Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλη η προσοχή στο Σ.Ε.Φ. για το 1ο επαμειβόμενο ατομικό τουρνουά ανδρών-γυναικών

104 national_team

104 national_teamΜία νέα διοργάνωση, ένα event, που μπήκε εκτάκτως στο εσωτερικό καλεντάρι, έρχεται να δώσει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Φεβρουαρίου, στην αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αναφερόμαστε στο 1ο ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο ενέταξε πριν από λίγο καιρό στο πρόγραμμά της η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προκειμένου να καλύψει το κενό με την αναβολή (λόγω έλλειψης χρημάτων) του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τουρνουά διεξάγεται στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και το γεγονός ότι περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες δημιουργεί εντονότερο ενδιαφέρον. Άλλωστε, η ομοσπονδία προσφέρει πρώτη φορά και μικρά χρηματικά έπαθλα κι αυτό δίνει ξεχωριστό κίνητρο σε πρωτοκλασάτους αθλητές, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι παρόντες. Ο αριθμός των συμμετοχών έκλεισε στους 85 άνδρες και τις 21 γυναίκες (υπήρχαν και ορισμένες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής) και με βάση το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα σχετικά παράβολα οριστικοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν το μεσημέρι τα οικονομικά έπαθλα. Οι άνδρες θα μοιραστούν 1.200 ευρώ και οι γυναίκες 500.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει μόνο το απλό ανδρών και το απλό γυναικών και αφορά κατ’ αρχάς όλους τους αθλητές, που είναι γραμμένοι στη δύναμη της ομοσπονδίας και ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών, Νέων ανδρών-Νέων γυναικών και εφήβων-Νεανίδων. Από κει και πέρα, από τους γεννηθέντες από το έτος 1998 και μετά, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στους 50 πρώτους του πίνακα αξιολόγησης παίδων και στις 30 πρώτες του πίνακα αξιολόγησης κορασίδων. Από τα πρώτα ονόματα των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης θ’ αγωνιστούν οι αθλητές Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τάσος Ρηνιώτης, Ντανιέλ Τσιόκας, Λευτέρης Μάκρας, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Λάουρα Νικουλάε, Κατερίνα Τόλιου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Κωνσταντίνα Παρίδη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Όλοι οι προαναφερόμενοι περνάνε απευθείας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Ανάμεσα στα δυνατά ονόματα, που για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν συμμετοχή, οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Γιώργος Φραγκούλης, Φιλαρέτη Εξάρχου, Χριστίνα Φίλη, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη κ.ά. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από σωματεία της Αττικής θα έχουν παρουσία στο όπεν σύλλογοι από την Πάτρα, την Κορινθία, την Έδεσσα, την Καβάλα, τη Λάρισα, τον Βόλο και το Ηράκλειο Κρήτης. Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) έχουν αναρτηθεί ο κατάλογος με όλους τους συμμετέχοντες, η κλήρωση των προκριματικών γκρουπ και το πρόγραμμα των αγώνων.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Στην πρώτη γίνονται όμιλοι και στη δεύτερη νοκ άουτ ματς. Στους άνδρες σχηματίστηκαν 23 γκρουπ των 3ων αθλητών και 2 των 4ων. Οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο ταμπλό των «64», στο οποίο ήδη θα βρίσκονται τα οκτώ φαβορί. Στις γυναίκες, όπου οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες, έγιναν 5 γκρουπ των 3ων αθλητριών. Οι δύο πρώτες θα περάσουν στο ταμπλό των «16», όπου ήδη θα βρίσκονται τα έξι φαβορί. Μέχρι και την τελική 16άδα οι νικητές και οι νικήτριες θ’ αναδεικνύονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Από τα προημιτελικά και μετά τα ματς θα διεξάγονται με τον καλύτερο των 7 σετ.

Το πρωτάθλημα είναι αξιολογημένο στον πίνακα αξιολόγησης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 10.00 με γκρουπ των ανδρών. Στη 1 το μεσημέρι θα πάρουν σειρά και οι γυναίκες. Στις 10.00 θα δοθεί η συνέχεια και την Κυριακή με τον 1ο γύρο των ανδρών, ενώ οι ημιτελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 13.40 και οι τελικοί στις 14.20.

Από το κάθε χρηματικό έπαθλο θα γίνει παρακράτηση 20%. Ο πρωταθλητής του απλού ανδρών καρπώνεται 480 ευρώ και ο φιναλίστ του τελικού 240. Από 120 ευρώ παίρνουν οι δύο τρίτοι και προβλέπονται και 60 ευρώ για κάθε έναν αθλητή των θέσεων 5-8. Η πρώτη γυναίκα του τουρνουά θα λάβει 200 ευρώ και η φιναλίστ 100. Οι δύο αθλήτριες της 3ης θέσης παίρνουν από 50 ευρώ και όσες φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά από 25 ευρώ.

* Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου της Κολωνίας έλειψε την περασμένη εβδομάδα από το Τοπ 8 επειδή δεν θεώρησε δελτίο, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί να κυνηγήσει τη διάκριση στο επαμειβόμενο ανοιχτό πρωτάθλημα (φωτογραφία Πέτρος Γιαννακούρης)

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ