (11-7, 13-11, 12-10).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Ηλίας Μιχαηλίδης (Άρης Νικαίας)

-. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)

3. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος/Πέτρος Σιαπκαράς (Γ.Α.Σ. Ελευσίς/Ε.Α. Βόχας)

2. Γιάννης Σανίδας/Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Πεύκης/Α.Σ. Η Πρόοδος)

3. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος/Άνθιμος Τσεντεκίδης (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας/Άρης Νικαίας)

-. Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Φοίνικας Πειραιά)

3. Νικολέτα Καραβίδα/Μαριάντζελα Πανουργιά (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας/Φοίνικες Πάτρας)

-. Θάλεια Κορδούτη/Στέλλα Πατεράκη (Φοίνικας Πειραιά/Άρης Βούλας)

 

Φωτό 1: Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης σε προσπάθειά του στο Σ.Ε.Φ.

Φωτό 2: Οι νικήτριες στο απλό νεανίδων

Φωτό 3: Φάση από τον συναρπαστικό τελικό Αντωνιάδη-Αγγελάκη

Φωτό 4: Στιγμιότυπο από τον τελικό Παρίδη-Τόλιου

Φωτό 5 και 6: Αριστερά ο Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος και δεξιά ο Πέτρος Σιαπκαράς

Φωτό 7: Η απονομη στο διπλό νεανίδων 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ