Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έξω από την 4άδα των πλέι οφ στη Σουηδία η Στόρφορς των Χριστοφοράκη, Εξάρχου

Storfors

StorforsΜε τον τελευταίο στόχο της ομάδας τους να μένει απραγματοποίητος η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου ολοκλήρωσαν τη φετινή παρουσία τους στο σουηδικό πρωτάθλημα. Έχοντας προκριθεί στην τελική 6άδα της σούπερ κατηγορίας η Στόρφορς μετείχε στο πρώτο κομμάτι των πλέι οφ, όμως γνώρισε δύο ήττες από την Άνγκμπι και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά. Είχε τερματίσει στην 3η θέση μετά το τέλος των δύο πρώτων φάσεων του πρωταθλήματος και μετά από την εξέλιξη στα πλέι οφ αρκέστηκε τελικά στις θέσεις 5-6. Στο μεταξύ, τελείωσε η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας με τη Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη να κλείνει αήττητη τα παιχνίδια της και να κρατάει τη 2η θέση. Τα πλέι οφ της πρώτης 4άδας θ’ αρχίσουν προς τα τέλη Απριλίου. 

Στην τελική διαδικασία για την ανάδειξη πρωταθλητή στην 1η κατηγορία της Σουηδίας η Μαλαρενέρτζι και η Έσλοβς πέρασαν απευθείας στα ημιτελικά και περίμεναν τις νικήτριες από τα δύο ζευγάρια των υπόλοιπων ομάδων της 6άδας. Όποια θα έφτανε πρώτη στις δύο νίκες θα έπαιρνε την πρόκριση. Η Στόρφορς κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Άνγκμπι, που είχε καταλάβει την 4η θέση μετά τις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης. Είχε ηττηθεί και στην κανονική διάρκεια από τη συγκεκριμένη ομάδα, το έργο της ήταν πολύ δύσκολο και τελικά γνώρισε δύο ακόμα ήττες με 5-2 και 5-3 κι έμεινε έξω από τη συνέχεια.

Στον πρώτο αγώνα, την περασμένη Τετάρτη, η Εξάρχου είχε δώσει το προβάδισμα στη Στόρφορς νικώντας 3-2 σετ τη Μαρία Ένγκελσον. Ακολούθως έχασε 3-1 από την Καρολίν Βέρσαλ, ενώ η Χριστοφοράκη υπέστη τρεις ήττες. Πρώτα από τη Λίντα Μπέργκστρομ με 3-1 σετ κι έπειτα από τη Ένγκελσον με 3-1 και τη Βέρσαλ με 3-2.

Στη δεύτερη αναμέτρηση, την Παρασκευή, η Εξάρχου κατέβαλλε τη Λίνεα Χολμ με 3-1 σετ, όμως κάμφθηκε με το ίδιο σκορ από τη Βέρσαλ και τη Μπέργκστρομ. Η Χριστοφοράκη ηττήθηκε στο εναρκτήριο ματς από τη Βέρσαλ με 3-1 σετ και ακολούθως νίκησε 3-1 σετ τη Μπέργκστρομ.  

Η ιστοσελίδα της σουηδικής ομοσπονδίας του αθλήματος δημοσίευσε και στατιστικά με τις συνολικές νίκες και ήττες των αθλητριών των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Οι Ελληνίδες διεθνείς έχουν θετικό πρόσημο στον απολογισμό τους, πάντως σίγουρα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Η Μαρία Χριστοφοράκη εμφανίζει 25 νίκες και 16 ήττες, οι οποίες χωρίζονται σε 12-5 στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, 12-7 στη δεύτερη και 1-4 στα πλέι οφ. Η Φιλαρέτη Εξάρχου παρουσιάζει 22 νίκες και 19 ήττες. Είχε 11-8 στην πρώτη φάση, 9-8 στη δεύτερη και 2-3 στα πλέι οφ. Η στατιστική της Χριστοφοράκη ήταν η καλύτερη γενικά για τη Στόρφορς και μετά έρχεται αυτή της Αγγλίδας Χάνα Χικς, η οποία τελείωσε το πρωτάθλημα με 22 νίκες και 16 ήττες.     

Στις 5 Απριλίου έγινε η 10η και τελευταία στην κανονική διάρκεια, αγωνιστική για τη Serie A του ιταλικού πρωταθλήματος γυναικών. Η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη κράτησε την τιμητική 2η θέση, αλλά και το αήττητο εμφανίζοντας 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Σαντονατέζε κι έναν περισσότερο από την 3η της κατάταξης Κορτεματζιόρε, την οποία πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει στα έξτρα ματς της πρώτης 4άδας. Στο φινάλε των αγωνιστικών η Νορμπέλο επικράτησε στην έδρα της του Ζευς με 4-2. Η Παπαδάκη πέτυχε δύο νίκες απέναντι στην πολιτογραφημένη Ιταλίδα Γουέι Τζιαν με 3-1 σετ και την Ιταλίδα Ρομπέρτα Πέρνα με 3-0. Ο προσωπικός απολογισμός της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην κανονική διάρκεια της 1ης κατηγορίας είναι εξαιρετικός. Παίζοντας σε όλα τα ματς είχε 15 νίκες και 4 ήττες. Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ είναι να γίνουν προς τα τέλη Απριλίου, οι επαναληπτικοί στις αρχές Μαΐου και οι ομάδες που θα συμπληρώσουν δύο νίκες θα περάσουν στον τελικό.

Τέλος, στη 2η κατηγορία της Γερμανίας και την περιφέρεια του Βορρά η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου έδωσε την Κυριακή το προτελευταίο παιχνίδι της. Αντιμετώπισε εντός έδρας την Άλτενα κι επιβλήθηκε εύκολα με 9-0. Ανέβηκε έτσι στη 5η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς και ολοκληρώνει τους αγώνες της την ερχόμενη Κυριακή 14 του μήνα. Εναντίον της Άλτενα ο Παπαδημητρίου, που δίνει τα τελευταία του παιχνίδια με τη φανέλα της Κολωνίας ύστερα από τη μεταγραφή του στην (επίσης γερμανική) Μπράκβερντ, νίκησε αρχικά στο διπλό με παρτενέρ τον Μάρκους Στέινφελντ και αργότερα ξεπέρασε με 3-2 σετ το εμπόδιο του Γιοσιχίρο Οζάβα.

 

Φωτό: Τα στελέχη της Στόρφορς σε πλήρη παράταξη πριν από αγώνα της ομάδας. Η Εξάρχου διακρίνεται άκρη αριστερά και η Χριστοφοράκη δεξιά.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ