Οι μικρές ηλικίες δίνουν και φέτος το κλασικό ραντεβού στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Σίνδου

Sindos 2012_aponomi_korasidesΤην ξεχωριστή πινελιά στον γεμάτο πίνακα των εσωτερικών διοργανώσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης έρχεται να δώσει και φέτος το ανοικτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος». Πρόκειται για το ετήσιο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας, που είναι το πλέον αναγνωρίσιμο για αθλητές των μικρών ηλικιών και σωματεία. Γίνεται για 7η συνεχή χρονιά στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε ξεκινήσει από το Λέχοβο της Φλώρινας. Το πρωτάθλημα του 2013 διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου (όπως πάντα μέσα στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας) και το διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα. Αφορά στις ηλικίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων, φιλοξενείται στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου.

Το τουρνουά περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού σε όλες τις κατηγορίες. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο σάιτ της ομοσπονδίας (www.httf.gr). Η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Κυριακή και αναμένεται να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και αυτή τη χρονιά από σωματεία διαφόρων περιοχών της χώρας. Πέρσι αγωνίστηκαν 143 αγόρια και κορίτσια. Επιπλέον, το αξιολογημένο όπεν συγκεντρώνει παραδοσιακά και πολλά μεγάλα ονόματα από τις ηλικίες αυτές και καταφέρνει πέρα από την οργάνωση και τη φιλοξενία να ικανοποιεί και στο αγωνιστικό επίπεδο.  

Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 20 ευρώ για κάθε αθλητή και αθλήτρια και κατεβαίνει στα 15 για αθλητές/τριες, που είναι αδέρφια. Ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός για την πραγματοποίηση μίας κατηγορίας είναι οι έξι συμμετοχές. Το τουρνουά θα δώσει, όπως πάντα, τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να ευχαριστηθούν δράση μέσα από πολλά παιχνίδια. Στην πρώτη φάση θα εφαρμοστεί το σύστημα με τα γκρουπ και στη δεύτερη θα γίνουν νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση. Στα κεντρικά ταμπλό θα συνεχίσουν οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ, ενώ όσοι τερματίσουν πιο πίσω θα πάνε σε αγώνες «παρηγοριάς», που επίσης προβλέπεται να είναι με διαβάθμιση.

Η κλήρωση των ομίλων θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής, παραμονή των αγώνων, στο ξενοδοχείο Σήλια και με κριτήριο τους παρόντες αθλητές κατά δήλωση των προπονητών τους ή των συνοδών τους. Το πρόγραμμα και τα ωράρια των αγώνων θ’ ανακοινωθούν έγκαιρα από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ήδη πάντως έχει γνωστοποιηθεί ότι οι αγώνες θ’ αρχίσουν το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου και την επόμενη ημέρα υπολογίζεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 17.00. Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν και φέτος η Αναστασία Κοκκίνου (πρόεδρος), ο Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), η Μαρία Τσίπου (γραμματέας), ο Θανάσης Στάθης και ο Νίκος Οικονόμου.

 

* Φωτό από το περσινό πρωτάθλημα της Σίνδου. Είναι η απονομή επάθλων στις νικήτριες της κατηγορίας νεανίδων από τον δημοτικό σύμβουλο δήμου Δέλτα Χρυσοβαλάντη Παπαγεωργίου. Διακρίνονται από τα αριστερά η Αλ. Τουντακώβα, η Ντ. Κοταντζιάν, η πρωταθλήτρια Β. Τζάμου και η φιναλίστ Χρ. Ασημακοπούλου (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped