Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που πρώτευσαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών

Μετά τα πρωταθλήματα της Α΄Αττικής γυναικών, της Γ΄Αττικής ανδρών και της Β΄Εθνικής στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά, έφτασαν στο τέλος τους και τα υπόλοιπα διασυλλογικά πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μάλιστα, διεξάγονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τα μπαράζ για την άνοδο από τη Β΄Εθνική στην Α2 εθνική κατηγορία και προκαλούν έντονο ενδιαφέρον. Ας δούμε στα πρωταθλήματα, τα οποία ολοκληρώθηκαν τελευταία, ποιες ομάδες πρωταγωνίστησαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες, που δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στη Β΄ Εθνική ανδρών Αττικής αναδείχτηκε νικήτρια η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, η οποία συγκέντρωσε 35 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Α.Σ. Η Πρόοδος και την 3η ο Έσπερος Καλλιθέας. Ισοβάθμησαν στους 32 βαθμούς, αλλά η Πρόοδος υπερίσχυσε στα επί μέρους παιχνίδια των μεταξύ τους αναμετρήσεων με 7-6. Και οι τρεις προαναφερόμενες ομάδες πάντως, θα διεκδικήσουν την προαγωγή στην παραπάνω κατηγορία στα μπαράζ.

Στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής κατέκτησε τον τίτλο το Ρουφ 80. Είχε το απόλυτο των νικών και μάζεψε 28 βαθμούς. Δεύτερος κατετάγη ο ΑΟ Καρέα με 25 βαθμούς και 3ος ο ΑΟ Ελληνικού με 24. Μαζί με το Ρουφ θα διεκδικήσει το καλύτερο στα μπαράζ και ο Α.Ο. Καρέα.

Στην Α΄Αττικής ανδρών πήρε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα ο ΑΟ Αγίας Βαρβάρας (36 βαθμοί). Τον ακολούθησαν ο ΑΟ Ανθούπολης με 33 βαθμούς και ο ΑΣ Πέρα 2005 με 32.

Στη Β΄Αττικής ανδρών είναι πρωταθλητής ο ΑΟ Ελληνικού, που εμφάνισε μόνο νίκες και 28 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο ΟΦΝ Ιωνίας, ο οποίος ευνοήθηκε έναντι του ΑΟ Καρέα στην ισοβαθμία στους 24 βαθμούς (6-5 στα επί μέρους ματς στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις).

Από τα προ-μπαράζ της Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας ανδρών δύο ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην αντίστοιχη τελική διαδικασία του Σαββατοκύριακου. Ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Στα μπαράζ της Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Ο Απόλλων κυριάρχησε στο 1ο νικώντας 4-2 τον Αίαντα Ευόσμου και 4-0 τον ΟΕΑ Βέροιας, ενώ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πρώτευσε στο 2ο επικρατώντας 4-0 και του ΑΣΕΑ Καβάλας και του ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου.

Νωρίτερα, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, διεξήχθησαν αγώνες σε τέσσερις περιοχές: Στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο γκρουπ: Ο Απόλλων Καλαμαριάς επιβλήθηκε στο 1ο γκρουπ με 28 βαθμούς, αφήνοντας 2ο τον Αίαντα Ευόσμου με 26 και 3ο τον ΑΟ Πολύγυρου με 23 (ισοβάθμησε με Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς και είχε 7-4 υπέρ του στις μεταξύ τους συναντήσεις). Στο 2ο γκρουπ ο ΠΑΣ Εχέδωρος ήταν νικητής χωρίς ήττα και με 28 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 26 και 3ος ο ΜΑΣ Αετός με 21.

Στη Θράκη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν συνάντησε δυσκολίες. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς για την πρωτιά και τον ακολούθησαν ο ΓΑΣ Ατρόμητος Άβαντα με 14 και οι Πετεινοί με 11 βαθμούς (η ομάδα της Κομοτηνής είχε 7 ματς υπέρ και 5 κατά στην ισοβαθμία με το Δημοκρίτειο).

Στη Θεσσαλία κατέκτησε την 1η θέση ο ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου με 23 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Γ.Σ. Βόλου με 21 και 3ος με τους ίδιους βαθμούς ο Α.Σ. Δύναμη Λάρισας (7-5 στα μεταξύ τους επί μέρους παιχνίδια το σωματείο του Βόλου).

Στην Ανατολική Μακεδονία κυριάρχησε ο ΑΣΕΑ Καβάλας με 16 βαθμούς και πίσω του βρέθηκαν ο ΑΣΕΑ Δράμας με 14 και ο ΑΣΕΑ Κορωναίος με 12. Στη Δυτική Μακεδονία η κατάταξη είχε 1ο τον ΟΕΑ Βέροιας με 19 βαθμούς, 2ο τον ΣΕΑ Κοζάνης με 18 και 3ο τον ΟΕΑ Έδεσσας με 16.

Στη Δυτική Ελλάδα πρωτεύσαν, όπως είχαμε γράψει, οι Φοίνικες Πάτρας, στη λοιπή χώρα ο ΟΑ Χανίων 2000 και θα εκπροσωπήσουν κι εκείνοι την περιοχή τους στα μπαράζ.

Στις γυναίκες και στα προ-μπαράζ της Β΄Εθνικής για τη Βόρεια Ελλάδα ανακηρύχτηκε νικητής ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και πηγαίνει στα μπαράζ ανόδου. Στον καθοριστικό αγώνα νίκησε 4-3 τον ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων , ενώ δεν «κατέβηκε» ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στον όμιλο της Θεσσαλονίκης, η πρωτιά κρίθηκε στην ισοβαθμία υπέρ του ΑΣ Πέρα, ο οποίος είχε 5 σετ υπέρ και 4 κατά από τους αγώνες με τον Εχέδωρο . Την 3η θέση κατέλαβε η Ένωση Αρμενίων με 4 βαθμούς.

Στη Θράκη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ατρόμητου (4-2 το σκορ και 4 έναντι 2 οι βαθμοί).

Τέλος, και στη Δυτική Μακεδονία οι ισοβαθμίες χαρακτήρισαν τις πρώτες θέσεις. Ο ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων πήρε την πρωτιά με 15 βαθμούς. Ο ΟΕΑ Βέροιας μπορούσε να βρεθεί στη θέση του, όμως ήταν χειρότερος στον συντελεστή των σετ (17 υπέρ και 18 κατά) και αρκέστηκε στο 2ο σκαλοπάτι.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αναγέννηση Πατρών πρώτευσε στη Δυτική Ελλάδα, ο ΑΣΕΑ Χίος στη λοιπή χώρα και οι δυο τους πηγαίνουν το Σαββατοκύριακο στα μπαράζ ανόδου.

Συνοπτικά λοιπόν, στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 θα πάρουν μέρος επτά ομάδες ανδρών και πέντε γυναικών. Στους άνδρες είναι η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, η Πρόοδος, ο Έσπερος Καλλιθέας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, οι Φοίνικες Πάτρας και ο ΟΑ Χανίων 2000. Στις γυναίκες το Ρουφ 80, ο Α.Ο. Καρέα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Αναγέννηση Πατρών και ο ΑΣΕΑ Χίος.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στην αίθουσα SΤAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας διεξήχθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η τακτική γενική συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παραβρέθηκαν 28 εκπρόσωποι σωματείων. Προήδρευσε ο εκπρόσωπος του ΓΝΟ Άρης Νικαίας Γιώργος Χαλκίδης, ενώ γραμματέας ήταν η εκπρόσωπος του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά Καίτη Σπανού. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση του οικονομικού απολογισμού, όπως και του ισολογισμού της ομοσπονδίας για την οικονομική χρήση του 2011, τα οποία ψηφίστηκαν παμψηφεί εκτός από μία λευκή ψήφο. Ομόφωνα εγκρίθηκαν τροποποιήσεις και εναρμονίσεις των κανονισμών της ομοσπονδίας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τα σωματεία Φαέθων Α.Ο., Α.Σ. Προμηθέας και Α.Ο. Φάρος διοργανώνουν με την υποστήριξη της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανοιχτό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τίτλο «Πασχαλινό τουρνουά ανδρών-γυναικών». Το όπεν θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Απριλίου στον χώρο της Τοπικής Επιτροπής, στο γυμναστήριο της Πάτρας ΠΕΑΚ Τόφαλος, αφορά μόνο στο απλό και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες, αλλά και όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με το άθλημα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 12:00 και κατατίθενται με e-mail στη διεύθυνση nikosk@olympia-oliveoil.com ή και τηλεφωνικά στο 6974 555718. Οι κληρώσεις θα λάβουν χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας στο γυμναστήριο των αγώνων με τους παρόντες, στις 10 θ’ αρχίσει το απλό ανδρών και στις 11:30 το απλό των γυναικών. Στόχος του πρωταθλήματος είναι να δώσουν οι αθλητές όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες, ενώ τα έπαθλα για τους νικητές θα είναι προσφορές από τα προαναφερόμενα σωματεία, όπως και από το κατάστημα-χορηγός της εκδήλωσης gpSportsClub.

Για κάθε συμμετέχοντα το παράβολο αγώνων είναι 3 ευρώ και μπορεί να το καταθέσει στον χώρο των αγώνων μέχρι την έναρξη της κλήρωσης. Για οποιαδήποτε πληροφορία είναι διαθέσιμοι ο Νίκος Καρυτινός στο τηλέφωνο 6974 555718 και στη γραμματεία της Τ.Ε. η Μαρία Χατζηφώτη 2610 335141. Πληροφορίες για το τουρνουά, τον αριθμό και τα ονόματα των συμμετεχόντων μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.faethonpatras.gr .

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ