Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Κάιρο από αύριο τα αδέρφια Παπαδάκη για το επαμειβόμενο όπεν της Αιγύπτου

188 national_team

188 national_teamΣτο Κάιρο μεταβαίνουν αύριο Τετάρτη τα αδέρφια Παπαδάκη, η 24χρονη Αγγελίνα και ο 19χρονος Γιάννης, για να πάρουν μέρος στο επαμειβόμενο όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αιγύπτου, το οποίο θα διεξαχθεί εκεί από τις 21 έως τις 24 του μήνα. Το καθιερωμένο τουρνουά είναι το πέμπτο φετινό στη σειρά World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και το δεύτερο που θα έχει ελληνική συμμετοχή μετά από εκείνο της Αυστρίας τον περασμένο Ιανουάριο. Οι αγώνες έχουν και την επωνυμία Euro Africa Challenge Series και θα συγκεντρώσουν 73 αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής. Σίγουρα ο αριθμός των συμμετοχών δεν είναι τόσο μεγάλος όσο στα σημαντικότερα World Tour και θα λείψουν αθλητές από κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος (όπως Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία, Κορέα), ωστόσο το ουσιαστικό είναι ότι οι δύο διεθνείς θα έχουν την ευκαιρία για πολύ χρήσιμο αγωνιστικό τεστ.

Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών Αγγελίνα Παπαδάκη θα επανεμφανιστεί σε τουρνουά της μεγάλης κατηγορίας ύστερα από 2,5 χρόνια. Τελευταία φορά αγωνίστηκε τον Νοέμβριο του 2010 στο ProTour (η προηγούμενη ονομασία των WorldTour) της Πολωνίας. Ακολούθησε η αποχώρησή της από την εθνική ομάδα για ικανό χρονικό διάστημα και τώρα με τη συμμετοχή της στο Κάιρο αναμένεται να ξαναμπεί στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Η Παπαδάκη αγωνίζεται φέτος στην ιταλική Νορμπέλο, ομάδα 1ης κατηγορίας.

Ο Γιάννης Παπαδάκης θα ζήσει καινούργια εμπειρία, καθώς θα μετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες ανδρών-γυναικών στο εξωτερικό. Το 2012 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό νέων και λίγο καιρό μετά πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Σβέσατ. Ανήκει στον Α.Ο. Πεύκης και βρίσκεται στο νούμερο 5 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των Νέων ανδρών.

Τα αδέρφια θ’ αρχίσουν μεθαύριο την προσπάθειά τους από τα προκριματικά γκρουπ του απλού. Στους άνδρες το κυρίως ταμπλό θα είναι των «32» και θα έχει 8 απευθείας προκρίσεις, ενώ στις γυναίκες θα είναι των «16» και θα βρεθούν κατευθείαν εκεί 4 φαβορί. Ο Παπαδάκης θα πάρει μέρος και στους αγώνες για αθλητές κάτω των 21 ετών, ενώ και τα δύο παιδιά θα κοιτάξουν να βρουν επί τόπου παρτενέρ για το διπλό ανδρών και διπλό γυναικών αντίστοιχα.

 

* Η Αγγελίνα Παπαδάκη σε forehand top spin σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. (φωτογραφία Πέτρος Γιαννακούρης).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ