Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο επίκεντρο η ψυχολογία στο πρώτο προπονητικό σεμινάριο για το 2013

Salonica seminario_2

Salonica seminario_2Ένα πολύ σοβαρό κομμάτι στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αυτό της ψυχολογίας, αποτελεί το θέμα συζήτησης στο πρώτο σεμινάριο προπονητών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 2013. Το τριήμερο σεμινάριο τιτλοφορείται «Αθλητική ψυχολογία στα ατομικά αθλήματα και την επιτραπέζια αντισφαίριση» και γίνεται από αύριο έως την προσεχή Κυριακή στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλης του Γένους Σχολής 10 – Άλιμος). Ο τομέας της ψυχολογίας θ’ αναλυθεί από την ειδικό Τάνια Κάτνια, η οποία είναι καθηγήτρια αθλητικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα και επίσημη επιμορφωτής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.). Η Σλοβένα καθηγήτρια έρχεται να διδάξει δεύτερη φορά στη χώρα μας, το θέμα της φυσικά ήταν και την προηγούμενη φορά η ψυχολογία, απλά τώρα θα επικεντρώσει την παρουσίασή της πάνω στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πρόκειται να μετάσχουν περίπου 20 άτομα. Ανάμεσά τους προπονητές, αθλητές και γυμναστές. Όσοι παρακολουθήσουν ανελλιπώς τα μαθήματα του σεμιναρίου θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής. Για το μεταφραστικό και επεξηγηματικό κομμάτι θα είναι δίπλα στην Τάνια Κάτνια η γενική γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Σπανού. Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 5 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ της Κυριακής (διαφοροποιήθηκαν οι ώρες του Σαββατοκύριακου λόγω της διεξαγωγής του ανοιχτού πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών). Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι συνολικά 11. Σύμφωνα με την προκήρυξη στο σεμινάριο θα διδαχθούν και θα εξειδικευθούν θέματα αθλητικής ψυχολογίας, που αφορούν στα ατομικά αθλήματα με εστίαση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

* Τη Σλοβενία, την Τσεχία 2 και την Αγγλία βρίσκει στον δρόμο του το ελληνικό δίδυμο των Νίκου Αντωνιάδη και Ανδρέα Τσόπελα στο ομαδικό παίδων του τσεχικού όπεν, που γίνεται στο Χόντονιν. Κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ και όλα τα ματς διεξάγονται αύριο. Στην πρεμιέρα η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αγγλία (10.00) και ακολούθως συναντά τη Σλοβενία (13.00) και την Τσεχία 2 (16.30).

 

* Και πάλι στα…θρανία φίλες και φίλοι του αθλήματος, που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Φωτογραφία από προπονητικό σεμινάριο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη πριν από τρία χρόνια. 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ