Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκαμψε με 3-1 τη Βόρεια Κορέα η εθνική ανδρών, το βράδυ το καθοριστικό ματς με τη Σουηδία

Ο ένας από τους δύο «τελικούς» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πήγε κατ’ ευχήν για την εθνική μας ομάδα ανδρών! Έκαμψε με 3-1 τη σθεναρή αντίσταση της Βόρειας Κορέας και σε λίγες ώρες (20:00) απέναντι στη Σουηδία θα καταθέσει ψυχή για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο γκρουπ Α και την πολυπόθητη πρόκριση στην πρώτη 12άδα της Championship Division! Τώρα πέρασε 3η στο γκρουπ υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τους Κορεάτες, αλλά το βράδυ πρέπει να νικήσει και τη Σουηδία, που βρίσκεται έναν πόντο πιο πίσω κι επίσης έχει ελπίδες για την πρόκριση! Οι Σκανδιναβοί μάλιστα, δυσκολεύτηκαν αφάνταστα μέχρι να κάμψουν τη Σλοβενία με 3-2 και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο Ντόρτμουντ…

Στην κατάταξη του γκρουπ η Κίνα (που νίκησε και το Χονγκ Κονγκ με το…κλασικό 3-0) προηγείται με 8 βαθμούς. Ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ με 7, ενώ η Ελλάδα ισοβαθμεί στους 6 με τη Βόρεια Κορέα κι έχει το πλεονέκτημα της νίκης στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Η Σουηδία είναι 5η με 5 βαθμούς και τελευταία η Σλοβενία με 4. Λίγο πριν από την τελευταία αγωνιστική τα δεδομένα ευνοούν την ελληνική πλευρά διότι η Βόρεια Κορέα είναι αουτσάιντερ απέναντι στο Χονγκ Κονγκ και την ίδια στιγμή η εθνική μας έχει και το περιθώριο ήττας από τη Σουηδία με 3-2. Αν δηλαδή, προκύψει τριπλή ισοβαθμία και μετρήσουν οι αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων, αυτή που με θετικό συντελεστή θα βρεθεί στην προνομιούχο 3η θέση θα είναι η Ελλάδα. Η Κορέα έχει νικήσει τη Σουηδία με 3-1, επομένως οι τελευταίοι θέλουν και καλό σκορ για να ευνοηθούν σε τριπλή ισοβαθμία. Παραμένουν τόσο ρευστά τα πράγματα, που πολύ πιθανόν να μετρήσουν και τα σετ (κι εκεί είναι πολύ σημαντικό, που η εθνική μας είχε στο σημερινό ματς 11 υπέρ και 5 κατά), αλλά το μοναδικό πράγμα, που έχουν στο μυαλό τους οι διεθνείς μας είναι ότι εφόσον νικήσουν τους Σκανδιναβούς πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές θα πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση ό,τι και να γίνει στον αγώνα της Κορέας…

Η σημερινή νίκη απέναντι στους Ασιάτες ήρθε για την ομάδα του Κώστα Βατσακλή με καλή εμφάνιση και από τους τρεις αθλητές, σημάδι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Ο Κρεάνγκα ήταν εκείνος που «κάλυψε» την ήττα του Γκιώνη στην αρχή, ο Παπαγεωργίου αυτός που έδωσε το προβάδισμα και ο Γκιώνης αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ! Οι Κορεάτες επιβεβαίωσαν ότι διαθέτουν πολύ αξιόλογη ομάδα, έδειξαν ικανότητες απέναντι στην άμυνα και με το απρόσμενο προβάδισμα πρόσθεσαν άγχος στους Έλληνες αθλητές. Οι τελευταίοι όμως, δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Με πιο δυνατή ψυχολογία ετοιμάζονται τώρα να υλοποιήσουν τον μεγάλο τους στόχο, που θα τους φέρει κοντά στην πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 44 στον τρέχοντα παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης) μπήκε στη θέση 1 της ελληνικής ομάδας και στον εναρκτήριο αγώνα αντιμετώπισε τον Κιμ Χίοκ Μπονγκ (Νο 108). Σε ισορροπημένο παιχνίδι προηγήθηκε 1-0 και 2-1, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-2. Είχε την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη στο 4ο σετ όταν κάλυψε διαφορά τριών πόντων (4-7), όμως ο Κορεάτης ισοφάρισε κι έδειξε ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο τελευταίο σετ. Ο Γκιώνης είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του και υπέπεσε σε ορισμένα λάθη και σε άμυνες και σε επιθέσεις με το forehand.  

Τον αγώνα έφερε ξανά στα ίσα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (Νο 60). Παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στη δύσκολη αναμέτρηση με τον πρώτο Κορεάτη, τον Τζιαν Σονγκ Μαν (Νο 84) και επιβλήθηκε με 3-0. Είχε καλά ποσοστά στις επιθέσεις τόσο από το forehandόσο κι από το backhandκαι διατήρησε θαυμάσιο ρυθμό. Ενδεικτικό της καλής αγωνιστικής κατάστασης και ψυχολογίας είναι ότι πήρε στην παράταση τα δύο πρώτα σετ κι αυτό διευκόλυνε το έργο του στη συνέχεια.

«Σαν έτοιμος από καιρό» ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 211) έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας στο πολύ σημαντικό τρίτο παιχνίδι της σειράς. Αναμετρήθηκε με τον Κιμ Σονγκ Ναμ, ο οποίος μπορεί στη Γερμανία να επανεμφανίστηκε μετά από καιρό σε διεθνείς αγώνες (σ.σ. στην τελευταία του παρουσία στην παγκόσμια κατάταξη, τον Αύγουστο του 2011, ήταν στο νούμερο 233), αλλά βέβαια διατηρεί την υψηλή του αξία. Ο Παπαγεωργίου ήταν πολύ αποτελεσματικός με το forehand, παράλληλα χειρίστηκε άψογα το «δοντάκι» και πήρε τον έλεγχο από το 1ο σετ. Αυτό το κατέκτησε με οριακή διαφορά, αλλά κυριάρχησε στα επόμενα δύο για να φτάσει στο εμφατικό 3-0.

Με την ελληνική ομάδα να έχει πια και ψυχολογικό πλεονέκτημα ξαναμπήκε στο αγωνιστικό τραπέζι ο Γκιώνης και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζιαν Σονγκ Μαν. Έδωσε μία ακόμα πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση, οι διακυμάνσεις στο σκορ ήταν εντυπωσιακές και ο 32άχρονος πρωταθλητής μας ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της αποστολής. Πήρε εύκολα το 1ο σετ, έχασε το 2ο παρότι έκανε ιδανικό ξεκίνημα (4-1), βρέθηκε και πίσω στα σετ αμέσως μετά. Δεν πτοήθηκε ωστόσο, σταθεροποίησε τις άμυνές του και παράλληλα είχε τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση για να πάρει την πολύτιμη νίκη με 3-2 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βόρεια Κορέα 3-1:

Παναγιώτης Γκιώνης-Κιμ Χίοκ Μπονγκ 2-3 (11-5, 8-11, 11-6, 9-11, 6-11)

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Τζιαν Σονγκ Μαν 3-0 (13-11, 12-10, 11-7)

Κώστας Παπαγεωργίου-Κιμ Σονγκ Ναμ 3-0 (11-9, 11-4, 11-7)

Γκιώνης-Τζιαν 3-2 (11-4, 8-11, 8-11, 11-6, 11-8)

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ