Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωτόγνωρες χαρές για Ελευσίνα και Καβάλα, που πήραν τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό νέων-νεανίδων

Aponomi Efivon_Omades_2013

Aponomi Efivon_Omades_2013Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ελευσίνας στους νέους και ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας στις νεάνιδες αναδείχτηκαν σήμερα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2012-2013. Η επιτυχία τους μάλιστα, προσλαμβάνει ξεχωριστή διάσταση από τη στιγμή που πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία των δύο σωματείων! Και οι δύο πρωτιές δε, κρίθηκαν ύστερα από πολύ δυνατούς τελικούς, που χάρισαν στον κόσμο το ιδανικό κλείσιμο στο πρώτο μέρος των αγώνων. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίστηκε από το μεσημέρι με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλη Δευτέρα.

Στο ομαδικό αγοριών η Ελευσίνα ήταν στον τελικό όσο καλύτερη χρειαζόταν από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου για να επικρατήσει με 3-2. Ένα βασικό στοιχείο, που πρέπει να σημειωθεί για την πρωταθλήτρια, είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι σημαντικά πιο χαμηλός από το όριο των 18 ετών της εφηβικής κατηγορίας! Ο προπονητής Γιάννης Λογοθέτης βασίστηκε στον 16άχρονο Κώστα Σγουρόπουλο, τον 13χρονο αδερφό του Γιάννη και τον 14χρονο Στράτο Δαμιανή. Την ομάδα συμπλήρωσε ο 17χρονος Μιχάλης Βακράκος. Ο Γ.Α.Σ.Ε. έφτασε αήττητος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αφού πρώτευσε στον προκριματικό του όμιλο, στα προημιτελικά απέκλεισε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0 και στα ημιτελικά ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας με 3-2.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου ήταν επίσης νικητής στο προκριματικό του γκρουπ. Στην 8άδα έκαμψε τον Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με 3-1 και στην 4άδα την Ε.Α. Βόχας, επίσης με 3-1. Η ομάδα της Κορινθίας και η Πρόοδος κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Ο Δ.Α.Ο.Τ. αγωνίστηκε με τους Νίκο Αντωνιάδη, Ανδρέα Τσόπελα, Γιάννη Πετρόπουλο, Γιάννη Βλασσά και Μιχαήλ Αραμπατζή. Η Πρόοδος στηρίχτηκε στους Κωνσταντίνο Αγγελάκη (ο οποίος επανήλθε μετά από ένα πρόβλημα υγείας, που τον ταλαιπώρησε λίγο καιρό), Πάρι Ζώνιο, Νίκο Ζέρβα, Πύρρο Αγγελάκη και Αλέξανδρο Νικολόπουλο και η Βόχα στους Πέτρο Σιαπκαρά, Νίκο Σιάχο, Νίκο Σωτηρίου και Ανδρέα Παμβουξόγλου.  

Ο τελικός ήταν αμφίρροπος, όμως όταν έφτασε στο καθοριστικό ματς του διπλού η Ελευσίνα είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Η πρωταθλήτρια ομάδα είχε πιο καλό σύνολο κι αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι παρά τις δύο ήττες στο απλό από τον Νίκο Αντωνιάδη επικράτησε σχετικά εύκολα στα άλλα παιχνίδια.

Kavala xriso_NeanidesΣτο ομαδικό νεανίδων η ομάδα της Καβάλας έζησε νέες μεγάλες στιγμές μόλις μία εβδομάδα μετά την ιστορική άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Το συγκρότημα του Γιάννη Σταύρου, που με την ίδια σύνθεση είχε κατακτήσει στις αρχές της σεζόν το ασημένιο μετάλλιο σε διεθνές όπεν στη Βουλγαρία, απέσπασε τα πρωτεία από την Αθηνά Μαγκουφάνας, την οποία νίκησε 3-1 στον τελικό. Νωρίτερα είχε κατακτήσει την 1η θέση στο προκριματικό γκρουπ, είχε byeστα προημιτελικά και απέκλεισε πολύ δύσκολα τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 3-2 στα ημιτελικά. Η περσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Αθηνά προχώρησε αρχικά ως 2η στη νοκ άουτ φάση, καθώς για το 3ο γκρουπ είχε ηττηθεί χτες από τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 3-1. Στην 8άδα κατέβαλλε τον Α.Ο. Πεύκης με 3-1 και στην 4άδα τον Δ.Α.Ο. Ταύρου με 3-2. Ο Φοίνικας Πειραιά και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πήραν την 3η θέση. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε στην αποστολή τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη, Άννα Σοφιανού και Χριστίνα Ταουσάνη. Η Αθηνά παρέταξε τις Νίκη Μπρισκόλα, Φιλία Εμίρη, Ειρήνη Γαζεπίδου και Μαριάννα Μπούρα. Ο Φοίνικας βασίστηκε στις Κωνσταντίνα Παρίδη, Θάλεια Κορδούτη, Αφροδίτη Αγάθου και Νοέμη Βασιλειάδου, ενώ ο Δ.Α.Ο. Ταύρου είχε στην ομάδα τις Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Μαρία Αρτσέτου και Ελισάβετ Παναγοπούλου. Στον τελικό έγιναν σπουδαίες αναμετρήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις νίκες της Καβάλας ήρθαν με σκορ 3-2 σετ!

Ο τελικός του ομαδικού νέων Δ.Α.Ο. Ταύρου-Γ.Α.Σ. Ελευσίς 2-3:

Νίκος Αντωνιάδης-Στράτος Δαμιανής 3-0 (11-8, 11-6, 11-9)

Ανδρέας Τσόπελας-Κώστας Σγουρόπουλος 0-3 (7-11, 5-11, 4-11)

Γιάννης Πετρόπουλος-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 10-12, 5-11, 7-11)

Αντωνιάδης-Κ. Σγουρόπουλος 3-2 (11-5, 10-12, 11-9, 10-12, 11-6)

Τσόπελας/Πετρόπουλος-Γ. Σγουρόπουλος/Δαμιανής 0-3 (2-11, 6-11, 7-11)

Ο τελικός του ομαδικού νεανίδων Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ε. Αθηνά 3-1:

Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Ειρήνη Γαζεπίδου 3-2 (5-11, 11-5, 13-15, 11-8, 11-7)

Άννα Σοφιανού-Νίκη Μπρισκόλα 1-3 (1-11, 11-8, 9-11, 4-11)

Χριστιάνα Κανάρη-Φιλία Εμίρη 3-2 (8-11, 11-8, 11-7, 8-11, 11-6)

Χατζηλυγερούδη-Μπρισκόλα 3-2 (8-11, 11-9, 10-12, 11-3, 11-8)

                                                          

* Φωτό 1 του Γρηγόρη Βλασσά από την απονομή στο ομαδικό νέων σήμερα το μεσημέρι στο Σ.Ε.Φ.

* Φωτό 2: Οι αθλήτριες και το υπόλοιπο τιμ του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ποζάρουν πανευτυχείς μετά την κατάκτηση του τροπαίου. Κανάρη, Σοφιανού, Ταουσάνη και Χατζηλυγερούδη με τον πρόεδρο του σωματείου Χρηστάκη Κανάρη (αριστερά) και τον προπονητή Γιάννη Σταύρου

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ