Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ικανοποίησε από κάθε άποψη το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά του Μετσόβου

Metsovo gimn

Metsovo gimnΤο εγχείρημα πέτυχε. Το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του Μετσόβου άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις σε όλους, και προφανώς όχι μόνο για το υπέροχο τοπίο και τις όμορφες συνθήκες παραμονής στο φημισμένο χωριό της Πίνδου! Η συνεργασία της διοργανώτριας Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τον δήμο Μετσόβου απέδωσε ιδανικά και το τουρνουά είχε καλό αντίκτυπο αγωνιστικά και οργανωτικά. Επιπλέον, η απήχηση ήταν σημαντική με 112 συμμετοχές από σωματεία έντεκα περιοχών της χώρας και όπως είναι φυσικό το όπεν δημιουργεί άμεσα την προσδοκία να συνεχιστεί και γιατί όχι να καθιερωθεί.  Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε ότι η πετυχημένη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά δείχνει τις αστείρευτες δυνάμεις, που διαθέτει η επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα μας και χαρίζει πίστη ότι το άθλημα θα βρει αντιστάσεις στην πρωτόφαντη κρίση, που μαστίζει τη πατρίδα. Στους αγώνες, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του πανέμορφου χωριού, τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Λευτέρης Σβαρνάς στους νέους, ο Γιώργος Σταματούρος στους παίδες, η Χριστίνα Ταουσάνη στις κορασίδες, ο Αλέξης Κουλουριώτης στους παμπαίδες και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις παγκορασίδες.

Εκτός από τον επικεφαλής του Δ.Σ. της ομοσπονδίας παρέστησαν στο πρωτάθλημα ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, ο αντιδήμαρχος Στέργιος Τάλαρης, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής και Α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς, η γενική γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου και ο πρόεδρος του συλλόγου Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Απόστολος Θωμά. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος και στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι το Μέτσοβο είναι αθλητικό χωριό κι επιθυμεί να γίνει θεσμός το συγκεκριμένο όπεν. Εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Μανώλης Κολυμπάδης απένειμε στον Νίκο Τσομπίκο τιμητική πλακέτα για τη σημαντική βοήθεια του δήμου στην τέλεση του τουρνουά, ενώ έγινε ειδική βράβευση της Τ.Ε. προς τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη για τη διαρκή συμμετοχή της ομάδας του στα ανοιχτά πρωταθλήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Metsovo afisaΣτο πλαίσιο της τελετής έναρξης μίλησε στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αφού καλωσόρισε όλους τους φίλους του αθλήματος και ευχαρίστησε θερμά «τον δήμαρχο Μετσόβου Νίκο Τσομπίκο για την πολύτιμη βοήθειά του, τους γονείς, πουστέκονται ακλόνητοι δίπλα στα παιδιά τους και στο άθλημα, ενισχύοντας την προσπάθεια της ομοσπονδίας για επιβίωση και τα στελέχη του αθλήματος για τη διοργάνωση», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα μακρύ οδοιπορικό μια μεγάλης πορείας με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος φτάνει τις εβδομάδες αυτές στο τέλος του. Με την αμέριστη συμπαράσταση Τοπικών Αρχόντων, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους αλλά και την αγάπη τους στο άθλημά μας, αναδείξαμε μέσα από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματά μας,

– την τεράστια δυναμική του αθλήματος

– την ικανότητά του να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών της χώρας,

– το πλούσιο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει στις μικρές ηλικίες που πρόσφατα μάλιστα μας χάρισαν σπουδαίες διακρίσεις και μετάλλια στο διεθνές Circuit της Μάλτας.

DSC 0347Από την Ελευσίνα τον Αύγουστο του 2012, στο Παλαιό Φάληρο και από εκεί στην Πορταριά και μετά στην Πάτρα, τον Ταύρο, την Σίνδο, τη Βέροια και σήμερα στο Μέτσοβο και την επόμενη βδομάδα στη Βούλα, αποδείξαμε ότι με τις αστείρευτες δυνάμεις που διαθέτει η επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα μας, θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε αλώβητοι από την πρωτόφαντη κρίση που μαστίζει την πατρίδα τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με παλιομοδίτικη αφοσίωση, με ξεπερασμένες για την εποχή εμμονές σε αξίες και ιδανικά, αλλά χωρίς φόβο να χαρακτηριστούν συντηρητικοί, επιμένουν να μάχονται για τη συνέχιση του αθλήματος, κόντρα στο ρεύμα της καταστροφής και τις μαύρες στιγμές που κατακλύζουν τη ζωή όλων στη χώρα τούτη».

Στους νέους πρώτευσε ο Λευτέρης Σβαρνάς του Πέρα Θεσσαλονίκης. Στον τελικό έκαμψε τον Ευάγγελο Τσιαλτζούδη με 3-1 σετ (11-7, 8-11, 11-7, 11-7). Η κατηγορία των νεανίδων δεν έγινε επειδή ήταν ελάχιστες οι συμμετοχές, ενώ στους παίδες κυριάρχησε ο Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού. Στον τελικό κατέβαλλε τον Αριστείδη Βραζιτούλη με 3-0 (11-6, 12-10, 11-8).

Η Χριστίνα Ταουσάνη του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας επικράτησε στις κορασίδες νικώντας στο καθοριστικό ματς την Παμφίλη Σούντου με 3-0 σετ (11-7, 11-4, 14-12).

DSC 0350Στους παμπαίδες πήρε την πρωτιά ο Αλέξης Κουλουριώτης της Ελευσίνας και στον τελικό ξεπέρασε τον Γιώργο Πασχαλέρη με 3-1 σετ (11-4, 4-11, 11-7, 11-6). Στις παγκορασίδες την 1η θέση κατέκτησε η Ιωάννα Γερασιμάτου του Ολυμπιακού. Στον τελικό νίκησε τη Βασιλική Ηλιοπούλου με 3-0 σετ (11-9, 11-5, 11-4). Σε κάθε κατηγορία διεξήχθη και «μικρός» τελικός, αλλά όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις χάλκινο μετάλλιο πήραν και οι 4οι της κατάταξης.

Οι συμμετοχές χωρίστηκαν σε 40 παμπαίδες, 16 παγκορασίδες, 36 παίδες, 6 κορασίδες και 14 νέους. Είχαν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κοζάνη, τη Βέροια, την Έδεσσα, την Καβάλα, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Φλώρινα και τη Δράμα. Πήραν μέρος αρκετά παιδιά, που βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης, ενώ το σύστημα διεξαγωγής, που προέβλεπε γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις στη δεύτερη, έδωσε σε όλους την ευκαιρία για πολλά παιχνίδια. Την οργανωτική επιτροπή συγκρότησαν οι Αναστασία Κοκκίνου (πρόεδρος), Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), Θανάσης Στάθης και Νίκος Οικονόμου.

Αναλυτικά όλοι οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ:

1. Λευτέρης Σβαρνάς (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

3. Πάρις Ζώνιος (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. Χρήστος Ξανθόπουλος (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Αριστείδης Βραζιτούλης (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Κωνσταντίνος Αλμπανάκης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

4. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Παμφίλη Σούντου (Ρουφ 80)

3. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

4. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Αλικιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Γιώργος Ηλιόπουλος (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Καλλιόπη-Αντωνία Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

                                                

Φωτό 1: Γενική άποψη του γυμναστηρίου στο Μέτσοβο στη διάρκεια των αγώνων

Φωτό 2: Η αφίσα του ανοιχτού πρωταθλήματος μικρών ηλικιών

Φωτό 3: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης βραβεύει τον Δήμο Μετσόβου στο πρόσωπο του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου

Φωτό 4: Η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απονέμει, δια του προέδρου της Χρήστου Τριγωνά, τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Χριστοφοράκη για τη συνεχή αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού στα όπεν της Βόρειας Ελλάδας

Φωτογραφίες Δημήτρης Κατής

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ