Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκτός ταμπλό η Ελλάδα στο ομαδικό παίδων του τσεχικού όπεν

P2031175

P2031175Αρκέστηκε στην 3η θέση του δικού της προκριματικού ομίλου κι έμεινε εκτός ταμπλό η Ελλάδα στο ομαδικό παίδων του δυνατού όπεν της Τσεχίας. Στο ξεκίνημα των αγώνων τους στο Χόντονιν ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας έκαναν πολύ καλή προσπάθεια σε όλα τα παιχνίδια κι έχασαν την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Μετείχαν στο 7ο γκρουπ και είχαν μία νίκη και δύο ήττες. Το νούμερο 1 και το νούμερο 2 αντίστοιχα του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των παίδων εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στα ατομικά αγωνίσματα, τα οποία γίνονται το Σαββατοκύριακο.

Το πρώτο παιχνίδι αποδείχτηκε καθοριστικό για το ελληνικό δίδυμο. Έδωσε γερή κόντρα με την Αγγλία ώσπου κάμφθηκε με 3-2. Ο Αντωνιάδης έχασε αρχικά από Τζάιλς με 3-1 σετ και αργότερα νίκησε 3-2 τον Τζάρβις, ενώ ο Τσόπελας κατέβαλλε με 3-1 τον Τζάρβις και ηττήθηκε με 3-1 στο τελευταίο στη σειρά ματς από τον Τζάιλς. Στο διπλό οι 15άχρονοι αθλητές λύγισαν με 3-1 σετ από τους ίδιους αντιπάλους.

Το μεσημέρι η Ελλάδα έχασε 3-1 και από την επικεφαλής Σλοβενία, η οποία κατέκτησε αήττητη και την 1η θέση του γκρουπ. Στο εναρκτήριο ματς ο Αντωνιάδης πέτυχε σπουδαία νίκη (3-2 σετ) επί του Τζόργκιτς, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 7 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης παίδων (επιπλέον είναι 4ο φαβορί του τουρνουά στο απλό). Στη συνέχεια όμως, ο Τσόπελας έχασε με 3-0 σετ από τον Παουλίν και με 3-1 από τον Τζόργκιτς και ενδιάμεσα Αντωνιάδης και Τσόπελας κάμφθηκαν και στο διπλό (3-0 από Τζόργκιτς/Παουλίν).

Η μοναδική νίκη ήρθε το απόγευμα κόντρα στην οικοδέσποινα Τσεχία 2, ωστόσο οι δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ, που οδηγούσαν στο ταμπλό των «16», είχαν κριθεί. Με δύο θετικά αποτελέσματα του Αντωνιάδη (3-0 σετ τον Πιλκ και τον Μαρτίνκο) και άλλο ένα στο διπλό με τον Τσόπελα (3-0 τους Μαρτίνκο/Ρόζινεκ) διαμορφώθηκε το τελικό 3-1. Την ήττα υπέστη ο Τσόπελας στο πρώτο επί μέρους ματς από τον Μαρτίνκο (3-1).

* Στο απλό παίδων ο Τσόπελας βρίσκεται στο 13ο προκριματικό γκρουπ και θα συναντήσει τον Ρώσο Μαξίμ Κίσελεφ, τον Σλοβένο Ντάμιαν Ζέλκο και τον Ούγγρο Χένρικ Χέιζμαν. Ο Αντωνιάδης έχει κληρωθεί στο 15ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Γάλλο Ιρβίν Μπερτράν, τον Σέρβο Αλέξα Αντάμοβιτς και τον Ισραηλινό Ινμπάρ Τσουκ Σάγκι.

* Στο διπλό παίδων οι αθλητές του Δ.Α.Ο. Ταύρου έχουν bye στον γύρο των «64» και για τους «32», το βράδυ του Σαββάτου, περιμένουν το νικητήριο ζευγάρι από το παιχνίδι Έντβαρντ Μπράντζαεγκ/Ματς Χόελ (Νορβηγία)-Ίστβαν Μόλναρ/Ίνμπαρ Τσουκ Σάγκι (Ουγγαρία/Ισραήλ).

 

* Παρά τις καλές εμφανίσεις το δίδυμο των Αντωνιάδη και Τσόπελα δεν μπήκε στο ταμπλό του ομαδικού στην Τσεχία. Στη φωτογραφία δέχεται οδηγίες από τον προπονητή Γιάννη Κορδούτη στους τελευταίους αγώνες του Δ.Α.Ο. Ταύρου στο Σ.Ε.Φ. για την Α2 κατηγορία.                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ