Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διπλασίασε τις νίκες της η εθνική γυναικών, 3-2 τη Νέα Ζηλανδία

Ακόμα ένα σταθερό βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε στο Ντόρτμουντ η εθνική γυναικών. Ξεπέρασε το μεσημέρι με 3-2 το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας, διπλασίασε τις νίκες της κι έπειτα από δύο αγωνιστικές προπορεύεται στο γκρουπ F μαζί με την Ταϊλάνδη. Την τελευταία την αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα στις 17:00 και με νίκη θα φτάσει μία ανάσα πια από τη «σωτηρία» και την πρόκριση στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας της.

Ο αγώνας είχε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρόμοια εικόνα με τον χτεσινό της πρεμιέρας απέναντι στη Σλοβακία. Δηλαδή, το σκορ ήταν το ίδιο, η επικράτηση ήρθε με μία νίκη από κάθε αθλήτρια, ενώ η πρώτη παίκτρια της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε τα δύο θετικά αποτελέσματα των αντιπάλων. Οι διεθνείς μας είχαν σταθερή απόδοση σ’ ένα ακόμα δύσκολο ματς, αγωνίστηκαν με άριστη ψυχολογία κι έκαναν τις σωστές επιλογές στα πιο κρίσιμα σημεία. Αυτή τη φορά είχαν υπέρ τους τα προγνωστικά, καθώς μετά την πολύπειρη Λι Τσουνλί, η οποία προέρχεται από την Κίνα και το 2005, στην τελευταία της εμφάνιση στην παγκόσμια κατάταξη, βρισκόταν στο νούμερο 57, η Νέα Ζηλανδία δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Η πρώτη αθλήτρια της χώρας στο rankinglist, η Λι Κάρεν (νούμερο 182 και επίσης κινεζικής καταγωγής), δεν είναι στο Ντόρτμουντ και η τριάδα δεν συμπληρώνεται από δυνατές παίκτριες.

Ο Γιώργος Καρύτσας έκανε το πρωί μία αλλαγή στο στήσιμο της ομάδας και χρησιμοποίησε 2η παίκτρια την Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 585 στον κόσμο) και 3η τη Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 390). Η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 439) έβαλε μπροστά την εθνική μας νικώντας στο εναρκτήριο ματς τη Χερ-Λι Σαράχ (Νο 887) με 3-1 σετ και ακολούθως η Τόλιου κάμφθηκε από τη Λι Τσουνλί. Η Χριστοφοράκη δεν ένιωσε την παραμικρή πίεση με αντίπαλο τη Ναταλί Πέτερσον και με 3-0 έβαλε πάλι την Ελλάδα σε θέση οδηγού. Η Τσουνλί ισοφάρισε εκ νέου, όμως στο καθοριστικό πέμπτο ματς η Τόλιου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Χερ-Λι και συνδύασε τη νέα επιτυχία της ομάδας με τη δεύτερη νίκη της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ακόμα ότι τόσο η Εξάρχου όσο και η Τόλιου ήταν απολύτως ανταγωνιστικές κόντρα στη Τσουνλί και στο τελικό 3-1 έχασαν από δύο σετ με οριακή διαφορά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 3-2:

Φιλαρέτη Εξάρχου-Χερ-Λι Σαράχ 3-1 (11-7, 12-14, 11-3, 12-10)

Κατερίνα Τόλιου-Λι Τσουνλί 1-3 (5-11, 13-11, 8-11, 10-12)

Μαρία Χριστοφοράκη-Ναταλί Πάτερσον 3-0 (11-3, 11-7, 11-2)

Εξάρχου-Λι 1-3 (11-9, 5-11, 10-12, 8-11)

Τόλιου-Χερ-Λι 3-0 (11-3, 11-9, 11-6)

Στα άλλα ματς της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ η Ταϊλάνδη έκαμψε με 3-2 τη Βουλγαρία (επανέλαβε κι αυτή το σκορ της πρεμιέρας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία…) και η Σλοβακία 3-1 τη Μαλαισία.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ