Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμοί με νέες ήττες για Ενεμπόν και Ανζέ στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup

Ηou ΥingΣτην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) έμειναν τελικά τα γαλλικά κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη. Η Ενεμπόν του πρώτου ηττήθηκε χτες με 3-1 στην Πολωνία από την Ολύμπια Γκρούντιαζ, αποτέλεσμα που προστέθηκε στην ήττα με 3-2 εντός έδρας πριν από μία εβδομάδα. Επίσης με δύο ήττες, φυσιολογικά ωστόσο με βάση τη δυναμικότητα της αντιπάλου, αποκλείστηκε και η Ανζέ του δεύτερου από την Εκατερίνμπουργκ. Μετά το 1-3 της Γαλλίας, πάλεψε για το καλύτερο στη Ρωσία ώσπου κάμφθηκε με 3-2. Αναφορικά με την εξέλιξη των αγώνων πρέπει να σταθούμε σε δύο σημεία: Πρώτα για την Ενεμπόν, που είχε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, ότι μέτρησαν καθοριστικά τρία…ανάποδα αποτελέσματα σε σχέση με το πρώτο ματς! Δεύτερον για τον Γκιώνη ότι πέτυχε σπουδαία νίκη εναντίον του Χου Γινγκτσάο, πρώην νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητή Ασίας στο ομαδικό με την Κίνα!

Το βράδυ της Παρασκευής στο Γκρούντιαζ σχηματίστηκαν στα επί μέρους παιχνίδια ακριβώς τα ίδια ζευγάρια, όπως την πρωτομηνιά στη Γαλλία. Η Ενεμπόν άρχισε με ήττα του Τσέχου Ντιμίτρι Προκόπκοφ, συνεπώς θα έπαιζε μεγάλο ρόλο η απόδοση του Κρεάνγκα, ο οποίος τοποθετήθηκε ξανά πρώτος παίκτης. Ο Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 71 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αρχικά έφερε τον αγώνα στο 1-1 παίρνοντας ρεβάνς από τον Κροάτη Τόμισλαβ Κόλαρεκ (Νο 148). Στο πρώτο ματς είχε χάσει 3-1, τώρα νίκησε με το ίδιο σκορ. Στη συνέχεια όμως, δεν έπιασε καθόλου ρυθμό απέναντι στον Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ από την Κινεζική Ταϊπέι (Νο 95) κι ενώ στην έδρα της Ενεμπόν είχε επικρατήσει με 3-2, χτες έχασε εύκολα με 3-0 σετ. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, καθώς ενδιάμεσα ούτε ο πολιτογραφημένος Γάλλος Μπάι Φενγκτιάν επανέλαβε τη νίκη του κόντρα στον Πολωνό διεθνή Μπάρτοζ Σουχ…Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-1 η Ενεμπόν είχε ελπίδες να περάσει αν έφτανε στη νίκη κι εμφάνιζε καλύτερη διαφορά στα σετ των δύο αγώνων…

Αναλυτικά η εξέλιξη της αναμέτρησης Ολύμπια Γκρούντιαζ-Ενεμπόν 3-1:

Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 3-1 (11-9, 13-11, 10-12, 11-8)

Τόμισλαβ Κόλαρεκ-Καλλίνικος Κρεάνγκα 1-3 (7-11, 11-7, 3-11, 3-11)

Μπάρτοζ Σουχ-Μπάι Φενγκτιάν 3-1 (7-11, 11-9, 11-8, 12-10)

Χουάνγκ-Κρεάνγκα 3-0 (11-4, 11-5, 11-8)

Στην πόλη Βερκνάγια της Ρωσίας η Εκατερίνμπουργκ ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί και στον επαναληπτικό κι αυτό αποδείχτηκε από την αρχή. Προηγήθηκε 2-0 και καθώς είχε επιβληθεί 3-1 στο πρώτο ματς εξασφάλισε άμεσα την πρόκριση. Η Ανζέ, που για λόγους τακτικής έβαλε τρίτο παίκτη τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ, θέλησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την έκπληξη και πράγματι στάθηκε πολύ καλά.

Αυτό εκφράστηκε κυρίως από την εντυπωσιακή νίκη του Γκιώνη (νούμερο 50 του κόσμου τον Φεβρουάριο) εναντίον του Χου Γινγκτσάο, πρώτου παίκτη της φιναλίστ του Σούπερ Καπ ομάδων του 2012. Στο τέταρτο στη σειρά ματς ο σημερινός 1ος Μεσογειονίκης έπαιξε ελεύθερα κόντρα σ’ έναν πολύ αξιόλογο αθλητή με παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και τον κατέβαλλε με 3-2 σετ! Απέκτησε προβάδισμα με 2-0 σετ, στη συνέχεια ο Ασιάτης ισοφάρισε και στο καθοριστικό 5ο σετ ο Γκιώνης έκανε αντεπίθεση διαρκείας από 3-7 πίσω και πανηγύρισε τη νίκη! Μπορεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να ήρθε όταν τα πάντα είχαν κριθεί, όμως αναμφίβολα το παλμαρέ και η σημερινή αξία του αντιπάλου δικαιολογεί το να μιλάμε για μία ακόμα μεγάλη νίκη στο ενεργητικό του Έλληνα «αμυντικού».         

Ο Χου Γινγκτσάο δεν μετέχει τα τελευταία χρόνια σε διεθνή τουρνουά, όμως από το 2000 έως το 2008 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Κίνας. Μαζί της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ασίας το 2003, αλλά και μία πρωτιά σε τουρνουά Pro Tour (νυν World Tour), στη Λευκορωσία το 2008. Το 2006 αναδείχτηκε νικητής στο απλό και το διπλό ανδρών στο τουρνουά Pro Tour της Αγίας Πετρούπολης και ήταν 3ος στο απλό ανδρών του μεγάλου τελικού των Pro Tours. Επίσης, το 2004 πήρε την 3η θέση στο Ασιατικό Κύπελλο ανδρών και το 2007 πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης είχε φτάσει τον Ιανουάριο του 2007.

Στον πρώτο του αγώνα ο Γκιώνης συνάντησε για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες τον Ταν Ρούι Βου (Νο 32). Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, που είχε πρωταγωνιστήσει στη νίκη της Κροατίας εναντίον της Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Σε νέα γερή αναμέτρηση με τον Έλληνα πρωταθλητή επικράτησε ξανά με 3-1 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Εκατερίνμπουργκ-Ανζέ 3-2:

Χου Γινγκτσάο-Μισέλ Μαρτίνεζ 3-1 (11-6, 12-10, 1-11, 11-7)

Ταν Ρούι Βου-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (9-11, 11-6, 11-9, 11-5)

Γκριγκόρι Βλασόφ-Γενς Λούντκβιστ 0-3 (6-11, 8-11, 5-11) 

Χου-Γκιώνης 2-3 (8-11, 11-13, 11-8, 11-6, 9-11)

Ταν-Μαρτίνεζ 3-1 (11-9, 11-4, 11-13, 11-9)

Στις υπόλοιπες ρεβάνς των προημιτελικών του E.T.T.U. Cup η Πολωνία κατάφερε ένα ακόμα «χτύπημα» στη Γαλλία με την Μπογκόρια να νικά δεύτερη φορά τη Λα Ρομάν με 3-2, ενώ η τέταρτη γαλλική ομάδα η Ιστρ, απέκλεισε τη Νίνο Πράχα ξεπερνώντας τη και στην Τσεχία με 3-1. Στα ημιτελικά θα κοντραριστούν η Εκατερίνμπουργκ με την Ολύμπια και η Μπογκόρια με την Ιστρ.  

* Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε και η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Στα ημιτελικά πέρασαν η Όρενμπουργκ, η Ποντουάζ (το ένα ζευγάρι της 4άδας), η Σαρτρ και η Μπορούσια Ντίσελντορφ. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής (σε παρένθεση τα σκορ του πρώτου αγώνα):

Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Οχσενχάουζεν (Γερμανία) 3-0 (3-1)

Ποντουάζ (Γαλλία)-Νιντερόστεριχ (Αυστρία) 2-3 (3-1)

Σαρτρ (Γαλλία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία) 3-1 (3-2)

Μπορούσια (Γερμανία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 3-1 (3-2)

* Στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών έγιναν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί και προέκυψε το ζευγάρι του τελικού, το οποίο αποτελούν η Μπουρντάοσι από την Ουγγαρία και η Λιντς από την Αυστρία. Στις χτεσινές ρεβάνς η Μπουρντάοσι κατέβαλλε με 3-2 την κάτοχο του τίτλου TTC Βερολίνου στη Γερμανία (3-0 ο πρώτος αγώνας), ενώ η Λιντς νίκησε 3-2 εκτός έδρας την επίσης αυστριακή Στροκ (3-0 το πρώτο ματς).

 

* Στη φωτό ο Χου Γινγκτσάο με τη φανέλα της εθνικής Κίνας από το διεθνές τουρνουά της Λευκορωσίας το 2008 (από το Photo Gallery της I.T.T.F.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ