Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό παίδων Τσόπελας/Αντωνιάδης στο όπεν της Μάλτας

Tsopi-Antoni aponomi_Malta

Tsopi-Antoni aponomi_MaltaΈνα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν τελικά η πολύ καλή συγκομιδή της ελληνικής πλευράς από το διεθνές τουρνουά της Μάλτας, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Κοτονέρα. Μετά την 3η θέση στο ομαδικό παίδων ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας κατέκτησαν πριν από λίγη ώρα τη 2η θέση στο διπλό παίδων, άξιζαν δε να βρεθούν και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Κάμφθηκαν στα πέντε σετ από αθλητές του Κατάρ, πάντως για πρώτη φορά στα χρονικά των Global Junior Circuit είχε η Ελλάδα εκπροσώπηση σε τελικό! Με τη σπουδαία διάκρισή τους οι δύο 15άχρονοι αθλητές δίνουν ελπίδα στο αύριο του ελληνικού πινγκ πονγκ σε μία εποχή με πολύ αρνητικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος! Παράλληλα αποκτούν κι αυτοί νέα κίνητρα ώστε να προσπαθήσουν κι άλλο για την πρόοδό τους. Αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννη Κορδούτη και πέρα από τον τελευταίο και τους πρωταγωνιστές τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε ακόμα στα σωματεία και στους γονείς των αθλητών και γενικά σε όσους βοηθούν για την αγωνιστική τους εξέλιξη.

Τα παιδιά είχαν μπει και στα ταμπλό του απλού. Τελικά, ήρθαν δύο καλά πλασαρίσματα από τον Τσόπελα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο απλό παίδων και το απλό νέων. Θυμίζουμε εξάλλου, ότι πέρα από την πετυχημένη αγωνιστική παρουσία η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε θαυμάσια εκπροσώπηση και σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης ήταν στο όπεν της Μάλτας διευθυντής αθλήματος (competition manager) από τη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.).

Malta apostoliΤο διπλό παίδων είχε αρχίσει από τον γύρο των «16» και το ελληνικό δίδυμο είχε περάσει bye στα προημιτελικά. Εκεί απέκλεισε χτες τους Σουηδούς Μάρτιν Φρις/Τραλς Μόρεγκαρντ με 3-0 σετ και σήμερα το μεσημέρι στα ημιτελικά με νέα πολύ καλή συνεργασία και σταθερή απόδοση κατέβαλλε και τους Άγγλους Μάρκους Τζάιλς/Τομ Γιάρβις με 3-1 σετ (11-9, 7-11, 11-7, 11-5). Μπροστά ήταν πια η πρόκληση του χρυσού μεταλλίου και απέναντι στους Γιασίμ Αλ-Σαναντί και Αμπντουλραχμάν Αλ-Ναγκάρ από το Κατάρ οι αθλητές του Δ.Α.Ο. Ταύρου τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Στο τέλος λύγισαν με 3-2, όμως απέσπασαν δικαιολογημένα το χειροκρότημα απ’ όλους τους θεατές. Αντωνιάδης και Τσόπελας έχασαν στην παράταση το 1ο σετ, πήραν το 2ο αν και έχαναν με 8-3 κι έκαναν επίσης εντυπωσιακό comeback στο 3ο όταν στο 2-5 όχι μόνο ισοφάρισαν άμεσα, αλλά έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με διαδοχικούς πόντους! Στο 4ο σετ οι Ασιάτες αγωνίστηκαν καλύτερα και το καθοριστικό 5ο σετ πήγαινε στη μεγαλύτερη διάρκειά του πόντο-πόντο. Όταν τα ζευγάρια άλλαξαν πλευρά οι Έλληνες ήταν έναν πόντο πίσω (4-5), μετά ισοφάρισαν, όμως Ναγκάρ/Σαναντί έκαναν αργότερα το 9-7 και είχαν πια και ψυχολογικά το πάνω χέρι (11-13, 11-9, 11-5, 6-11, 7-11). Σημειώνεται ότι οι διεθνείς μας είχαν νικήσει 3-1 σετ την Παρασκευή τους ίδιους αντιπάλους στο διπλό του ημιτελικού Ελλάδα-Κατάρ στο ομαδικό. Να προστεθεί ότι πολλοί φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν την εξέλιξη του τελικού σε livescoring στο internet, πρόγραμμα που ρύθμισε εκ της θέσεώς του ο Δημοσθένης Μεσσήνης.  

Τα ταμπλό στο αγώνισμα του απλού ξεκινούσαν από τον γύρο των «16» με τη διαφορά ότι στους παίδες οι νικητές αναδεικνύονταν με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ» και στους νέους με το σύστημα «ο καλύτερος των επτά σετ».

Στο απλό παίδων ο Τσόπελας κατέβαλλε στον 1ο γύρο τον Σλοβάκο Άνταμ Μπρατ με 3-0 σετ (11-7, 11-2, 11-7) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά με 3-0 από τον Αμπντουλραχμάν Αλ-Ναγκάρ από το Κατάρ (7-11, 7-11, 10-12). Από τον ίδιο αθλητή είχε χάσει και στο ομαδικό. Ο Αντωνιάδης κάμφθηκε στη 16άδα από τον Άγγλο Τομ Γιάρβις με 3-1 σετ (6-11, 7-11, 11-8, 11-13). Με αυτό το σκορ είχε χάσει από τον ίδιο αθλητή και στα προκριματικά του ομαδικού.

Στο απλό νέων ο Τσόπελας ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο του Νορβηγού Εσκίλντ Γιόργκενσεν με 4-2 σετ  (6-11, 14-12, 11-7, 5-11, 12-10, 11-6) και στην 8άδα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Άγγλου Σάμουελ Γουόκερ με 4-0 (3-11, 1-11, 3-11, 1-11). Ο 18άχρονος Γουόκερ ήταν 1ο φαβορί του αγωνίσματος και στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των νέων βρίσκεται στο νούμερο 27. Ο Αντωνιάδης έχασε στον 1ο γύρο από τον Δανό Άντερς Λιντ με 4-2 σετ (3-11, 11-4, 6-11, 7-11, 11-7, 10-12). Να σημειώσουμε ότι παίζοντας και με τους νέους οι δύο επίλεκτοι αθλητές είχαν ξεκάθαρα θετικό πρόσημο στον συνολικό απολογισμό. Ο Τσόπελας εμφάνισε 7 νίκες και 3 ήττες και ο Αντωνιάδης 5 νίκες και 3 ήττες.

                                                          

Δύο φωτογραφίες, που έστειλε από τη Μάλτα στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

Φωτό 1: Ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας ποζάρουν περήφανοι με τα ασημένια μετάλλια στο στήθος μετά την απονομή στο διπλό παίδων στο τουρνουά της Μάλτας.

Φωτό 2: Οι δύο αθλητές στο γυμναστήριο των αγώνων έχοντας αριστερά τον Γιάννη Κορδούτη και δεξιά τον Δημοσθένη Μεσσήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ