Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παπαγεωργίου, Ζαβιτσάνου, Μιχαηλίδης, Τόλιου, Σγουρόπουλος, Τζίμου, Μπόσκοβιτς και Φίσερ πρώτευσαν στο ΤΟΠ 8

Top 8_andres_aponomi_2

Top 8_andres_aponomi_2Έδωσε ένα ακόμα γερό κίνητρο στα μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης το πρωτάθλημα ΤΟΠ 8 και στην επιστροφή του στο εσωτερικό καλεντάρι ύστερα από τρία χρόνια χάρισε θέαμα και συγκινήσεις. Η συνολική αγωνιστική εικόνα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας βέβαια, θα ήταν καλύτερη αν (μπορούσαν κι) έπαιρναν μέρος κορυφαίοι αθλητές κι αθλήτριες των μεγάλων ηλικιακών κατηγοριών, όμως ακόμα κι έτσι αυτό το ατομικό τουρνουά προσκλήσεων παρουσίασε ζωηρό ενδιαφέρον. Νικητές αναδείχτηκαν ο Κώστας Παπαγεωργίου στους άνδρες, η Γεωργία Ζαβιτσάνου στις γυναίκες, ο Ηλίας Μιχαηλίδης στους εφήβους, η Κατερίνα Τόλιου στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Βασιλική Τζίμου στις κορασίδες, ο Γιάννης Μπόσκοβιτς στους παμπαίδες και η Έλλη Φίσερ στις παγκορασίδες.

Με βάση τις απουσίες στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, αλλά και στις Ελπίδες, προσέλαβαν μεγαλύτερη σημασία οι αγώνες των μικρότερων ηλικιών. Επιπλέον, στην έναρξη του ΤΟΠ 8, το Σάββατο, υπήρξε κι άλλη αρνητική εξέλιξη, καθώς στους άνδρες ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχασε το δικαίωμα να μετάσχει, ενώ στις γυναίκες (που ήταν ήδη έξι…) το 1ο φαβορί, η Φιλαρέτη Εξάρχου, αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στη γάμπα και αδυνατούσε να δώσει το 100%. Ο Παπαδημητρίου της Κολωνίας έπρεπε να έχει θεωρήσει δελτίο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ως παίκτης του εξωτερικού ώστε να μετέχει σε συγκεκριμένες ελληνικές διοργανώσεις και παράλληλα να το έχει θεωρήσει και από γιατρό. Το αμέλησε, δεν γινόταν ν’ αγωνιστεί κι έτσι η κατηγορία των ανδρών είχε τελικά επτά συμμετοχές. Στις υπόλοιπες ηλικίες η εικόνα ήταν πιο αντιπροσωπευτική και υπήρξε συναγωνισμός με πολλά όμορφα παιχνίδια. Καταγράφηκαν και εκπλήξεις μάλιστα, με βασικότερη την πρωτιά της Τζίμου, η οποία στον πίνακα των συμμετοχών ήταν νούμερο 8. Στους άνδρες και τις γυναίκες όλοι οι αγώνες έγιναν με το σύστημα του «καλύτερου των επτά σετ». Οι έφηβοι και οι νεάνιδες έπαιξαν στην πρώτη φάση με «τον καλύτερο των πέντε σετ» και στη δεύτερη με τον «καλύτερο των επτά σετ». Οι παίδες-κορασίδες και οι παμπαίδες-παγκορασίδες είχαν και στις δύο φάσεις το σύστημα του «καλύτερου των πέντε σετ». Στην πρώτη φάση οι αθλητές και οι αθλήτριες της κάθε κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Στη δεύτερη φάση οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου αναμετρήθηκαν μεταξύ τους χιαστί (Α1-Β2, Β1-Α2), ακολούθως οι νικητές μεταξύ τους για την 1η θέση και οι ηττημένοι για την 3η θέση. Αντίστοιχα βγήκαν και οι παρακάτω θέσεις.

Στην κατηγορία των ανδρών πρώτευσε ο πρωταθλητής Ελλάδας και 1ο φαβορί της διοργάνωσης Κώστας Παπαγεωργίου χωρίς να υποστεί ήττα. Στον τελικό κατέβαλλε δύσκολα τον 20χρονο Γιώργο Κωνσταντινόπουλο με 4-2 σετ (15-13, 11-6, 9-11, 11-5, 9-11, 11-8). Στα ημιτελικά είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ του Κώστα Λαγογιάννη, ενώ ο φιναλίστ νίκησε τον αδερφό του Κωνσταντίνο με 4-1 σετ. Ο Λαγογιάννης πήρε το χάλκινο μετάλλιο ξεπερνώντας στον «μικρό» τελικό το εμπόδιο του Κ. Κωνσταντινόπουλου με 4-0 σετ.

Top 8_ginaikes_aponomiΣτις γυναίκες η Γεωργία Ζαβιτσάνου έφτασε στην πρώτη της μεγάλη διάκριση. Η Πατρινιά αθλήτρια έφτασε αήττητη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στον τελικό επιβλήθηκε της αειθαλούς πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδας Δέσποινας Δάνδουλα με 4-1 σετ (11-2, 8-11, 11-5, 11-6, 11-3). Την ίδια αθλήτρια την είχε νικήσει και χτες στα γκρουπ με 4-3, ενώ στα ημιτελικά έκαμψε τη Φρόσω Τσαχάκη με 4-1 σετ. Στον άλλο ημιτελικό η Δάνδουλα επικράτησε στις λεπτομέρειες με 4-3 σετ της Όλγας Γεωργοπούλου. Την 3η θέση πήρε η Τσαχάκη με νίκη 4-1 κόντρα στη Γεωργοπούλου. Η Εξάρχου, που είχε το πρόβλημα τραυματισμού περιορίστηκε στην 5η θέση.

Κι άλλη πρωτιά σε ΤΟΠ 8 για τον Ηλία Μιχαηλίδη, αυτή τη φορά στους νέους έπειτα από εκείνη στους παίδες, τη σεζόν 2009-2010. Εμφάνισε μόνο νίκες και στον τελικό πέτυχε σπουδαία νίκη εναντίον του «αμυντικού» Κωνσταντίνου Αγγελάκη με 4-1 σετ (11-9, 11-9, 6-11, 11-6, 12-10). Στην 3η θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος επικρατώντας 4-0 του Πάρι Ζώνιου. Στην 4άδα ο Μιχαηλίδης άφησε εκτός τελικού τον Σγουρόπουλο με 4-2 και ο Αγγελάκης τον Ζώνιο με το ίδιο σκορ.

Με το απόλυτο των νικών έφτασε στο χρυσό μετάλλιο η Κατερίνα Τόλιου στις νεάνιδες επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Στον τελικό δεν συνάντησε ιδιαίτερη πίεση απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια του απλού κορασίδων Γεωργία Χατζηλυγερούδη για το 4-1 σετ (11-5, 11-4, 11-7, 11-13, 11-6). Τρίτη κατετάγη η Θάλεια Κορδούτη, η οποία λύγισε τη Φιλία Εμίρη (επίσης 16άχρονες και αυτές) με 4-3 σετ. Στα ημιτελικά η Τόλιου κατέβαλλε την Κορδούτη με 4-0 και η Χατζηλυγερούδη την Εμίρη με 4-2.

Στην κατηγορία των παίδων υπήρξε από τη μια μέρα στην άλλη ένα είδος ανατροπής. Εννοούμε ότι ο Γιάννης Σγουρόπουλος μπορεί να είχε χάσει χτες στο γκρουπ από τον Νίκο Αντωνιάδη με 3-0 σετ, όμως σήμερα στον τελικό ήταν καλύτερος κι έφτασε εκείνος στη νίκη με 3-0! Η εξέλιξη 13-11, 11-8 και 11-7. Στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ ανέβηκε ο Στράτος Δαμιανής, ο οποίος για τις θέσεις 3-4 νίκησε τον Ανδρέα Τσόπελα με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά ο Σγουρόπουλος απέκλεισε τον Δαμιανή με 3-0 και ο Αντωνιάδης τον Τσόπελα με το ίδιο σκορ.

Στις κορασίδες η Βασιλική Τζίμου έκλεψε την παράσταση με θαυμάσιες εμφανίσεις. Αν και αουτσάιντερ η αμυντικού στυλ αθλήτρια έκανε καταπληκτική πορεία και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με νίκη 3-0 σετ στον τελικό κόντρα στην Παναγιώτα Ανδριανού (11-5, 11-5, 11-8). Σημειωτέον, ότι από το γκρουπ είχε περάσει ως 2η στην τελική φάση, καθώς είχε γνωρίσει την ήττα από την Ελένη Σοφρά. Η Τζίμου πέτυχε σπουδαία νίκη και στον ημιτελικό απέναντι στο 1ο φαβορί της κατηγορίας, την Κατερίνα Ράπτη, με 3-0! Στον άλλο ημιτελικό η Ανδριανού ξεπέρασε τη Σοφρά με 3-1 σετ. Την 3η θέση κατέκτησε η Σοφρά επικρατώντας 3-1 σετ της Ράπτη.  

Top 8_pampaides_aponomiΣτην κατηγορία των παμπαίδων ο Γιάννης Μπόσκοβιτς κατέκτησε μόνο με νίκες την πρωτιά. Στον τελικό κατέβαλλε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-0 σετ (11-4, 14-12, 11-5) και στα ημιτελικά τον Γιάννη Δαμιανή με 3-1. Στον δεύτερο ημιτελικό ο Κουλουριώτης νίκησε 3-1 σετ τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο. Την 3η θέση κατέλαβε ο Δαμιανής με νίκη 3-0 στο καθοριστικό ματς επί του Διαμαντόπουλου.  

Στις παγκορασίδες δικαίωσε τα προγνωστικά η Έλλη Φίσερ. Χωρίς ήττα έφτασε στο κύπελλο και στον τελικό νίκησε τη Χανιώτισσα Ρόδω Πιπεράκη με 3-0 σετ (11-4, 14-12, 11-7). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιωάννα Γερασιμάτου, η οποία στον «μικρό» τελικό νίκησε τη Στέλλα Λαδάκη με 3-1 σετ. Στην 4άδα η Φίσερ είχε αποκλείσει τη Γερασιμάτου με 3-0 και η Πιπεράκη τη Λαδάκη με 3-2.

Αναλυτικά η κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες:

Άνδρες:

1. Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

3. Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης)

5. Γιώργος Κανάσης (Α.Ο. Αμφιθέας)

6. Γιάννης Παπαδάκης (Α.Ο. Πεύκης)

7. Μιχάλης Τσαχάκης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

Γυναίκες:

1. Γεωργία Ζαβιτσάνου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

2. Δέσποινα Δάνδουλα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Φρόσω Τσαχάκη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

4. Όλγα Γεωργοπούλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

5. Φιλαρέτη Εξάρχου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

6. Αικατερίνη Τζίμου (Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς)

Νέοι:

1. Ηλίας Μιχαηλίδης (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)

2. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

3. Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Πάρις Ζώνιος (Α.Σ. Η Πρόοδος)

5. Κωνσταντίνος Κώτσης (Αίας Ευόσμου)

6. Γρηγόρης Οικονόμου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

7. Σταύρος Βρεττάκος (Άρης Νικαίας)

8. Πέτρος Σιαπκαράς (Ε.Α. Βόχας)

Νεάνιδες:

1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά)

4. Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

5. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά)

6. Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

7. Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

8. Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Παίδες:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. Νίκος Σιάχος (Ε.Α. Βόχας)

6. Βασίλης Αντωνιάδης (Π.Ο.Κ. Έσπερος)

7. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

8. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)

Κορασίδες:

1. Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

3. Ελένη Σοφρά (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

4. Κατερίνα Ράπτη (Α.Ο. Πεύκης)

5. Στέλλα Πατεράκη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

6. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Διόνυσου)

7. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Πεύκης)

8. Αναστασία Τσακέτα (Α.Ο. Πεύκης)

Παμπαίδες:

1. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Γιάννης Δαμιανής (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

4. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

5. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

6. Ιάσονας Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

7. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Π.Σ. Αναγέννηση Πατρών)

8. Γεώργιος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Παγκορασίδες:

1. Έλλη Φίσερ (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων 2000)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων 2000)

5. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

6. Κωνσταντίνα Αποστολογιάννη (Α.Ο. Καρέα)

7. Φοίβη Πεχλιβανίδη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

8. Αθηνά Λιβιεράτου (Φαέθων Α.Ο.)

                                              

Φωτογραφία 1: Η απονομή στην κατηγορία ανδρών από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Από αριστερά Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου και Κώστας Λαγογιάννης

Φωτογραφία 2: Η απονομή στις γυναίκες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Καρύτσα. Από αριστερά διακρίνονται η Φρόσω Τσαχάκη, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Δέσποινα Δάνδουλα

Φωτογραφία 3: Η πρώτη τριάδα στην κατηγορία παμπαίδων. Από αριστερά Αλέξης Κουλουριώτης, Γιάννης Μπόσκοβιτς και Γιάννης Δαμιανής

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ