Στις θέσεις των μπαράζ και της επικίνδυνης ζώνης η προσοχή στην Α2 των ανδρών

KounoupasΠεριμένοντας πάντα τις εξελίξεις στο θέμα της επιπλέον επιχορήγησης προς τις αθλητικές ομοσπονδίες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνεχίζει και αυτό τοSenseven backhand Σαββατοκύριακο την αγωνιστική δράση και στο πρόγραμμα είναι αναμετρήσεις για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ξεχωρίζει το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο στην Α2 εθνική κατηγορία των ανδρών, που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θα διεξαχθούν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική κι αν για την κορυφή φαντάζει απίθανο πια ν’ ανατρέψει κάποια ομάδα τον αήττητο Ολυμπιακό, διατηρείται έντονο το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά θέσεις των μπαράζ ανόδου και της παραμονής. Στην Α2 γυναικών απομένουν οι τελευταίες αγωνιστικές κι έχουν προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαρτίου. Ωστόσο, στο φαληρικό στάδιο θα υπάρξουν αύριο αγώνες και γι’ άλλο διασυλλογικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τα Προ-μπαράζ για τη Β΄Εθνική λοιπής χώρας. Στους άνδρες τη μοναδική θέση για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 θα διεκδικήσουν από τα νησιά ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης, ο Παγχιακός Γ.Σ. και ο Γ.Α.Σ. Λέσβου και στις γυναίκες ο Παγχιακός, ο Ο.Α. Χανίων και ο Γ.Α.Σ. Λέσβου. Το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και οι τοπικές κατηγορίες.

Στην Α2 ανδρών σημειώνεται, κατ’ αρχάς, για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (24 βαθμοί) ότι είναι στο χέρι του να προσθέσει 6 ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό του και να περιμένει πια μόνο την τυπική επικύρωση του τίτλου στις τελευταίες αγωνιστικές (30 και 31 Μαρτίου), που θα τον επαναφέρει στην Α1. Αύριο αντιμετωπίζει την Πρόοδο και την Ε.Α. Βόχας και την Κυριακή τον Παναθηναϊκό. Τη διαφορά ασφαλείας των δύο βαθμών, που έχει αποκτήσει από τον Άρη Βούλας (22 βαθμοί), την εμφανίζει και ο 2ος της βαθμολογίας απέναντι στους διώκτες του. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Βούλας θα κάνει πολύ σημαντικό βήμα για την παρουσία στα μπαράζ αν πετύχει τρεις νίκες κόντρα στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων, την Πρόοδο και τη Βόχα.

Ρευστά είναι τα πράγματα για την 3η θέση, που επίσης δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ. Εκεί ισοβαθμούν Ελευσίνα και Πρόοδος (20 βαθμοί) με τις προϋποθέσεις να είναι χειρότερες για την ομάδα της Ραφήνας, αφού δεν έχει στη διάθεσή της τον διεθνή έφηβο Κωνσταντίνο Αγγελάκη, που είναι ασθενής. Θεωρητικά στο «παιχνίδι» της 3άδας παραμένουν και οι Πόντιοι, ωστόσο χρειάζεται να κάνουν καλή συγκομιδή πόντων σ’ ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, στο τέλος του οποίου βρίσκουν μπροστά τους και το εμπόδιο της Ελευσίνας. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σαββατιάτικη αναμέτρηση του Ποσειδώνα Λουτρακίου με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες είναι μαζί στην 9η και προτελευταία θέση (15 βαθμοί), που οδηγεί στη Β΄Εθνική και αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας το έχουν οι Αθηναίοι λόγω της νίκης τους στον 1ο γύρο. Παναθηναϊκός και Ποσειδών θα κυνηγήσουν την ευκαιρία και γι’ άλλη νίκη το Σαββατοκύριακο, ενώ βαθμούς θέλει και ο 7ος της κατάταξης Δ.Α.Ο. Ταύρου (16 βαθμοί) προκειμένου να ξεφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Κ. Ζωγράφου

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π-Α.Σ. Πρόοδος

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Ε.Α. Βόχας

Το Σάββατο στις 16:00:

Ποσειδών Λουτρακίου-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ε.Α. Βόχας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Κ. Ζωγράφου-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Κ. Ζωγράφου-Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πρόοδος

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ε.Α. Βόχας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Παναθηναϊκός Α.Ο.

ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟ-ΜΠΑΡΑΖ ΛΟΙΠΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν και τα Προ-μπαράζ της Β΄Εθνικής Λοιπής χώρας, καθώς οι ομάδες, που θα κατακτήσουν την 1η θέση θα έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αργότερα και την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:

Στους άνδρες:

ΟΑΑ Ηρακλείου-ΓΑΣ Λέσβου 10.00

Παγχιακός-ΟΑΑ Ηρακλείου   13.00

ΓΑΣ Λέσβου-Παγχιακός Γ.Σ.  16.00

Στις γυναίκες:

ΓΑΣ Λέσβου-Παγχιακός Γ.Σ.  10.00

Ο.Α. Χανίων-Γ.Α.Σ. Λέσβου  13.00

Παγχιακός-Ο.Α. Χανίων       16.00

Για να φτάσουμε στα προ-μπαράζ των νησιών προηγήθηκαν οι όμιλοι στην Κρήτη και τη Χίο, ενώ στη Μυτιλήνη δεν έγιναν καθόλου αγώνες, καθώς ο Γ.Α.Σ. Λέσβου ήταν η μοναδική ομάδα, που είχε δηλώσει συμμετοχή. Στους άνδρες ο Παγχιακός Γ.Σ. πήρε την 1η θέση στο νησί με 11 βαθμούς. Δεύτερος τερμάτισε ο ΑΣΕΑ Χίος με 10. Επίσης, ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου πρώτευσε στην Κρήτη με 8 βαθμούς και τον ακολούθησε ο Ο.Α. Χανίων με 6. Στις γυναίκες ο Παγχιακός επικράτησε άνετα στη Χίο με 8 βαθμούς και πίσω του ήταν ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 6. Στην Κρήτη αγωνίστηκαν μόνο ο Ο.Α. Χανίων και το…αδερφάκι του ο Ο.Α. Χανίων 2000 και ο πρώτος νίκησε και τις δύο φορές.

                                     

Φωτό: Αριστερά ο Παναγιώτης Κούνουπας του Ποσειδώνα Λουτρακίου και δεξιά ο Αναστάσιος Σενσεβέν του Παναθηναϊκού, που θα συναντηθούν το Σάββατο στη σπουδαία αναμέτρηση για την παραμονή στην Α2 κατηγορία!  

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Καραουλάνη, ο οποίος μεγάλωσε το θαυμάσιο υλικό του στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ιδιαίτερα το γραφείο Τύπου ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνο των σωματείων της Δράμας, που με την παροχή των φωτογραφιών βοηθά σημαντικά στο κομμάτι της ενημέρωσης και προβολής του αθλήματος. 

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped