Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττες για τα κλαμπ του Κρεάνγκα και του Γκιώνη στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup

Angers-Dusseldorf

Angers-DusseldorfΑρνητική έκβαση είχαν το βράδυ της Παρασκευής για τα κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη οι πρώτοι αγώνες στην 8άδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αν για την Ανζέ του δεύτερου η ήττα απέναντι στη ρωσική Εκατερίνμπουργκ (3-1) ήταν το πιθανότερο σενάριο, τότε η Ενεμπόν του πρώτου γνώρισε μικρή έκπληξη χάνοντας 3-2 από την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ. Και τα δύο ματς έγιναν στη Γαλλία, οι ρεβάνς έρχονται στις 8 Φεβρουαρίου και φαίνεται ότι μόνο η Ενεμπόν μπορεί να φτάσει στην ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup.

Στο Ενεμπόν η τοπική ομάδα, που προερχόταν από τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρείτο φαβορί με αντίπαλο την Γκρούντιαζ. Στην πράξη όμως, οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί και οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Η Γκρούντιαζ προηγήθηκε 2-0, η Ενεμπόν ισοφάρισε με δύο διαδοχικές νίκες, αλλά στο καθοριστικό πέμπτο ματς το πολωνικό κλαμπ επικράτησε με καθαρό σκορ, το οποίο μπορεί να μετρήσει και στην περίπτωση που η Ενεμπόν νικήσει επίσης με 3-2 στον επαναληπτικό (τα σετ συνολικά ήταν 9-11). Ο Κρεάνγκα δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε και σημείωσε μία νίκη και μία ήττα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τόμισλαβ Κόλαρεκ, ο Κροάτης διεθνής, τον οποίο παρακολούθησαν οι Έλληνες φίλαθλοι την περασμένη Τρίτη στον αγώνα με την εθνική Ελλάδας. Θα ‘λεγε κάποιος ότι το νούμερο 143 της παγκόσμιας κατάταξης είχε την…τέλεια εβδομάδα, αφού μετά τη δύσκολη επικράτηση επί του Παπαγεωργίου (3-2 σετ) και τη νίκη της Κροατίας, οδήγησε χτες το σωματείο του σε σπουδαίο αποτέλεσμα πετυχαίνοντας δύο νίκες! Στο ρεπορτάζ της μάλιστα, για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης, η ιστοσελίδα της E.T.T.U. έγραψε «Βραδιά του Κόλαρεκ στο E.T.T.U. Cup».

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 65 στο παγκόσμιο ranking list) τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης για την Ενεμπόν και συνάντησε τον Κόλαρεκ στην έναρξη του ματς. Κατέκτησε το 1ο σετ, όμως στη συνέχεια είχε σκαμπανεβάσματα στη απόδοσή του και τελικά κάμφθηκε με 3-1. Τα τελευταία δύο σετ τα έχασε με οριακή διαφορά. Στο τέταρτο στη σειρά ματς ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ από την Κινεζική Ταϊπέι (Νο 105 στον κόσμο). Εκεί βρέθηκε να χάνει 1-2, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε εκείνος τα δύο τελευταία σετ με διαφορά δύο πόντων. Έτσι, ο αγώνας έφτασε στο 2-2, αλλά ο Κόλαρεκ εμφανίστηκε πολύ έτοιμος και στο φινάλε ξεπερνώντας με 3-0 σετ τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ (Νο 98). Νωρίτερα, οι Πολωνοί είχαν κάνει το 0-2 με νίκη του Χουάνγκ επί του Προκόπκοφ, ενώ ο Μπάι Φενγκτιάν ξανάβαλε στο ματς τους Γάλλους επικρατώντας 3-0 του Πολωνού Μπάρτοζ Σουχ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Γκρούντιαζ 2-3:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Τόμισλαβ Κόλαρεκ 1-3 (11-6, 6-11, 9-11, 9-11)

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ 2-3 (11-5, 9-11, 7-11, 11-8, 5-11)

Μπάι Φενγκτιάν-Μπάρτοζ Σουχ 3-0 (11-5, 18-16, 11-7)

Κρεάνγκα-Χουάνγκ 3-2 (12-10, 11-13, 5-11, 11-9, 11-9)

Προκόπκοφ-Κόλαρεκ 0-3 (8-11, 3-11, 8-11)

Στο Ανζέ ο Γκιώνης (νούμερο 42 στον κόσμο) τοποθετήθηκε τρίτος παίκτης για λόγους τακτικής και πέτυχε τη μοναδική νίκη για την ομάδα του. Αντιμετώπισε τον Ρώσο διεθνή Γκριγκόρι Βλασόφ (Νο 137) και επιβλήθηκε με 3-0 σετ μειώνοντας σε 1-2. Η Εκατερίνμπουργκ όμως, ήταν εμφανώς ανώτερη, έφτασε στην επικράτηση με 3-1 κι έδειξε ότι παρά τον αναπάντεχο αποκλεισμό από το νοκ άουτ ταμπλό του Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει δριμύτερη για να κυνηγήσει το τρόπαιο στη δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Στη Γαλλία μάλιστα, δεν την ενίσχυσε ο Δανός πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 Μίκαελ Μέιζ και από τα νικηφόρα παιχνίδια γνώρισε ουσιαστικά μεγάλο κίνδυνο μόνο στο δεύτερο στη σειρά. Τότε ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ προηγήθηκε 2-0 σετ του Κινέζου «αμυντικού» Χου Γινγκτσάο (πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης), αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2. Ο Χου κατέβαλλε εύκολα και τον Σουηδό διεθνή Γενς Λούντκβιστ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τη φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ συλλόγων του 2012. Στους πρωταγωνιστές επίσης, άλλος ένας από τους αθλητές της εθνικής Κροατίας, που αγωνίστηκαν την περασμένη Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο λόγος για τον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Ταν Ρούι Βου, ο οποίος στο εναρκτήριο παιχνίδι νίκησε με 3-0 σετ τον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών Γενς Λούντκβιστ.   

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Εκατερίνμπουργκ 1-3:

Γενς Λούντκβιστ-Ταν Ρούι Βου 0-3 (3-11, 8-11, 12-14)

Μισέλ Μαρτίνεζ-Χου Γινγκτσάο 2-3 (11-8, 11-6, 8-11, 9-11, 9-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Γκριγκόρι Βλασόφ 3-0 (11-9, 11-6, 11-9)

Λούντκβιστ-Χου 0-3 (8-11, 1-11, 7-11)

Στους άλλους δύο προημιτελικούς η γαλλική Ιστρ επικράτησε πολύ δύσκολα εντός έδρας της τσεχικής Ελ Νίνο Πράχα με 3-2, ενώ η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζικ κατέβαλλε μέσα στη Γαλλία τη Λα Ρομάν με 3-2.

 

Φωτογραφία: Ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα έζησαν ξανά, με την έντονη παρουσία του κόσμου, την όμορφη ατμόσφαιρα των ευρωπαϊκών αγώνων, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε θετικά αποτελέσματα με τις ομάδες τους                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ