Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτοι προημιτελικοί του E.T.T.U. Cup αύριο για τα κλαμπ του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

DSC 0294

DSC 0294Αλλάζουν παραστάσεις, αλλάζουν διοργάνωση και στόχους ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Παραμένουν σε ευρωπαϊκά events μετά τον προχτεσινό συναρπαστικό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Κροατία, αλλά περνάνε στα διασυλλογικά επίπεδα. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα και η Ανζέ του Γκιώνη δίνουν αύριο το βράδυ στη Γαλλία τα πρώτα ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και αντιμετωπίζουν την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ και τη ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ αντίστοιχα. Στο μεταξύ, πριν αναχωρήσουν για τη νέα τους αγωνιστική δραστηριότητα οι πρωταθλητές μας έδωσαν επίδειξη χτες βράδυ στην εκδήλωση του σωματείου «οι Λέοντες του Πειραιά» για την κοπή της βασιλόπιτας κι ενθουσίασαν περίπου 200 φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (από εκεί το φωτογραφικό υλικό)!

Στην τελική 8άδα του E.T.T.U. Cup η Ενεμπόν έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αντίθετα η φιναλίστ της περσινής σεζόν, Ανζέ, αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ρωσίας. Γενικά, η Γαλλία γίνεται «καρδιά» της διοργάνωσης αύριο, αφού και εκεί θα γίνουν και τα τέσσερα ματς των πρώτων προημιτελικών! Στα υπόλοιπα δύο η Ιστρ υποδέχεται την Ελ Νίνο Πράχα από την Τσεχία και η Λα Ρομάν την Μπογκόρια Γκρότζικ από την Πολωνία. Οι ρεβάνς έρχονται την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου.

Η Ενεμπόν, που μετά τον αποκλεισμό στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει και κυνηγά τη διάκριση στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο, θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Ντιμίτρι Προκόπκοφ, Μπάι Φενγκτιάν και Τσο Εόν Ράε. Η Ολύμπια έχει παρατάξει έως τώρα στα ευρωπαϊκά ματς τον Κροάτη Τόμισλαβ Κόλαρεκ (που αγωνίστηκε εναντίον της εθνικής μας την Τρίτη στην Αθήνα), τον Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ από την Ταϊπέι και τον Πολωνό Μπάρτοζ Σουχ. Το ρόστερ συμπληρώνουν Πολωνοί αθλητές.  

Η Ανζέ, που τοποθετήθηκε απευθείας στο τελικό ταμπλό του E.T.T.U. Cup κι έχει προχωρήσει δύο γύρους, θα παλέψει για την έκπληξη κόντρα στο πανίσχυρο ρωσικό κλαμπ. Εκτός από τον Γκιώνη έχει στη διάθεσή της τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ και τους Γάλλους Μισέλ Μαρτίνεζ και Μπένζαμιν Μπροσιέ. Η Εκατερίνμπουργκ, που πριν από λίγο καιρό κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ομάδων, στηρίζεται στον Δανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Μίκαελ Μέιζ, τον σπουδαίο Κινέζο «αμυντικό» Χου Γινγκτσάο, τον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης Ταν Ρούι Βου (που επίσης θαύμασε το ελληνικό κοινό στην πρόσφατη αναμέτρηση της Ελλάδας με την Κροατία) και τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ.

DSC 0376Πριν μεταβούν στη Γαλλία οι κορυφαίοι Έλληνες πινγκπονίστες ανταποκρίθηκαν με χαρά το βράδυ της Τετάρτης στην πρόσκληση του συλλόγου μεταμοσχευμένων και νεφροπαθών αθλητών «οι Λέοντες του Πειραιά» και πήραν μέρος στη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Έδωσαν επίδειξη, αντάλλαξαν μπαλιές με παιδιά και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, δείχνοντάς τους και τεχνική χτυπημάτων, βγήκαν φωτογραφίες με θαυμαστές και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα. Τέλος, πρόσφεραν, μέσω κλήρωσης, φανέλες με το όνομά τους. Το event οργάνωσαν οι προπονητές του συλλόγου Ντανιέλ Τσιόκας και Λάζαρος Μπαλάφας. Ως γνωστόν, ο πρώτος υπήρξε επί σειρά ετών συμπαίκτης τους στην εθνική ανδρών. Το σωματείο βράβευσε τον Κρεάνγκα και τον Γκιώνη για την τεράστια προσφορά τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τον αθλητισμό γενικότερα και ο πρόεδρος Γιώργος Μπενέτος, αφού τους συνεχάρη για τις διακρίσεις τους ευχήθηκε, με φωτεινό παράδειγμα τη δική τους πορεία, να προσελκύσει το άθλημα πολλούς ακόμα μικρούς φίλους.

DSC 0213Για τη σημαντική βοήθεια προς τον σύλλογο «οι Λέοντες του Πειραιά» βράβευσαν επίσης τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος όμως, δεν μπόρεσε να παραστεί. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, η οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Βραβεύτηκαν ακόμα δύο οικογένειες, που μέσα στη βαθιά οδύνη για τον χαμό των παιδιών τους βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν κοινωνικά κάνοντας δωρεά οργάνων.

DSC 0437Η παρουσία του Κρεάνγκα και του Γκιώνη έφερε στην αίθουσα του σωματείου και ανθρώπους, που δεν κινούνται γύρω από το άθλημα. Συνολικά παραβρέθηκαν στη γιορτή περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους ήταν νεφροπαθείς αθλητές του συλλόγου, όπως και αθλητές από άλλα σωματεία. Μεταξύ αρκετών επισήμων έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ από τον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τίμησαν την εκδήλωση και οι παλιοί πρωταθλητές Νίκος Κωστόπουλος, Μαρία Λουκά, Σταματίνα Λουκά και Άγγελος Μακρής.

 

Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί τους «Λέοντες του Πειραιά» για την αποστολή των φωτογραφιών.

Φωτό 1: Κρεάνγκα και Γκιώνης παρουσιάζουν την ομορφιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου

Φωτό 2: Ο Καλλίνικος δείχνει σε παιδάκι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για την κόντρα ντράιβ

Φωτό 3: Η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για τον πρόεδρο Μανώλη Κολυμπάδη από το Δ.Σ. των «Λεόντων». Αριστερά διακρίνεται ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παπανικολάου και δεξιά ο αντιπρόεδρος Βασίλης Μαστρόκαλος και ο πρόεδρος Γιώργος Μπενέτος.

Φωτό 4: Οι δύο πρωταθλητές με τους προπονητές του σωματείου Ντανιέλ Τσιόκα και Λάζαρο Μπαλάφα  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ