Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες στα διασυλλογικά των τοπικών κατηγοριών

Aris Voulas_ginaikes

Aris Voulas_ginaikesΣε όλες τις περιοχές της χώρας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών επιτραπέζιας Vlaxakis panigirismosαντισφαίρισης. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συγκέντρωσε όλα τα αποτελέσματα και το γραφείο Τύπου σάς παρουσιάζει τις πρωταθλήτριες ομάδες, όπως και άλλες που πρωταγωνίστησαν σε Αττική και περιφέρεια. Η επόμενη και τελευταία φάση για τις διασυλλογικές κατηγορίες της φετινής σεζόν είναι τα μπαράζ για την Α1 και την Α2, όπως και οι αντίστοιχοι αγώνες της Β΄Εθνικής, που θα γίνουν το διήμερο 20-21 Απριλίου. Πριν δούμε  συνοπτικά πως τελείωσαν τα τοπικά πρωταθλήματα να σημειώσουμε ξανά ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση www.httf.gr και στην ενότητα «αποτελέσματα».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στη Β΄Εθνική ανδρών Αττικής αναδείχτηκε νικητής ο Άρης Νικαίας με 33 βαθμούς. Η 2η θέση κρίθηκε στην ισοβαθμία υπέρ της Αθηνάς Μαγκουφάνας. Μάζεψε 32 βαθμούς, όπως και ο Έσπερος Καλλιθέας, αλλά στα συνολικά σετ των δύο μεταξύ τους αγώνων ήταν καλύτερη με 24-22. Και οι δύο ομάδες πάντως, πάνε στα μπαράζ ανόδου, όπως φυσικά και ο πρωταθλητής Άρης.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο κυριάρχησε ο Α.Ο. Νέμεσις με 27 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Αίας Ευόσμου, ευνοημένος από ισοβαθμία με τις Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς στους 25 βαθμούς. Είχε νικήσει και στον 1ο και στον 2ο γύρο.

Στον 2ο όμιλο επικράτησε ο Α.Ο. Πολύγυρου με 28 βαθμούς. Δεύτερος κατατάχθηκε ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 25 βαθμούς και 3ος ο Απόλλων Καλαμαριάς με 23 βαθμούς αντίστοιχα. Ακολούθησαν τα χιαστί των δύο πρώτων και τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας, στα αποτελέσματα των οποίων έχουμε αναφερθεί.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου οι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Στον 1ο όμιλο επιβλήθηκε η Άνοδος Πατρών με 12 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Αρίων Αμαλιάδας με 10 και 3ο το Αιγαίο Α.Α.Ε.Α. με 7 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών κατέκτησε την πρωτιά με 16 βαθμούς. Στη 2η  θέση βρέθηκαν οι Φοίνικες Πάτρας με 14 και στην 3η ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών με 12 βαθμούς.

Στον 3ο όμιλο πρώτευσε ο Α.Ο. Γαλήνη με 15 βαθμούς. Η ΑΕΚ Πατρών και η Αναγέννηση Πατρών τερμάτισαν μαζί στη 2η θέση με 13 βαθμούς και με βάση τα συνολικά σετ στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν καλύτερη η Α.Ε.Κ..

Στον 4ο όμιλο ο Ολυμπιακός Άσσου ήταν νικητής με 16 βαθμούς. Έπονταν ο ΑΣ Ίκαρος Λουτρακίου με 14 και ο Σ.Α. Τρίπολης 11 βαθμούς. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη (7-5) σε ισοβαθμία με τον Α.Σ. Βέλου «ο Διαγόρας». Η 1η ομάδα από τον κάθε όμιλο μετείχε στην τελική 4άδα για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δυτικής Ελλάδας και η εξέλιξη είναι γνωστή με τον Ίφιτο να παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά μπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας ο Παγχιακός πρώτευσε, όπως έχουμε αναφέρει προ μηνών, στον όμιλο της Χίου. Στην Κρήτη έκανε το ίδιο ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου με 8 βαθμούς και πίσω του βρέθηκαν ο Ο.Α. Χανίων 2000 και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου με 6 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι στα τελικά μπαράζ της Αθήνας πέρασε το σωματείου του Ηρακλείου αντιμετωπίζοντας και τον Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Στη Β΄Εθνική Θράκης αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που ως γνωστόν εξασφάλισε αργότερα και την πρόκριση στα μπαράζ. Στο τοπικό πρωτάθλημα συγκέντρωσε 16 βαθμούς έναντι 14 του Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης. Την 3η θέση κατέλαβε ο Ατρόμητος Άβαντα από ισοβαθμία με τον Α.Σ. Πετεινοί Κομοτηνής στους 11 βαθμούς. Στα μεταξύ τους είχε απολογισμό 7 επί μέρους ματς υπέρ και 5 κατά.

Στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και χωρίς να κάνει ήττα ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 20 βαθμούς. Πιο πίσω ήταν ο ΑΣΕΑ Δράμας με 18 και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Κορωναίος με 16 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας πήρε την 1η θέση ο Ο.Ε.Α. Βέροιας με 18 βαθμούς (αργότερα πήρε και τη 2η προνομιούχο θέση στα προμπαράζ της Β. Ελλάδας). Ο ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων και οι Σάρισες Φλώρινας βρέθηκαν μαζί στο 2ο σκαλοπάτι με 17 βαθμούς και ήταν καλύτερη η ομάδα της Ηπείρου με 5-4 στα επί μέρους ματς των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας η κορυφή κρίθηκε σε ισοβαθμία δύο ομάδων του Βόλου! Ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων και ο Γ.Σ. Βόλου είχαν από 23 βαθμούς, αλλά στα μεταξύ τους ο Απόλλων είχε 6 επί μέρους παιχνίδια υπέρ και 5 κατά και πήρε την πρωτιά. Με τον ίδιο τρόπο ξεκαθάρισε η 3η θέση, καθώς ο Σ.Φ.Φ. Η Άμιλλα ωφελήθηκε από την ισοβαθμία έναντι του Α.Γ.Ε.Α. Βόλου Κένταυρος (είχαν από 18 βαθμούς και 7-5 η Άμιλλα).

Στην Α΄Αττικής ανδρών κατέκτησε την 1η θέση ο Α.Ο. Καρέα με 26 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν Α.Ε.Κ., Α.Ε. Νέας Κηφισιάς και Α.Ν.Π.Ο. Αμοργού με 23 βαθμούς και αφού υπολογίστηκαν τα μεταξύ τους παιχνίδια προέκυψε ότι 2η ήρθε η ΑΕΚ (3 νίκες -1 ήττα) και 3η η Κηφισιά (2-2). Η ομάδα του Καρέα προάγεται αυτομάτως στη Β΄Εθνική. Η Α.Ε.Κ. και η Κηφισιά πρέπει να περιμένουν τα μπαράζ ανόδου στην Α2 διότι από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί αν θ’ ανέβει άλλη ομάδα από την κατηγορία, αν θα είναι μία ή αν θα είναι δύο.

Στη Β΄Αττικής ανδρών κρίθηκε σε ισοβαθμία η πρωτιά! Ο Α.Ο. Άρης 2006 και ο Α.Ο. Διόνυσου είχαν από 34 βαθμούς και μέτρησαν τα μεταξύ τους ματς. Είχαν από μία νίκη, αλλά στα επί μέρους παιχνίδια ήταν καλύτερος ο Άρης με 6 υπέρ και 4 κατά κι έτσι κατακτά το κύπελλο. Ο Διόνυσος αρκείται στη 2η θέση, ενώ 3ος ήρθε ο Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά, που επίσης ευνοήθηκε σε ισοβαθμία με τον Αθηναϊκό στους 32 βαθμούς.

Στη Γ΄Αττικής ανδρών ανακηρύχτηκε νικητής με το απόλυτο των επιτυχιών και 20 βαθμούς ο Πανελλήνιος Γ.Σ.. Η Ν.Ε. Μεγαρίδος κατέλαβε τη 2η θέση με 17 βαθμούς και ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων την 3η με 16.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής συναντάμε νέα ισοβαθμία στην κορυφή. Ο Α.Ο. Άρης Βούλας είχε τους ίδιους βαθμούς (35) με τον Α.Ο. Ελληνικού, υπερίσχυσε όμως στα επί μέρους ματς των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Ήρθε 1ος με 5 ματς υπέρ και 4 κατά, ενώ το Ελληνικό ακολούθησε στη βαθμολογία ο Α.Ο. Διόνυσου με 30 βαθμούς. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίθηκαν στα μπαράζ ανόδου.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε ένας όμιλος, που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΣ Εχέδωρος με 9 βαθμούς. Δεύτερη ήρθε η Ένωση Αρμενίων με 8 και 3ος ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 5 βαθμούς. Παίζοντας με τη νικήτρια από τη Θεσσαλία ο Εχέδωρος έχασε αργότερα την πρόκριση στα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου και τον ενιαίο όμιλο ήταν 1ος και αήττητος ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας με 28 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Φαέθων με 24 και η Άνοδος Πατρών με 23 βαθμούς. Η τελευταία είχε ισοβαθμία με τον Ίφιτο (7-4 επί μέρους των μεταξύ τους αγώνων). Η Παγώνα πέρασε απευθείας στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας η Δύναμη Λάρισας επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου με 4-1 και 4-0 και αγωνίστηκε πρόσφατα στα προμπαράζ της Θεσσαλονίκης.

Στη Β΄Εθνική Θράκης γυναικών κατέκτησε την 1η θέση η Φιλία Ορεστιάδας με 7 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Φάρος Αλεξανδρούπολης με 6 και ο Ατρόμητος Άβαντα με 5 βαθμούς.

Στη Β΄ Εθνική Δυτικής Μακεδονίας κυριάρχησε με το απόλυτο των νικών και 16 βαθμούς ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας. Μετά προέκυψε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, του Ο.Ε.Α. Βέροιας και του Σ.Ε.Α. Κοζάνης στους 12 βαθμούς. Αφού υπολογίστηκαν τα μεταξύ τους ματς ήρθε 2η η Βέροια (11 υπέρ-10 κατά), 3ος ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και 4η η Κοζάνη (10-13).

Στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας…έκοψε πρώτος το νήμα ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας με 8 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε η Ακαδημία Δράμας με 6 και την 3η ο Σ.Ε.Α. Μονομάχοι Δράμας με 4 βαθμούς. Οι νικήτριες από τη Θράκη, τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία είχαν προκριθεί στα μπαράζ της Β. Ελλάδας, όπου θυμίζουμε ότι πρώτευσε η Έδεσσα, ενώ ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών».

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας έχουμε γράψει από καιρό για το φινάλε του ομίλου της Χίου, όπου επικράτησε ο Παγχιακός Γ.Σ.. Στην Κρήτη ο Ο.Α. Χανίων 2000 πήρε την πρωτιά μετά από δύο άνευ αγώνα νίκες κόντρα στο συγγενικό σωματείο του Ο.Α. Χανίων. Στα προμπαράζ Λοιπής χώρας όμως, θυμίζουμε ότι δεν «κατέβηκε», όπως απείχε και ο Γ.Α.Σ. Λέσβου, που δεν χρειάστηκε να δώσει νωρίτερα προκριματικούς αγώνες στο νησί. Έτσι, την πρόκριση για τα τελικά μπαράζ είχε πάρει χωρίς κανέναν κόπο ο Παγχιακός. 

Στην Α΄Αττικής γυναικών έφτασε στην πρωτιά ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς ευνοημένος από τριπλή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και την Αθλητική Ένωση Ποντίων Μελισσίων! Είχαν από 17 βαθμούς, μέτρησαν τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες και η Ελευσίνα υπερίσχυσε με 3 νίκες και 1 ήττα. Δεύτερος κατετάγη ο Παναθηναϊκός (2-2) και 3η η Ελευσίνα (1-3).

 

Φωτό 1: Η πρωταθλήτρια της Β΄Εθνικής γυναικών ομάδα του Άρη Βούλας. Από αριστερά Φοίβη Πεχλιβανίδη, Έλλη Φίσερ, Φρόσω Τσαχάκη, Στέλλα Πατεράκη, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και ο προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

Φωτό 2: Ο 13χρονος Νίκος Βλαχάκης βασικός συντελεστής στον τίτλο του Α.Ο. Καρέα στην Α΄Αττικής ανδρών (φωτό Βασίλης Καραουλάνης)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ