Μήνυμα του Μανώλη Κολυμπάδη-προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων

Κolimpadis 2Φίλες και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης,

Η χτεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για το αγαπημένο μας άθλημα όπως και πολλές άλλες στη διάρκεια των τελευταίων 10ετιών.

Οι εθνικές μας ομάδες των ανδρών και των γυναικών με μεγαλειώδεις πραγματικά εμφανίσεις απέναντι σε δυνατούς, έμπειρους με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο άθλημα αντιπάλους, κατόρθωσαν και κράτησαν στα στιβαρά τους χέρια τα κεκτημένα. H εθνική μας των ανδρών παραμένει στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εθνική μας των γυναικών διατηρεί τη θέση της στη δεύτερη κατηγορία, ανάμεσα σε «μεγαθήρια» του αθλήματος, ενώ βρίσκεται σε φάση πλήρους ανανέωσης.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά είμαστε περήφανοι για τις αθλήτριες και τους αθλητές μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, στο βαρύ και φορτισμένο κλίμα των τελευταίων ημερών, που δημιουργήθηκε από τις ανακοινώσεις της πολιτείας για τις περικοπές των επιχορηγήσεων προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έδωσαν μάχες για να προασπίσουν την αγωνιστική τους αξία και αξιοπρέπεια, για να προστατεύσουν το  άθλημα που τους έχει αναδείξει και για να δώσουν, τέλος, το δικαίωμα σε όλους όσους από οποιοδήποτε μετερίζι το υπηρετούμε, να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη και προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μαζί με όλα τα άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα, είμαστε οι πιο έγκυροι πρεσβευτές της πατρίδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ζώντας στιγμές απίστευτα δύσκολες εξ αιτίας της πρωτόφαντης αυτής λαίλαπας που μαστίζει την πατρίδα, εμείς είμαστε ένα από τα ελάχιστα «προϊόντα» που μπορεί να εξάγει με ασφάλεια η χώρα αυτή στο εξωτερικό αναδεικνύοντας τις αστείρευτες δυνάμεις που διαθέτει η νεολαία της σε έμψυχο δυναμικό.

Αν τώρα στις δύο αυτές μεγαλειώδεις εμφανίσεις των εθνικών μας συγκροτημάτων προσθέσει κανείς και τις πάνω από 200 συμμετοχές μικρών σε ηλικία αθλητριών και αθλητών στο 7ο Ετήσιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα της Σίνδου, που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη μνήμη του αξέχαστου Γιάννη Κόκκινου, τότε θα γίνει εύκολα αντιληπτό το σθένος αλλά και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα μας.

Φίλες και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης,

Οι συνεργάτες μου κι εγώ στη διοίκηση της ομοσπονδίας θέλουμε να σας απευθύνουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες για όλα όσα κάνετε με κέφι, με μεράκι, με πείσμα και αγωνιστικότητα για να κρατήσουμε το άθλημά μας όρθιο. Όταν σε μέρα καθημερινή βλέπουμε στις κερκίδες της αίθουσάς μας στο ΣΕΦ να κάθονται αθλητές και αθλήτριες από μακρινές περιοχές της περιφέρειας έχοντας ταξιδέψει ώρες πολλές μαζί με γονείς, προπονητές και διοικητικά στελέχη των σωματείων τους με μοναδικό σκοπό να εμψυχώσουν του διεθνείς μας, αυτό μας γεμίζει με χαρά και συγκίνηση.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι αυτό που κάνουμε όλοι μας για την επιτραπέζια αντισφαίριση αξίζει πραγματικά τον κόπο και ότι οι μικρές ή οι μεγάλες θυσίες που ο καθένας μας προσφέρει για τον σκοπό αυτό δεν πάνε χαμένες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε όλοι σας, πόση δύναμη και κουράγιο μας δίνετε με τα όσα κάνετε για να στηρίξετε το άθλημα. Οι πράξεις σας δεν αφορούν στήριξη προσώπων, αφορούν  στήριξη ενός αγαθού που πάνω απ’ όλα προστατεύει τα παιδιά μας από τις μάστιγες της εποχής μας, ενισχύει την υγεία τους, τα μορφώνει και τους προσφέρει σωστή εκτόνωση, διέξοδο, ψυχαγωγία.

Σας καλώ και σας παρακαλώ να μείνουμε όλοι μαζί στις επάλξεις. Με ενότητα, μαχητικότητα και πίστη θα μείνουμε όρθιοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τα κάθε είδους εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε την αμέριστη στήριξή σας και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά από τα βάθη της καρδιάς μας στέλνοντάς σας τους θερμούς μας αθλητικούς χαιρετισμούς.

Μανώλης Γ. Κολυμπάδης

 

 

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped