Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Κ. Βατσακλή, Γ. Καρύτσα για τα καθοριστικά ματς των εθνικών μας ομάδων

93men GR-RU

93men GR-RUΑφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι στους καθοριστικούς αγώνες των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 είναι πια οι 69women GR-RUαθλητές των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παίζουν μεθαύριο το βράδυ την παραμονή τους, οι πρώτοι αντιμετωπίζοντας για την κορυφαία κατηγορία (Championship Division) την Ουγγαρία στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ώρα έναρξης 7μ.μ.), οι δεύτερες στην Πάρμα απέναντι στην Ιταλία για τη 2η κατηγορία (Challenge Division). Ακριβώς ίδιος είναι και ο στόχος των προσεχών αντιπάλων κι αυτό κάνει πολύ ξεχωριστή τη βραδιά! Η αποστολή της εθνικής γυναικών αναχωρεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας κι αφού φτάσει μέσω Ρώμης στην Μπολόνια θα την παραλάβουν άνθρωποι της ιταλικής ομοσπονδίας για να τη μεταφέρουν στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα (ώρα έναρξης 7.30μ.μ. Ελλάδας). Ο Γιώργος Καρύτσας θα στηριχτεί στις Μαρία ΧριστοφοράκηΚατερίνα Τόλιου και Αγγελίνα Παπαδάκη. Η εθνική ανδρών ολοκληρώνει ουσιαστικά αύριο την προετοιμασία της με τον προπονητή Κώστα Βατσακλή να έχει ανακοινώσει ότι υπολογίζει στους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη. Οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί μίλησαν για τους δύο πολύ σημαντικούς αγώνες.

Ο υπεύθυνος της ανδρικής ομάδας Κώστας Βατσακλής τονίζει ότι δεν χωράνε προγνωστικά στο παιχνίδι, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τους διεθνείς η σημαντική εμπειρία από ανάλογης σημασίας ματς, που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το 2003 έμειναν στην 1η κατηγορία με νίκη 3-0 σε αγώνα μπαράζ μέσα στην Αυστρία, ενώ το 2005, στο φινάλε του προκριματικού γκρουπ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, υπέστησαν απρόσμενη ήττα 3-0 στη Σερβία και υποβιβάστηκαν. «Οπωσδήποτε όταν φτάνεις να παίζεις μία κατηγορία την τελευταία στιγμή η κατάσταση είναι κρίσιμη. Καλούμαστε να δώσουμε μάχη μέσα στην έδρα μας, δίπλα στους φιλάθλους μας και να κρατηθούμε ψύχραιμοι από την αρχή έως το τέλος. Είναι αμφίρροπος αγώνας, θα προσφέρει συναρπαστικές στιγμές και το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Στο κοντινό παρελθόν η Ελλάδα έχει βρεθεί κι άλλες φορές στην ίδια θέση και νομίζω ότι αυτό μπορεί να παίξει ρόλο υπέρ μας», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής.

Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Γιώργος Καρύτσας δεν θέλει να δώσει στον αγώνα χαρακτήρα ζωής ή θανάτου, ενώ περιμένει ότι η Ιταλία θα ενισχυθεί για δεύτερη φορά με την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης ομαδικού Νικολέτα Στεφάνοβα. «Είμαστε δύο νεανικές ομάδες. Όποια και να πέσει στη Standard Division θα μπορεί να επανέλθει στη Challenge, μέσα από το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, άρα δεν το βλέπω σαν παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Έχει σίγουρα την ιδιαιτερότητά του, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην πιεστούμε περισσότερο και απλά να το δούμε με την ίδια σοβαρότητα όπως τα προηγούμενα. Περιμένω να παίξει και σε αυτόν τον αγώνα η Στεφάνοβα και σε αυτή την περίπτωση η Ιταλία θα έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά. Αν αγωνιστεί μόνο με τις νεαρές αθλήτριες, τότε ο αγώνας είναι μοιρασμένος».

Σε συλλογικό επίπεδο στο μεταξύ, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου τα πήγαν εξαιρετικά το Σάββατο στη Σουηδία και συνέβαλαν καθοριστικά στο να πετύχει η Στόρφορς τον στόχο της παρουσίας στα πλέι οφ. Η ομάδα τους πέτυχε δύο νίκες στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες της δεύτερης φάσης της 1ης κατηγορίας και κατέκτησε την προνομιούχο 4η θέση. Έτσι, μπήκε στην τελική εξάδα του πρωταθλήματος, όπου στα τέλη του μήνα θ’ αντιμετωπίσει την Άνγκμπι για την είσοδο στα ημιτελικά. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες, το πρώτο ματς θα γίνει στην έδρα της Άνγκμπι και η Στόρφορς έχει το πλεονέκτημα έδρας αν χρειαστεί και τρίτο ματς. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα συναντήσει στα ημιτελικά την Έσλοβς, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση και πέρασε απευθείας στην 4άδα των πλέι οφ, όπως και η Μαλαρένερτζι, η οποία ήρθε 1η.

Χτες η ομάδα των Ελληνίδων διεθνών κατέβαλλε τη Ντενινγκελάντα με 6-0 και τη Τάμπεργκς με 6-2. Στον πρώτο αγώνα η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου σημείωσαν από δύο εύκολες νίκες. Κόντρα στην Ελίν Χέλγκεσον (3-0 σετ) και την Αλεξάνδρα Σάντεν (3-0) η Χριστοφοράκη, απέναντι στη Λίζα Ρίντεν (3-0) και τη Χέλγκεσον (3-0) η Εξάρχου. Στην αναμέτρηση με τη Τάμπεργκς η Χριστοφοράκη πέτυχε τρεις νίκες. Έκαμψε τη Μαντελίν Στένκβιστ (3-0 σετ), τη Μαρί Σόγκρεν (3-1) και τη Μαρίνα Ντόνερ (3-2), ενώ η Εξάρχου ξεπέρασε το εμπόδιο της Σόγκρεν (3-0), αλλά έχασε από τη Ντόνερ (3-2). Οι δύο συμπαίκτριες και επιστήθιες φίλες αγωνίστηκαν και στο διπλό, όμως εκεί δεν «τράβηξαν» και ηττήθηκαν εύκολα 3-0 από τις Ντόνερ/Στένκβιστ.

* Με ήττα 9-6 από τη Τζούλιχ εντός έδρας συνέχισε την Παρασκευή τους αγώνες της στον όμιλο του Βορρά στη 2η κατηγορία της Γερμανίας η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Έπειτα από 13 αγώνες βρίσκεται τώρα στην 5η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε αρχικά από τον Βέλγο Ζαν Λορίκ με 3-1 σετ και στη συνέχεια νίκησε τον Αιγύπτιο Αντέλ Μασάαντ με 3-0. Νίκη πέτυχε και στο διπλό.

                                     

Φωτό: Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (αριστερά) και Γιώργος Καρύτσας καθώς δίνουν οδηγίες στον Παναγιώτη Γκιώνη και την Κατερίνα Τόλιου  στις αναμετρήσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία αντίστοιχα (φωτογραφίες Πέτρος Γιαννακούρης). 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ