Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες…ανεβαίνουν στην αγωνιστική σκηνή το Σαββατοκύριακο

DSC04204

DSC04204Η ηλικιακή κατηγορία του παμπαιδικού θα τραβήξει τα βλέμματα αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Ιανουαρίου, στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σε έξι περιοχές της χώρας θα διεξαχθεί η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων και τα παιδιά έως 12 ετών θα γίνουν πρωταγωνιστές. Αγώνες θα φιλοξενήσουν ο Πειραιάς για την Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα για την Ανατολική Μακεδονία, η Πάτρα για την Πελοπόννησο, η Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη και η Χίος. Η διοργάνωση αφορά μόνο στο απλό, καθώς οι ομάδες και τα διπλά για την τελική φάση θα προκύψουν μετά από τις συνολικές προκρίσεις. Να σημειωθεί ότι σε διάλειμμα των αγώνων μαζί με αθλητές, προπονητές, παράγοντες όλων των σωματείων και γονείς θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Τοπικές Επιτροπές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Πριν περάσουμε στο υπόλοιπο ρεπορτάζ βάζουμε μικρή παρένθεση για να ενημερώσουμε ότι το διαδικτυακό πρόγραμμα i.t.T.V. (στη διεύθυνση ittf.com/itTV/) θα μεταδώσει απευθείας σήμερα, στις 16.15 ώρα Ελλάδας, τους αγώνες του Καλλίνικου Κρεάνγκα με τον Παρ Γκέρελ και του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Ντανιέλ Γκόρακ για τον 1ο γύρο του αυστριακού όπεν.

Επιστρέφοντας στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση, οι δηλώσεις συμμετοχής στο Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων έφτασαν συνολικά τις 410 και χωρίζονται σε 287 αγόρια και 123 κορίτσια. Ακόμα πιο αναλυτικά στους παμπαίδες πρόκειται να πάρουν μέρος 94 αθλητές στην Αττική, 84 στη Θεσσαλονίκη, 46 στην Πελοπόννησο, 28 στην Ανατολική Μακεδονία, 21 στη Θράκη και 14 στη Χίο. Στις παγκορασίδες πρόκειται να μετάσχουν 41 αθλήτριες στην Αττική, 29 στη Θεσσαλονίκη, 17 στην Πελοπόννησο, 16 στην Ανατολική Μακεδονία, 12 στη Θράκη και 8 στη Χίο. Αρχικά θα γίνουν όμιλοι και στη συνέχεια νοκ άουτ παιχνίδια.

Προβλέπονται και ορισμένες απευθείας προκρίσεις με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, ενώ για τα διπλά οι αθλητές/τριες, που θα προκριθούν στην τελική φάση του απλού θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα ζευγάρια της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ομαδικό, η προκήρυξη της διοργάνωσης αναφέρει τα εξής: Στην τελική φάση θα επιλεγούν περίπου 12 ομάδες παμπαίδων και περίπου 9 ομάδες παγκορασίδων. Η επιλογή θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής μετά την προκριματική φάση του απλού. Οι ομάδες της τελικής φάσης θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα: Αναλογικά με την εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Ελλάδας. Από ομάδες που έχουν προκρίνει τουλάχιστον δύο αθλητές(τριες) στην τελική φάση του απλού. Από ομάδες που έχουν προκρίνει ένα αθλητή (τρια) στην τελική φάση του απλού με σειρά αξίας σύμφωνα με το ισχύον την ημέρα της επιλογής ranking list. Τα αποτελέσματα των προκριματικών θα δημοσιευτούν την ερχόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr), ενώ σημειώνεται ότι η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος σε ομαδικό και ατομικό έχει προγραμματιστεί για τις 22, 23 και 24 Ιουνίου.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

Στη διάρκεια των αγώνων δύο Τοπικές επιτροπές της ομοσπονδίας βρίσκουν ιδανική ευκαιρία να κάνουν δίπλα στα σωματεία τους και όλους τους φίλους του αθλήματος τη γιορτή τους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το πρωί του Σαββάτου θα κάνει την ετήσια εκδήλωσή της η Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδας στην αίθουσα του Κλιμακίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 1- ΔΕΘ).

Στην εκδήλωση θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στις νικήτριες ομάδες των ακόλουθων διοργανώσεων:

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Β. Ελλάδας

Κύπελλο Θεσσαλονίκης

Κύπελλο Αν. Μακεδονίας

Κύπελλο Θράκης Ανδρών και Γυναικών, της αγωνιστικής περιόδου 2011- 2012.

Οι ομάδες που θα βραβευτούν είναι:

ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

ΕΦΕΑ «Απόλλων» Βόλου

ΦΕΑ Ιωαννίνων

ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης

ΑΣΕΑ Δράμας

ΑΣΕΑ Καβάλας

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας

Να προστεθεί ότι η Τοπική Επιτροπή θα βραβεύσει την καλύτερη ομάδα για τη Β. Ελλάδα, σύμφωνα με τη γενική αξιολόγηση για το έτος 2011, τον ΑΣΕΑ Καβάλας.

Επίσης σε μικρή διακοπή των αγώνων θα κόψει την πίτα της την Κυριακή στην Πάτρα η Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου. Η γιορτή θα γίνει στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Π.Ε.Α.Κ. «Δημήτρης Τόφαλος» και θα περιλαμβάνει και τρεις ειδικές βραβεύσεις.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟΥΣ «ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σωματείου εξάλλου, θα παραστούν την ερχόμενη εβδομάδα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές θα δώσουν αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο της γιορτής, που θα κάνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στις 7μ.μ., ο σύλλογος μεταμοσχευμένων και νεφροπαθών αθλητών «οι Λέοντες του Πειραιά». Το σωματείο οργανώνει την εκδήλωση στην έδρα του (στη διεύθυνση Ποσειδώνος 2-4 και Δημοσθένους 2 στον Πύργο του Πειραιά) και περιμένει τα μέλη του, όπως και δεκάδες ακόμα φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να δώσουν το «παρών».

                                               

* Η φωτογραφία είναι από την τελική φάση του περσινού Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων με την απονομή στις νικήτριες του διπλού παγκορασίδων

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ