Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα με 3-0 από την Κίνα για την εθνική ανδρών στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Στη σαφέστατη ανωτερότητα της Κίνας υποτάχθηκε απόψε η εθνική μας ομάδα των ανδρών στον εναρκτήριο αγώνα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ. Για το γκρουπ Α της Championship Division έχασε φυσιολογικά με 3-0 από την κυρίαρχη δύναμη της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πλέον στρέφει όλη της την προσοχή στα επόμενα πολύ δύσκολα ματς και πρώτα απ’ όλα στο αυριανό με τη Σλοβενία. Οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν χωρίς πίεση, αλλά γενικά η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Το καλό είναι ότι μπόρεσαν να κάνουν ένα χρήσιμο τεστ για τη συνέχεια. Η 1η αγωνιστική του γκρουπ Α έκλεισε το πρόγραμμα της πρεμιέρας, το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με την Κίνα παρακολούθησαν χιλιάδες φίλαθλοι στο «Westfalenhallen», ενώ μεταδόθηκε στο διαδίκτυο από το itTV.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2010 η Ελλάδα συνάντησε ξανά τους κορυφαίους του είδους, που είναι και φέτος φυσικά το φαβορί για την πρωτιά. Τους είδε ν’ αγωνίζονται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και δεν μπόρεσε να τους αντισταθεί ούτε στιγμή. Έχασε 3-0 χωρίς να πάρει σετ, αλλά δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει πολλά πράγματα παραπάνω κόντρα στη μεγαλύτερη δύναμη του αθλήματος. Μία εθνική ομάδα που, μεταξύ άλλων, έχει στην τεράστια συλλογή της ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο (στη μοναδική φορά έως τώρα, που έχει γίνει το αγώνισμα του ομαδικού σε Ολυμπιακούς Αγώνες), 17 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (τα 5 συνεχόμενα), 18 σε Ασιατικά πρωταθλήματα, 8 σε Ασιατικούς Αγώνες και 6 σε Παγκόσμια Κύπελλα!!!

Με τον Κινέζο ομοσπονδιακό τεχνικό Λιου Γκουολιάνγκ (πρώην πρωταθλητή κόσμου και χρυσό Ολυμπιονίκη) να έχει πάρει στο Ντόρτμουντ ό,τι καλύτερο διαθέτει και να παρατάσσει απέναντι στην Ελλάδα την κορυφαία τριάδα του διεθνούς ranking list.

Τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού ανδρών Ζανγκ Τζικ, νούμερο 2 στην κατάταξη του Μαρτίου

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού το 2009 και «ασημένιο» Ολυμπιονίκη το 2004 και το 2008 στο ίδιο αγώνισμα, Γουάνγκ Χάο, νούμερο 3 στον κόσμο

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού ανδρών και πρωταθλητή Ασίας στο απλό ανδρών Μα Λονγκ.

Πρώτος από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου (νούμερο 211 στον κόσμο) και αντιμετώπισε τον Ζανγκ Τζικ. Έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ, διάστημα στο οποίο είχε χαμηλά ποσοστά στις επιθέσεις με το forehand, ήταν καλύτερος στο 3ο , όπου προηγήθηκε κιόλας 6-5…

Στη συνέχεια μπήκε στο αγωνιστικό τραπέζι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (Νο 60) και πρόσθεσε μία ακόμα στις πολλές αναμετρήσεις με τον Γουάνγκ Χάο από το 2004 κι έπειτα. Έδωσε θεαματικό παιχνίδι, είχε ορισμένα αρκετά καλά διαστήματα, αλλά εν τέλει ο Ασιάτης επέβαλλε το παιχνίδι του. Στο 2ο σετ ο Κρεάνγκα προηγήθηκε 9-7, όμως έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά.

Στον τρίτο αγώνα τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 44) και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μα Λονγκ. Ο Κινέζος έδωσε…ρεσιτάλ απέναντι στην άμυνα και δυσκόλευε πολύ τον 1ο Μεσογειονίκη ακόμα και από την πρώτη του επίθεση. Πότε ανοίγοντας το παιχνίδι και πότε δίνοντας την μπάλα στο σώμα. Ο Γκιώνης δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και ηττήθηκε εύκολα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κίνα-Ελλάδα 3-0:

Ζανγκ Τζικ-Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-4, 11-4, 11-7)

Γουάνγκ Χάο-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-4, 11-9, 11-6)

Μα Λονγκ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-5, 11-4, 11-5)

Ουσιαστικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχίζει αύριο για το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή με τον αγώνα κόντρα στη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ, τη Σλοβενία. Το ματς αρχίζει στις 17:00 ώρα Ελλάδας και η εθνική μας θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε και τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν στον στόχο της πρώτης 12άδας να πάρει και καλύτερη ψυχολογία ν’ αποκτήσει. Το βράδυ στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής του γκρουπ Α η Βόρεια Κορέα νίκησε 3-1 τη Σουηδία και το Χονγκ Κονγκ 3-0 τη Σλοβενία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ